محمد چولابی، پیشکسوت قرآنی در گفتوگو با ایکنا از گیلان، با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات قرآنی در مساجد، اظهار کرد: جلسات قرآنی مساجد بسیار قدیمی در استان بودند که همچون یک مشعل فروزان برای سایر مساجد و محافل ما الگو شدند و نهضت آموزش قرآن به واسطه آنان به دیگر نقاط استان گسترش پیدا کرد که از جمله این جلسات میتوان به جلسات جمعیت قرآنیان گیلان در دهه ۳۰، جلسات مکتب قرآن محمدی مسجد کاسه فروشان، مسجد بادی الله، مؤسسه شهید بهشتی در رشت، مسجد شیخعلی کلایه و کلاس بقعه امیر صادق لاهیجان اشاره کرد.
وی با اشاره به تعطیلی برخی محافل و جلسات قرآنی که به میزبانی مساجد برگزار میشد، گفت: در مرحلهای میبینیم برخی جلسات تعطیل شدند و این امر موجب کم فروغی و کم انگیزه شدن متقاضیان این امر خیر برای تداوم فعالیتها شد.
عضو هیئت امنای جمعیت قرآنیان گیلان در پاسخ به این سؤال که برای رفع این مناقشات باید چه اقدامی انجام داد، افزود: با فعالیت و پیگیری جمیعت قرآنیان استان گیلان امیدواریم به فرجام شایستهای در این زمینه رسیده و موجبات خوشحالی قرآندوستان فراهم شود.
چولابی در خصوص دستاوردهای محافل و جلسات قرآنی تصریح کرد: تعمیق باورهای دینی مردم و نسل جوان، خودسازی و تمسک به اندیشههای ناب دینی، معرفتیابی و معنویتگرایی آنهم در شرایط بحرانهای فکری و ذهنی کنونی از جمله مهمترین دستاوردهایی است که محافل قرآنی میتوانند در کسب آنها دخیل باشند.
عضو هیئت امنای جمعیت قرآنیان استان گیلان با بیان اينکه جلسات قرآنی بهویژه محافلی که بهصورت عمومی در مساجد برگزار میشود در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی و قرآنی مؤثر است، تأکید کرد: به شرطی که مردم، در گفتار و عمل مجریان برگزاری دورههای قرآنی، یکرنگی و اخلاص ببینند و با جاذبههای خاص نهفته در این محافل به درستی آشنا شوند.
این مربی پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه همت مربیان بر جذب جوانان با قول و رفتار ملایم و دلنشین باشد، گفت: در این صورت خداوند هم رحمت و برکات خود را نازل میکند.
چولابی با بیان اينکه بسیاری از استعدادهای قرآنی از درون این جلسات شناسایی شده و اوج گرفتند، تصریح کرد: علاوه بر شناسایی استعداد افراد نوپا، بارها شاهد بودیم حتی نوابغ علمی و تحصیلی هم در این جلسات به کثرت شناسایی شدهاند و مسیر موفقیت را طی کردند و به واسطه تعلیم و تربیت قرآنی، هم اینک از سرمایههای بزرگ علمی و دینی کشور محسوب میشوند.
این مربی و مدرس پیشکسوت قرآنی با اشاره به راهکارهای هر چه بهتر برگزاری جلسات قرآنی تصریح کرد: همه ارکان یک مسجد همانند دانههای تسبیح با هم متحد و متصل باشند، اختلافات جزیی و سلیقهای کنار گذاشته شود و همه در یک صف متحد برای پیشبرد اهداف قرآنی کمک کرده و قدم بردارند.
چولابی که بیش از سه دهه در زمینه تدریس و مربیگری قرآنی فعالیت دارد، تأکید کرد: براساس تجربه و تحلیل جامعهشناختی از محافل قرآنی، طیف وسیعی از مشتاقان کلام وحی که نمیتوانند بنا بر دلایلی در کلاسهای قرآن شرکت کنند اما بسیار علاقهمند به استماع تلاوتهای قرآن در محدوده زمانی تعریف شده هستند میتوان از ظرفیت حضور آنان برای جلسات قرآنی استفاده کرد. در همین راستا مدت ۱۰ سال است که باب جدیدی تحت عنوان «کرسیهای تلاوت 10 دقیقهای» را در چندین مسجد استان گیلان آغاز کردیم که با استقبال بسیار خوب نمازگزاران و شهروندان مواجه شده است.
قاری و مدرس قرآن گیلانی اظهار کرد: از ثمرات خوب این طرح اعلام آمادگی چندین مسجد و برگزاری دورههای ثابت قرائت 10 دقیقهای قرآن است که بهصورت منظم بعد از نماز مغرب و عشا انجام میشود و بهدلیل جاذبههای این اقدام، بسیاری از مساجد کمی فراتر از جلسات 10 دقیقه هم برای برگزاری جلسات ثابت آموزش قرآن اعلام آمادگی کردهاند.
این مربی پیشکسوت قرآنی گفت: به همه قرآنیان پیام من این است که قدر کرسیهای ثابت تلاوت قرآن را در مساجد بدانیم که تأکید مؤکد مقام معظم رهبری بوده و خیلی سودمند است.
انتهای پیام