جمله «رمضان بهار قرآن است» را بارها شنیدیم ولی اینکه چقدر به آن توجه داشتیم و یا تلاش کردیم تا از این بهار بهره ببریم جای تأمل دارد. خداوند متعال در آیه ۱۰ از سوره مبارکه انبیا فرموده: «لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ؛ در حقيقت ما كتابى به سوى شما نازل كرديم كه ياد شما در آن است آيا نمىانديشيد». در واقع قرآن کریم بهترین نسخه معرفی حقیقت انسان است. نیازهای مادی و معنوی او را بررسی کرده و راه برطرف کردن این نیازها را نشان داده که در نهایت منجر به سلامت و سعادت باشد.
چه فرصتی بهتر از روزها و شبهای این ماه مبارک که با آیات نورانی وحی مأنوس شده و با تدبر و تفکر در آنها راه را از بیراهه تشخیص دهیم.
مگر نه اینکه طبق تأکید باریتعالی در آیات ۷ و ۸ از سوره مبارکه زلزله انسان عمل و نتایج کار خود را چه خوب و چه بد، خواهد دید: «فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ؛ پس هر كه هموزن ذره اى نيكى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد (۷). وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ؛ و هر كه هموزن ذرهاى بدى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد(8)».
و چه چیزی بهتر از آیات نورانی وحی که چون چراغی مسیر سعادت را برای ما روشن میکند و میتوانیم به این حبل الهی چنگ بزنیم و در سایهسار آن و رهنمودهای خاندان عصمت و طهارت مسیر سعادت را طی کنیم. زیرا این تأکید پروردگار عالمیان در آیه ۱۰۳ از سوره مبارکه آلعمران است که فرمود: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ؛ و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد و پراكنده نشويد و نعمت خدا را بر خود ياد كنيد آنگاه كه دشمنان [يكديگر] بوديد پس ميان دلهاى شما الفت انداخت تا به لطف او برادران هم شديد و بر كنار پرتگاه آتش بوديد كه شما را از آن رهانيد اين گونه خداوند نشانه هاى خود را براى شما روشن مى كند باشد كه شما راه يابيد».
همانطور که مولای متقیان علی(ع) فرمود: «في القرآنِ نَبَأُ ما قَبلَكُم و خَبرُ ما بَعدَكُم و حُكمُ ما بينَكُم؛ در قرآن، اخبار پيشينيان و اخبار آيندگان و حكم مورد نياز شما آمده است». از این مرجع عالی و متعالی میتوان بهترین برنامه سعادت را استخراج کرده و امید به سعادت داشت و در فردای روز قیامت که طبق آیه ۲۵۵ سوره مبارکه بقره هیچ شفاعت انجام نمیشود مگر باذن الهی «مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ؛ شرمنده قرآن نباشیم و قرآن شفاعتگر ما نزد خدای مهربان باشد».
در روزی که اعمال خود را میبینیم و نتیجه ریزترین نیات و کارهایمان برایمان روشن میشود در سایه قرآن و اهل بیت جزو آن دسته باشیم که طبق آیه ۴۶ از سوره مبارکه حجر «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِينَ؛ [به آنان گويند] با سلامت و ايمنى در آنجا داخل شويد» وارد بهشت برین شده و در سعادت ابدی باشیم.
سعیده مصطفوی
انتهای پیام