نقش صنعت گردشگری بر اقتصاد خراسان‌رضوی
کد خبر: 4073237
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی بررسی می‌کند

نقش صنعت گردشگری بر اقتصاد خراسان‌رضوی

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این پژوهشکده سالانه طرح‌های مختلف کارفرمایی را برای سازمان‌ها و نهادها و بخش خصوصی انجام می‌دهد، گفت: دو طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی و طرح آمایش استان خراسان رضوی از جمله طرح‌های کلانی است که توسط این پژوهشکده انجام شده است.

هادی رفیعی، عضو هیات علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی، هادی رفیعی، عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در تهیه و تدوین طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی خراسان رضوی مشارکت کرده، بیان کرد: این طرح در پنج سال و پنج فاز به انجام رسیده است.

وی با اشاره به اینکه طرح پژوهشی آثار و تبعات اقتصادی صنعت گردشگری استان توسط گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی در حال انجام است، تصریح کرد: اشتغال‌زایی صنعت گردشگری استان یکی از موضوعات مهم در این طرح است.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی بیان کرد: یکی از برنامه‌های ‌ما در این طرح آن است که میزان ارتباط و اثربخشی صنعت گردشگری بر سایر بخش‌های اقتصادی استان را مورد بررسی قرار دهیم.

وی تأثیرپذیری صنعت گردشگری از سایر حوزه‌های دیگر را از اهداف این طرح برشمرد و افزود: طرح آثار و تبعات اقتصادی صنعت گردشگری استان به‌عنوان یکی از طرح‌های کلیدی گردشگری مد نظر است، چرا که از نگاه سیاست‌گذاری اقتصادی در سطوح میانی و کلان نیاز به برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی داریم و این تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی باید مبتنی بر یکسری محاسبات و برنامه‌های دقیق باشد.

رفیعی اظهار کرد: صنعت گردشگری در برنامه‌های توسعه‌ای یکی از بخش‌های کلیدی راهبردی اقتصادی کشور محسوب می‌شود، اما اینکه این صنعت چه آثاری دارد، چه بخش‌های اقتصادی با آن ارتباط دارد و چه میزان در این صنعت باید سرمایه‌گذاری کنیم، نیاز به مطالعه و پژوهش داریم که یک راهنمایی برای تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان برای اتخاذ دقیق سیاست‌های‌شان در صنعت گردشگری باشد.

وی ادامه داد: به لحاظ فنی ما این طرح را با زیربنای اقتصادی و مدل اقتصادی داده ستانده جلو می‌بریم، اما در برنامه‌ای که مدنظر است، برای اولین‌بار حساب‌های اقماری گردشگری که بسیار حائز اهمیت است را شکل خواهیم داد.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی در ادامه یادآور شد: با حمایت معاونت پژوهش و فناوری دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و ارتباط با سازمان‌های ملی می‌توانیم این طرح را هم در ابعاد ملی و هم در سایر استان‌های دیگر اجرا نماییم.

وی گفت: مسئله اصلی در اینگونه طرح‌ها آن است که در آن بیشتر با داده‌های پایه مواجه هستیم. در حال حاضر باید داده‌های دقیقی از حوزه‌های گردشگری و اقتصادی در اختیار داشته باشیم که هم‌اکنون برخی از داده‌ها موجود است، اما چون حوزه گردشگری یک حوزه تخصصی است، سازمان‌های متولی، برنامه ویژه‌ای برای ثبت داده‌ها ندارند و این موضوع باعث شده در به‌کارگیری روش‌ها و تکنیک‌های نوین و جدید در تحلیل داده‌ها و ارزیابی سیاست‌ها با مشکل مواجه شویم.

رفیعی تصریح کرد: البته برای اجرای طرح و دسترسی به داده‌ها به‌صورت فصلی از زائران و گردشگران استان برداشت میدانی را انجام می‌دهیم تا یک پایه قوی داده‌ای برای فعالیت‌های پژوهشی هم باشد.

وی در خصوص راه‌اندازی زیست‌بوم نوآوری در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی اظهار کرد: وقتی سخن از زیست‌بوم نوآوری می‌شود، سخن از سیستمی است که اجزای مختلفی دارد که یکی از این اجزا پژوهشگران و نخبگانی هستند که در جای‌جای این زیست‌بوم ایفای نقش می‌کنند.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی بیان کرد: با توجه به زیرساخت و ارتباطی که جهاددانشگاهی با دانشگاه‌ها دارد، فضای بسیار عالی و مناسبی را برای فارغ‌التحصیلان نخبه دانشگاهی فراهم  کرده که کارهای مطالعاتی و پژوهشی را در این نهاد انجام دهند و با سطوح بالاتر ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: اما در شرایط فعلی مسئله‌ای وجود دارد که بسیاری از نخبگان در سال‌های ابتدایی فعالیت خود از جهاددانشگاهی خارج می‌شوند و برای کارآمد نمودن زیست‌بوم نوآوری در این نهاد باید به بقای آن توجه ویژه‌ای کرد تا شاهد خروج نخبگان از آن نباشیم.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری این پژوهشکده اظهار کرد: برای حضور همیشگی نخبگان در جهاددانشگاهی ضروری است آرمان‌ها و اهداف این نهاد پس از چهار دهه فعالیت بازتعریف شود.

انتهای پیام
captcha