کد خبر: 4242541
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸

بیانیه جامعه قرآنی گیلان در پی تعطیلی برخی از جلسات در مساجد

جمعیت قرآنیان استان گیلان در پی تعطیلی برخی جلسات قرآن با سابقه طولانی در مساجد طی بیانیه‌ای اعلام کرد: بدون فعالیت‌های قرآنی هویت مسجد دچار نقص و خسران خواهد بود و باید جلسات و اساتید قرآنی و مؤمنین شرکت‌کننده در صفوف نماز مورد تکریم و احترام‌ باشند.

بیانیه جامعه قرآنی گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، جمعیت قرآنیان استان گیلان در پی تعطیلی برخی جلسات با سابقه طولانی در مساجد استان بیانیه‌ای صادر کرد. متن بیانیه به شرح زیر است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم انه هو خیر ناصر و معین

چنانچه مستحضرید، دوران زعامت رهبر قرآنی و حکیم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی مشحون از توصیه‌ها و تأکیدات مکرر سالانه ایشان در اهمیت‌ دادن به جلسات قرآن، کرسی‌های تلاوت، آموزش حفظ و قرائت، انس عموم مردم با کتاب الله و قرآن کریم به‌واسطه توسعه فعالیت‌های قرآنی خصوصاً برگزاری جلسات آموزش، استماع و تلاوت قرآن کریم است.

از این‌رو در این استان ولایی و قرآنی نیز اساتید و برجستگانی از قاریان و حافظان و در دهه اخیر شاگردان آنان که خود از قاریان و حافظان جوان و خوش‌خوان‌ هستند، به برگزاری جلسات و حلقه‌های انس و آموزش در مساجد و تکایا و حتی منازل همت گمارده‌اند.

قابل ذکر است برخی از جلساتی که امروز در گیلان برگزار می‌شود، قدمتی چند ده ساله دارند و تأسیس‌شان به قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی و با تاریخچه‌ای ۵۰ ساله برمی‌گردد؛ جلساتی که از دهه 30 برگزار می‌شده و نام بردن آنها از بضاعت این متن خارج است. جلساتی که شهرت آنها از مرزهای استان فراتر رفته است.

باید اذعان کرد که این فهرست مشعشع نه تنها در مرکز استان و در رشت بلکه در همه شهرها و بخش‌ها و روستاهای گیلان پراکنده‌اند. جلساتی پر رونق و با سابقه، جلساتی که علاوه‌ بر ایجاد انس با قرآن در عموم مردم و تربیت قاریان حرفه‌ای، شاهد معرفی و اهدای شهدایی از قاریان قرآن شد؛ شهدایی که قرآن را نه فقط با صوت دلنشین که با عمل به آموزه‌های آن عینیت بخشیدند؛ شهدای قاری همچون فیض الله لایق برحق، کامران ساغری، غلامحسین ضمیری و بیش از 100 شهید قرآنی گیلان، از برکات و ثمرات همین جلسات نورانی در مساجد و تکایا و بعضاً مکتب‌خانه‌های قرآنی بودند.

در سال‌های اخیر که رهبر فرزانه و قرآنی انقلاب اسلامی تأکید بیشتری بر افزایش جلسات قرآن کریم در مساجد و منازل دارند و آن را به‌مثابه امری راهبردی در حوزه تمدن‌سازی که غایت و آرمان و چشم‌انداز نهایی جمهوری اسلامی است می‌دانند مسئولیت سنگین تربیت 10 میلیون حافظ مدبر در قرآن کریم را بر شانه‌های مردم و مسئولین خاصه قرآنیان نهاده‌اند، انتظار برگزاری کرسی‌های قرآن، جلسات انس و تدبر در مساجد و منازل دارند و مساجد را پایگاه‌های قرآنی نام نهاده‌اند، متأسفانه شاهدیم برخی از جلسات پر رونق و با قدمت بسیار که آنان را باید میراث معنوی این استان سلحشور علوی نام نهاد به واسطه بدسلیقگی‌ها و بی فکری‌ها و بی معرفتی‌های ناشی از نگاه‌های دنیاخواهانه و تنگ نظرانه دانست، با تعطیلی مواجه شده‌اند.

کوته‌نظری و بی‌تدبیری مسئولین و هیئت امنای برخی مساجد که می‌بایست جلسه قرآن مسجد را به‌عنوان مهم‌ترین برنامه بعد از نماز جماعت و نگین فعالیت‌های مسجد خود شناخته همه امور مسجد را دائر مدار آن تعریف نمایند و برای رونق بیشتر آنها از هیچ تلاش و پشتیبانی فروگذار نکنند، کار را به توقف و تعطیلی برخی از این جلسات محوری و شاخص در استان رسانده است.

مروز اگر از خارج استان فردی علاقه‌مند که سال‌ها آوازه جلسه شاگرد پرور مسجد کاسه فروشان رشت را شنیده و یا دیده بود بخواهد از آن جلسه پر رونق بهره‌مند شود دیگر در مسجد کاسه فروشان سراغی از آن نخواهد یافت، خانواده‌هایی که جلسه ۲۶ ساله مسجد قدس را کانونی تربیتی بر محور آموزش قرآن برای فرزندان خود می‌دانستند و ده‌ها نوجوان و جوان که امروز هریک نه‌تنها قاری برجسته که نمونه‌ای از اخلاق و زیست قرآنی‌ هستند و در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها و برخی ادارات و نهادهای این شهر و دیگر نقاط منشأ خیر هستند خود را پرورش‌یافته آن جلسه قرآن یا مکتب تربیتی قرآنی می‌دانند با تعطیلی مواجه گردیده است.

در ماه‌های اخیر در پی سلسله تعطیلی جلسات، جلسه فعال و شاگرد پرور چهارشنبه ‌شب‌های مسجد اعظم املش نیز به همان دلایل یعنی از سر بی‌تدبیری و بی‌توجهی امنای جدید مسجد هفته‌هاست متوقف شده است و بیم آن می‌رود دومینوی بی‌تدبیرها که ثمره آنها توقف جلسات باسابقه قرآن این دیار است ادامه یابد و این خسارتی جبران‌ناپذیر و ضایعه فرهنگی در استان است که می‌بایست خواب را از چشم متولیان امر برباید.

جمعیت قرآنیان گیلان که چند سالی است به همت چهره‌های نام‌آشنا و اساتید و برجستگان قرآنی استان به‌عنوان تشکل مردم‌نهاد بنا نهاد شده تا بتواند موجبات انسجام‌بخشی، هم‌افزایی قرآنیان را فراهم و از سوی دیگر مطالبات آنان را پیگیری نماید، در این مدت که شاهد این اتفاقات ناگوار شده است، تلاش‌هایی را برای جلوگیری از این اتفاقات تلخ و نیز حفظ جلسات قرآن به‌کار گرفته است اما تداوم شرایط نامطلوب برای برخی از جلسات خصوصا جلسات شاخص، ما را بر آن داشته است تا ضمن اعلام صریح و علنی مواضع خود، نگرانی عمیق خود را به همه متصدیان و دست‌اندرکاران حوزه مساجد استان و خاصه متصدیان امور قرآنی کشور اعلام داشته و استدعا نماییم با همفکری فعالان و نخبگان قرآنی استان و کشور با ارائه تدابیر مناسب و راهکارهایی که موجبات حفظ و تثبیت جایگاه جلسات قرآنی در مساجد وسایرمراکز فراهم می‌آورد از نابودی این میراث گران‌بها جلوگیری کنیم.

روی سخن در این بیانیه متوجه همه متولیان و دست‌اندرکاران حوزه مسجد است از ائمه محترم جمعه و جماعت گرفته تا شورای سیاست‌گذاری و ستاد مساجد دفتر نماینده محترم ولی ‌فقیه در استان، همگی بزرگواران در راستای مواعظ و رهنمودهای مقام معظم رهبری(حفظه الله) باید نسبت به آشناکردن ائمه جماعات و هیئت‌های امنای مساجد با راهبرد مساجد باید قطب قرآنی کشور باشند.

جلسات آموزش قرآن را پس از نماز جماعت رکن دوم و شاخصه‌های هویتی مساجد بدانند، یعنی مسجد همان‌گونه که بدون برگزاری نماز رکن اصلی خود را نخواهد داشت بدون فعالیت‌های قرآنی هویت مسجد دچار نقص و خسران خواهد بود و باید جلسات قرآن و اساتید قرآنی و مؤمنین شرکت‌کننده در صفوف نماز و جلسات قرآن مورد تکریم و احترام‌ باشند.

تشکیل جلسات توجیهی ائمه محترم جماعات، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای هیئت‌های محترم امنا و برخی ارکان دیگر فعال در مساجد و ایجاد سازوکاری جهت ثبت جلسات قرآن کهن و شاخص به‌مثابه میراث‌فرهنگی از سوی متولیان قرآنی کشور از جمله پیشنهاداتی است که جمعیت قرآنیان گیلان به‌عنوان راهکار اجرایی برای حفظ جلسات قرآنی خصوصا جلسات شاخص خود در مساجد و عدم تکرار توقف و تعطیلی این جلسات محترم به متولیان امر دارد.

شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور به‌عنوان مرجع سیاست‌گذار امور قرآنی کشور، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، نماینده معزز ولی‌ فقیه در استان، شورای فرهنگ عمومی کشور و استان و نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط قرآنی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و رده‌های استانی آنها و حتی وزارت میراث‌ فرهنگی هر یک می‌توانند نقش مهمی در این مهم داشته باشند.

جامعه قرآنی گیلان ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با نهادهای مسئول در سطح ملی و استانی از شورای فرهنگ عمومی استان می‌خواهد نسبت به تمهید مقدمات و تصویب ثبت رسمی جلسات شاخص و باسابقه قرآن استان به‌عنوان میراث‌فرهنگی منطقه و مسجد و محله اقدام نماید.»

انتهای پیام
captcha