امیر صالحی، دبیر مجمع جلسات مسجدمحور جمعیت قرآنیان استان در گفتوگو با ایکنا از گیلان، در خصوص اهمیت برگزاری جلسات قرآن در مساجد، اظهار کرد: با نگاهی به کارکرد مساجد و نقش عمده این مکان مقدس در صدر اسلام میبینیم مساجد نه فقط محل اقامه نماز بلکه به عنوان محل آموزش احکام و قرآن، قضاوت در مسائل روزمره مسلمانان، حل مشکلات اجتماعی، تجهیز و آماده سازی مسلمین برای جهاد و غیره بوده است.
این قاری ممتاز کشوری با بیان اینکه در دهههای اخیر در کشور ما مساجد در اموری از جمله آموزش احکام، سبک زندگی اسلامی، آموزش قرآن و غیره برجستهتر شده، افزود: همانا قرآن کریم بالاترین و مهمترین امر آموزشی است، علاوه بر اینکه سایر امور آموزشی لازم را پوشش میدهد، موجب نشر معارف ناب الهی میشود.
صالحی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چقدر فعالیت مساجد با محوریت برنامههای قرآنی هستند؟ گفت: در استان گیلان حدود سه هزار مسجد داریم که شاید از این تعداد حدود نیمی از مساجد فعالیتی در حد اقامه یک وعده نماز و یا برگزاری مجالس موردی دارند و شاید بتوان گفت حدود ۱۰۰ مسجد فعالیت دائم و مستمر آموزش قرآن دارند و این امر نشان میدهد که آمار خوبی در این حوزه نداریم.
وی در خصوص نحوه تبلیغ بیش از پیش معارف قرآنی و برگزاری پرشور کلاسهای آموزشی قرآن در سطح مساجد، تصریح کرد: برای توفیق در این مسئله مهم، بهترین و مؤثرترین شیوه، همان شیوه صدر اسلام یعنی تربیت مبلغ و مربی، اعزام، تشویق و حمایت از آنها برای شکلدهی جلسات قرآن در مساجد دیگر است.
این فعال قرآنی در خصوص آثار برگزاری جلسات و محافل قرآنی در مساجد، تأکید کرد: این امر برکات زیادی به همراه خواهد داشت که از آن جمله میتوان رشد معنویت، ترویج فرهنگ ناب قرآنی و حضور همه نسلها را در مسجد نام برد.
صالحی تصریح کرد: امروزه کودکان و میانسالان و حتی کهنسالان در جلسات قرآنی مساجد حاضر میشوند که این اتفاق و جمع سنین متفاوت در یک جلسه، در نوع خود کم نظیر است و در جلسات قرآن به زیبایی شکل گرفته و ادامه مییابد و قطعا این جمع زیبا از برکات جلسات قرآنی است.
دبیر مجمع جلسات مسجدمحور جمعیت قرآنیان استان گیلان با اشاره با اینکه یکی دیگر از دستاوردهای برگزاری جلسات در مساجد را میتوان کشف استعدادهای قرآنی را نام برد، گفت: کشف استعداد قرآنی حتما در جلسات قرآن اتفاق میافتد سابقه هم نشان از تأیید این موضوع دارد و کم نیستند عزیزان و چهرههای قرآنی استان و کشور که در عرصه داخلی و خارجی افتخار آفرینی میکنند از همین جلسات کشف و پرورش یافتند که این ارزش بالای جلسات در تربیت چهرههای قرآنی را نشان میدهد.
این مربی قرآن در پایان تأکید کرد: از آنجا که اثرگذاری بالای جلسات قرآنی در کشف استعداد، رشد و ترویج فرهنگ قرآنی و همچنین مبارزه با تهاجم فرهنگی بر همگان اثبات شده و این امر مورد تأیید و تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده، لذا باید مسئولین فرهنگی، اجرایی و متولیان امر به طور ویژه به این مسئله بپردازند که متأسفانه این اتفاق حاصل نشده و این عدم حمایت به موقع، باعث تعطیلی بسیاری از جلسات که بعضا قدمتی نیم قرن داشتند مانند جلسه مسجد کاسه فروشان، جلسه مسجد علی اکبر(ع) امین ضرب و همچنین جلسه مسجد قدس و بسیاری دیگر شده است.
انتهای پیام