کد خبر: 4292840
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
آیت الله رمضانی:

عاشورا الگوی آزادگان جهان است

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) عاشورا را مدرسه‌ای برای رشد، آزادی، عدالت‌خواهی، مسئولیت‌پذیری و کرامت انسانی دانست و گفت: عاشورا فقط یک حادثه تاریخی نیست، بلکه جریان مداومی است که تا امروز الهام‌بخش آزادگان در جهان بوده است.

آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)

به گزارش ایکنا از گیلان، آیت‌الله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری امروز، 15 تیرماه در مراسم عزاداری عاشورای حسینی که در شبستان حرم حضرت فاطمه اُخری(س)، خواهر امام رضا(ع) در رشت برگزار شد، با تبیین ابعاد مختلف سیره اهل بیت(ع) عاشورا را مدرسه‌ای برای رشد، آزادی، عدالت‌خواهی، مسئولیت‌پذیری و کرامت انسانی دانست و اظهار کرد: عاشورا فقط یک حادثه تاریخی نیست بلکه جریان مداومی است که تا امروز الهام‌بخش آزادگان در جهان بوده است.

آیت‌الله رمضانی با تأکید بر اینکه شناساندن سیره اهل بیت(ع) یعنی نشان دادن راه کرامت انسانی، گفت: در قرآن، کرامت انسان مورد عنایت خداوند قرار گرفته و در نخستین آیاتی که بر پیامبر نازل شد، خداوند خود را «ربّ اکرم» معرفی می‌کند، این یعنی هدف نهایی بعثت، رساندن انسان به مرتبه کرامت است.

وی با استناد به آیه «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ»، افزود: همه انسان‌ها از این کرامت برخوردارند، اما برای بهره‌مندی از آن باید تلاش کنند. انسان واجد استعداد عظیمی است که حتی آسمان‌ها و زمین و کوه‌ها از پذیرش آن عاجز بودند.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اینکه بسیاری از انسان‌ها در طول زندگی فقط بخش اندکی از ظرفیت‌های خدادادی خود را به‌کار می‌گیرند، گفت: خداوند استعداد عظیمی در وجود انسان قرار داده و این کرامت زمانی فعال می‌شود که انسان اهل فکر، درک و فهم باشد. سیره اهل بیت(ع) این را به ما می‌آموزد که برای رسیدن به کرامت واقعی، باید مسیر بصیرت را طی کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری بصیرت را یکی از مهم‌ترین آموزه‌های اهل بیت(ع) دانست و گفت: کسی که فاقد بصیرت باشد، اگرچه ممکن است ظاهر سالمی داشته باشد اما از درک زندگی مطلوب محروم می‌ماند.

وی با نقل سخن امام کاظم(ع) افزود: «مفتاح البصیره، الفقه»؛ یعنی فهم عمیق و تفقه در دین، کلید بینش و معرفت است و بدون آن، بندگی هم ناقص می‌ماند.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه انسان‌ها همگی اهل محبت هستند، تصریح کرد: اهل بیت(ع) به ما آموخته‌اند که محبت باید جهت پیدا کند. محبت به خود، اولین گام در سلوک انسانی است. «علیکم انفسکم» یعنی مراقب خود باشید. این مراقبت، نوعی دوستی هدفمند است که مقدمه شناخت و رشد است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از انسان‌ها با خودشان قهر هستند، تصریح کرد: انسان باید خودش را بشناسد و با خود آشتی کند. این شناخت، او را به سوی آشتی با خدا، با مردم و با هستی سوق می‌دهد.

آیت‌الله رمضانی، هستی را جلوه‌ خداوند خواند و گفت: کسی که با هستی آشتی دارد، با خالق هستی نیز در صلح است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه فضائل اخلاقی همچون شجاعت، صداقت، عفت، حلم و راستی باید محبوب انسان باشند، تأکید کرد: خداوند میل به فضیلت را در نهاد انسان قرار داده است و باید آن را رشد داد.

وی با نقل روایت مفصلی از امام صادق(ع)، گفت: امام معیارهایی برای شیعیان واقعی معرفی کرده‌اند که شامل عقل، فهم، فقه، بردباری، مدارا، صبر، صداقت و وفاداری است، ائمه شیعیان را نه بر اساس ادعا، بلکه بر اساس عقلانیت، علم حقیقی، حلم و رفتار تربیتی‌شان می‌سنجند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با انتقاد از رویکردهای ظاهری به علم در برخی محافل دینی و دانشگاهی گفت: علم نباید فقط در الفاظ و اصطلاحات خلاصه شود. علمی که فقط بر زبان جاری است، باری بر انسان می‌شود؛ اما اگر در جان نفوذ کند، یاری‌دهنده است.

وی با اشاره به خطبه ۳۴ نهج‌البلاغه و سخنان امام علی(ع)، افزود: چهار وظیفه اساسی حکومت شامل خیرخواهی، توزیع عادلانه ثروت، تعلیم برای زدودن جهل و تربیت برای رشد انسان می‌شود. جامعه‌ای که آموزش و پرورش آن بر تربیت انسان و مهارت‌های زندگی متمرکز نباشد، به اهداف الهی نمی‌رسد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با ذکر واقعه کوفه و نقش مسلم بن عقیل، گفت: همان‌طور که مردم کوفه دعوت‌نامه فرستادند اما امام حسین(ع) را تنها گذاشتند، امروز هم باید مراقب باشیم که دعوت امام زمان(عج) را اجابت کنیم.

وی با نقل جمله‌ای از سیدحسن نصرالله، یادآور شد: «زینب دیگر نباید اسیر شود» این وظیفه نسل امروز است که پاسدار عزت اهل بیت و خط مقاومت باشد.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به پیروزی‌های محور مقاومت، گفت: اسرائیل در غزه، لبنان، یمن و ایران شکست خورده است و تصور همراهی مردم ایران با دشمن بعد از حمله اخیر، توهمی بیش نبود.

دبیرکل جهانی اهل بیت(ع) افزود: آن‌که مورد حمله قرار بگیرد و شکست نخورد، پیروز است. ما پیروزیم، چون ملت ما تسلیم نشد و مقاومت کرد.

وی آزادی را جوهره‌ تمامی فضائل معرفی کرد و با استناد به سخنان امام صادق(ع) و امام حسین(ع)، گفت: وفای به عهد، تدبیر، حیا، حسن خلق و آزادی، پنج رکن اساسی شخصیت مؤمن هستند. بدون حریت، دیگر فضائل بی‌اثرند.

آیت‌الله رمضانی با رد ادعای دین‌گریزی جوانان، تأکید کرد: دین‌گریزی یعنی ستیزه با فطرت، هیچ جوانی با فطرت خودش دشمن نیست. اگر گریزی هست، از شیوه‌های ماست که نتوانسته‌ایم دین را درست معرفی کنیم.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان با اشاره به گستره مجالس عزاداری امام حسین(ع) در اروپا، آمریکا و کشورهای غربی، گفت: امروز در انگلستان، آلمان و دیگر کشورها هزاران مرکز اسلامی فعال هستند و مجالس روضه در کوچه‌پس‌کوچه‌های اروپا برپاست.

وی اربعین را پدیده‌ای بی‌سابقه در جهان اسلام خواند و گفت: تا دیروز حج بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان بود؛ امروز اربعین با ده‌ها میلیون زائر، بزرگ‌ترین همایش ایمانی است.

آیت‌الله رمضانی «رهایی» را محور دیگر سیره اهل بیت(ع) دانست و تصریح کرد: انسان باید از قید جهل، کینه‌توزی، فریبکاری و رذائل اخلاقی آزاد شود. دین آمده تا زنجیرهای ساختگی را از پای انسان باز کند.

این استاد حوزه و دانشگاه، با ذکر روایت دیگری از امام حسین(ع)، پنج ویژگی اساسی انسان رشید را برشمرد: عقل، دین، حیا، ادب و حسن خلق. این‌ها ریشه‌های درخت انسانیت‌اند که در مکتب عاشورا پرورش می‌یابند.

آیت‌الله رمضانی خطاب به جوانان گفت: خودتان را پیدا کنید. اگر خودتان را شناختید، با خدا و جامعه آشتی خواهید کرد. خودشناسی، مقدمه رشد و حضور در میدان عمل و پیام محوری عاشوراست.

وی با تأکید بر اینکه مردم باید دعوت ولی زمان را پاسخ دهند، گفت: جوان امروز اگر دین را با ادبیات فاخر آن بشنود، عاشق می‌شود. باید از این فرصت استفاده کرد و میراث عاشورا را جهانی کرد.

انتهای پیام
captcha