به گزارش ایکنا از گیلان، حجتالاسلام اسماعیل تدینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان امروز در همایش یاوران وقف که به مناسبت گرامیداشت هفته وقف در بقعه بیبی حوریه بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری فعالیتها و مسابقات قرآن کریم یکی از برکات و افتخاراتی است که در سازمان اوقاف شاهد برگزاری آن هستیم.
وی با بیان اینکه در سطح استان پنج هزار موقوفه و ۲۳ هزار رقبه وجود دارد، افزود: گیلان با ۹۵۰ امامزاده از استانهای پیشتاز و ممتاز در امر موقوفات و امامزادگان است.
تدینی با اشاره به سیاستهای جدید سازمان اوقاف گفت: پویا کردن اقتصاد وقف، تلاش برای همگانی شدن و به تعبیری آسان شدن مشارکت در وقف از جمله این سیاستهاست. با همگانی و آسان شدن وقف، هر کس به اندازه وسع خود میتواند واقف باشد حتی به اندازه سهم یک کاشی در ساخت مسجد در این امر خیر مشارکت کند.
مدیرکل اوقاف گیلان با تأکید بر اینکه در سیاستهای جدید، سازمان اوقاف به دنبال پررنگ کردن امور خیریه در حوزه بیمارستانها و درمانگاهها و هدایت موقوفات به سمت دارو و درمان است، گفت: استقبال از شرکتهای دانش بنیان از دیگر سیاستهای جدید سازمان اوقاف است.
وی گفت: با پیگیریهای صورت گرفته در سطح کشور و استان، طی یک سال گذشته توانستیم برای سه هزار و 400 موقوفه سند مالکیت اخذ کنیم و در حال حاضر ۹۵ درصد املاک اوقاف به ثبت رسیده است، هدف وقف کمک به عدالت اجتماعی، رسیدگی به محرومان، گسترش نوع دوستی در جامعه و ارتقا کرامت انسانی است.
حجتالاسلام حمید رهبرشاد، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بندرانزلی هم اظهار کرد: واقفین نیکاندیش با گذشتن از مال خود، ایثار کرده و برای خدمترسانی به جامعه قدم برداشتند.
وی با بیان اينکه اقدامات زیادی از هفته وقف سال گذشته تا امسال در اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بندرانزلی با همکاری پرسنل این اداره، هيئت امنا و خادمین مساجد و بقاع متبرکه و همچنین خیرین و واقفین صورت گرفته، افزود: خدمات اداره اوقاف در سه حیطه و عرصه انجام میشود.
رهبرشاد تصریح کرد: خدمات فرهنگی به مناسبتهای مختلف در بقاع متبرکه برگزار میشود که از آن جمله میتوان طرحهایی همچون آرامش بهاری، ضیافت الهی همچنین بصیرت عاشورایی را نام برد.
رئيس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بندرانزلی با اشاره به محور دوم فعالیتها گفت: حیطه دوم اجرای برنامههای قرآنی بوده که شهرستان بندرانزلی یکی از قطبهای قرآنی استان گیلان است و هر سال متسابقین ما در سطح شهرستانی، استانی و کشور حائز رتبه میشوند که جا دارد از همه دستاندرکاران این حوزه از جمله مربیان و مؤسساتی که با اوقاف همکاری دارند، تشکر کنیم.
رهبرشاد تأکید کرد: حیطه سوم خدمات اجتماعی است که از آن می توان به توزیع بسته های معیشتی در طرح قرار دوازدهم اشاره کرد، از هفته وقف سال گذشته تا امسال بیش از یک هزار بسته معیشتی در این طرح توسط خیرین و بقاع متبرکه تهیه و بین نیازمندان توزیع شده، یک مورد آزادی زندانی جرائم مالی غیرعمد و همچنین کمک به فقرا و مستمندان که به طور مستمر از محل اعانات و کمک های مردمی و خیرین انجام میشود.
وی با تأکید بر اجرای نیات واقفین افزود: شهرستان بندرانزلی بیش از ۴۰ موقوفه منفعتی دارد که بیشتر آنها، رقبات و مستقلات مساجد و بقاع متبرکه هستند و با دعوتها و پیگیریهای صورت گرفته درآمد موقوفات طی ۶ ماه اول امسال برابر کل درآمد سال ۱۴۰۲ در سطح شهرستان بود که این نشان دهنده تحول خوبی است و هر چند با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
رهبر شاد با اشاره به اخذ سند مالکیت برای حفظ و حراست از موقوفات و جرائم آنها، تأکید کرد: برای ۶ بقعه سند مالکیت اخذ شد. این شهرستان مسافرپذیر و توریستی است، در تعطیلاتی که گذشت همه بقاع متبرکه از جمله بقعه بیبی حوریه خدمات خوبی به مسافران ارائه دادند ضمن اینکه زائر سرای بقعه بیبی حوریه به بهرهبرداری رسیده و به مسافران خدمت رسانی میکند.
یادآوری می شود، در این مراسم از سعیده مصطفوی، خبرنگار ایکنا گیلان به عنوان فعال رسانهای عرصه وقف تجلیل شد. اجرای مولودی توسط حمید طاهری، دکلمهخوانی و برگزاری مسابقه معارف دینی در دو بخش بانوان و آقایان از دیگر بخشهای این همایش بود.
انتهای پیام