جوانان و دانشجویان به زیور قرآن آراسته شوند
کد خبر: 4061184
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۴

جوانان و دانشجویان به زیور قرآن آراسته شوند

داور بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: جوانانی که قرار است معلمان مدارس شوند، اگر به زیور قرآن آراسته باشند، مقاصد انقلاب در حوزه ساختار فرهنگی جامعه اسلامی محقق خواهد شد.

محمود لطفی‌نیا داور بین‌المللی قرآن کریم

محمود لطفی‌نیا، داور بین‌المللی قرآن کریم که در‌ سی‌و‌دومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان به‌‌ میزبانی استان گیلان، داوری رشته لحن مسابقات قرائت قرآن کریم را عهده‌دار است، در گفت‌و‌گوی اختصاصی با ایکنا از گیلان، بیان کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به این مسئله تاکید داشتند که در آموزش و پرورش، فعالیت‌های قرآنی جزو فعالیت‌های راهبردی است.

وی ادامه داد: بحمدلله امسال در گیلان میزبان این مسابقات هستیم و از مسئولین این دانشگاه سپاسگزارم که تمام تلاششان را در جهت برگزاری شایسته این جشنواره به‌کار بستند. پس از کمرنگ‌شدن بسیاری از فعالیت‌ها به‌دلیل شیوع کرونا، حال در جمع جوانانی که عاشقانه به این رقابت‌ها ورود کردند، احساس حیات می‌کنیم.

این پیشکسوت قرآن کریم با بیان این‌که از اصلی‌ترین خاستگاه و جایگاه فعالیت‌های قرآنی، دانشگاه فرهنگیان است، اظهار کرد: همین جوانانی که قرار است معلمان مدارس شوند، اگر به زیور قرآن آراسته باشند، مقاصد انقلاب در حوزه ساختار فرهنگی جامعه اسلامی ایران برآورده می‌شود و این جزو رهنمودهای رهبران انقلاب است.

لطفی‌نیا با اشاره به این‌که جوانان در ابتدای راه هستند و این مسیر را دنبال می‌کنند، خاطرنشان کرد: گرچه این سطح، برای جوانان ما کافی نیست اما سطح خوبی برای شروع کار است. حتما در دوره‌های بعدی شاهد خواهیم بود که جوانانی که در دوره‌های پیش‌تر موفق به کسب رتبه نشدند، می‌توانند با همت و تلاش به موفقیت‌های بزرگ دست یابند.

این داور بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: شرکت‌کنندگان به دنبال رشد هستند، از این رو از مسئولان تقاضا می‌کنم در پررنگ‌کردن مسیر فعالیت‌های قرآنی حتی با برگزاری اردوهای دانشجویی و محافل قرآنی، فضا را برای رشد دانشجویان فراهم کنند. سرمایه‌گذاری در این حوزه، به هیچ‌وجه مصرفی نبوده، بلکه تولیدی برای همین نسل و نسل‌های آینده است.

وی در پاسخ به این سوال که تفاوت برگزیده شدن یا نشدن در رقابت‌های قرآنی با سایر جشنواره‌ها در چیست، ابراز کرد: به تعبیر قرآن کریم « إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ (آیه ۵۲ سوره توبه)» است یعنی هرکدام که رتبه بیاورند یا نیاورند در یک رویداد مبارک حضور داشتند، جمع و نشاط قرآنی که تمامی آنان رونق این فضا هستند. آن‌هایی که در این تجربه، کسب رتبه نداشتند، انگیزه پیدا می‌کنند تا تلاش بیشتری داشته باشند و در دوره‌های آتی موفق‌تر ظاهر شوند. مقام‌آوران این حوزه نیز باید خودشان را برای عرصه‌های وسیع‌تر آماده کنند، در نتیجه هر دو گروه برنده هستند و جشنواره، جشنواره مبارکی است.

این پیشکسوت قرآن در سخنی با دانشجومعلمان درخصوص فعالیت‌های قرآنی معارفی، مطرح کرد: قرآن بهترین پیام را برای همه و به‌ویژه جوانان دارد. این بستر، نعمتی است که فراهم شده تا ارتباطشان را با حبل‌الله تقویت کنند، همان‌گونه که در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران آمده است «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا». بیاییم به حبل خداوند که قرآن و عترت است چنگ بزنیم.

وی در پایان با تاکید بر لزوم تمسک توامان به قرآن و عترت، افزود: از شان پیروان اهل‌بیت به‌دور است که به سراغ اهل‌بیت بروند، اما محافل قرآنی را تنها و خلوت بگذراند و یا بالعکس. نیروهای قرآنی باید در هر دو صحنه حضور فعال داشته باشند زیرا ارتباط با قرآن و اهل‌بیت بستر رشد شخصیتی، معرفتی و معنوی آنان را فراهم می‌کند. البته این رشد تدریجی و با انس مستمر با قرآن و اهل‌بیت حاصل می‌شود.

انتهای پیام
captcha