کد خبر: 4289892
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰
امیرحجت مرادی:

تاریخ شفاهی فعالیت‌های قرآنی گیلان تدوین می‌شود

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت گیلان، با تأکید بر ضرورت مستندسازی تاریخ شفاهی قرآنی استان، گفت: گیلان در طول 100 سال گذشته شاهد فعالیت‌های گسترده و اثرگذار قرآنی بوده و ثبت خاطرات و دستاوردهای پیشکسوتان این عرصه در دستورکار قرار دارد.

امیرحجت مرادی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، امیرحجت مرادی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان و دبیر جمعیت قرآنیان گیلان امروز، 31 خرداد در آیین اختتامیه نمایشگاه هفته قرآن و عترت استان که در تالار مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: از ۱۸ تا ۲۴ ذی‌الحجه مقارن با عید غدیر تا روز مباهله به عنوان «هفته قرآن و عترت گیلان» از سوی شورای فرهنگ عمومی استان نامگذاری شده، علت این نامگذاری هم این است که طبق روایات، بیشترین آیات قرآن کریم در فاصله زمانی عید غدیر تا روز مباهله نازل شده است.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف نامگذاری این هفته توجه به رویدادهای قرآن و عترت با بهره‌مندی از هنر و رسانه است، افزود: ابزار فرهنگ، هنر و رسانه در ارائه مفاهیم قرآنی بسیار تعیین کننده بوده، رویکرد نمایشگاه هفته قرآن و عترت امسال علاوه‌بر برگزاری محافل و جلسات قرآنی، دعوت بیش از پیش اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه به تولید اخبار با محتوای قرآنی است. 

مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان گفت: امسال سعی کردیم در این نمایشگاه بیشتر به فعالان قرآنی توجه کنیم که بیش از دو دهه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه فعالیت‌های قرآنی شامل هنری، رسانه‌ای و پژوهشی کارهای ویژه‌ای انجام دادند. 

مرادی با اشاره به اینکه در استان سه مترجم در حوزه قرآن داریم، تصریح کرد: فعالان قرآنی در حوزه پژوهش‌های قرآنی، خبر و خوشنویسی و تحریر قرآن داریم که طی این سال‌ها آثار فاخری را تولید کردند و این هفته فرصت خوبی برای معرفی و تکریم و تداوم حمایت‌ها از این بزرگواران است.

دبیر جمعیت قرآنیان گیلان بیان کرد: در هفته قرآن و عترت امسال، کارگاه‌های قرآنی متخصص و مورد نیاز فعالان قرآنی برگزار شد، یکی دیگر از ویژه برنامه‌های این هفته عصری با اساتید پیشکسوت قرآنی بود که در این هفته میزبان سه نفر از اساتید برجسته استان حسن صاحبی، از اساتید پیشکسوت استان و سیدرضا قوامی، استاد پیشکسوت از شهرستان تالش و اسماعیل غفوری، از اساتید پیشکسوت آستانه اشرفیه بودیم که خاطرات آنان ثبت و ضبط شد زیرا فعالیت‌های قرآنی این بزرگواران شناسنامه قرآنی استان را تشکیل می‌دهد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان تصریح کرد: تاریخ استان گیلان در 100 سال اخیر شاهد فعالیت‌های گسترده در حوزه قرآنی از سوی اساتید و تشکل‌ها بوده، آغاز فعالیت مرکز قرآنی شهید بهشتی در دهه 60، فعالیت مؤسسه مکتب قرآن محمدی در دهه 50 و قبل از آن هم جمعیت قرآنیان رشت و اتحادیه مسلمین گیلان را داشتیم که نمونه‌هایی از فعالیت‌های قرآنی شاخص در تاریخ گیلان هستند.

مرادی گفت: خاطرات و فعالیت‌های اساتید قرآنی استان که در برهه‌ای بسیار در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی موثر بوده‌اند، باید جمع‌آوری و ثبت شود. جلساتی که با عنوان عصر اساتید برگزار کردیم انشاالله در طول سال هم به شکل منظم برگزار خواهد شد؛ این جلسات فرصتی است تا مشاهدات، خاطرات و دستاوردهای  پیشکسوتان ثبت و ضبط شود و به نوعی بتوانیم خاطرات شفاهی فعالیت‌های قرآنی استان را تدوین کنیم، در این راستا پیگیر دریافت مجوز سالنامه از وزرات ارشاد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز استان گیلان یکی از قطب‌های قرآنی کشور محسوب می‌شود، گفت: کمتر مسابقه یا رویداد قرآنی در سطح ملی و بین المللی است که از استان گیلان حافظان و قاریان دارای مقام برگزیده نداشته باشیم. 

انتهای پیام
captcha