کد خبر: 3878738
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۵

«الجارُ ثُمَّ الدّار»؛ اصل تربیتی فاطمه زهرا(س) در خانه

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) فرزندان خویش را خداپرست مردم‌دوست پرورش داده بود، خاطرنشان کرد: زمانی که حضرت به سوال فرزندش مبنی بر اینکه چرا براى دیگران دعا مى‌کنى و براى خود دعا نمى‌کنى؟ رسید، جمله طلایی «الجارُ ثُمَّ الدّار» را بیان فرمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید مهدوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان،‌ حضرت فاطمه زهرا(س) را یک الگوی کامل و یک اسوه جامع‌الاطراف برای نوع بشریت دانست و اظهار کرد: نامگذاری سالروز میلاد فاطمه زهرا(س) به عنوان روز زن و مادر موجب افتخار زنان عالم است.

وی با بیان اینکه صدیقه طاهره تنها الگوی زنان نیست، افزود: سیره و سبک زندگی آن حضرت می‌تواند برای هر انسان باصفایی نمونه باشد. فاطمه زهرا(س) چه در حوزه فضائل اخلاق فردی همچون ایثار، متانت، حیا، صدق و وفاداری نمونه است و چه در حوزه خانه و خانواده در جایگاه دختر، همسر و مادر می‌تواند به عنوان الگو مطرح باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به ویژگی‌های فاطمه زهرا(س) در حوزه اجتماعی، گفت: ایشان نمونه یک زن مجاهد، وظیفه‌شناس و انقلابی در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی است. امام زمان(عج) در وصف حضرت زهرا(س) می‌فرمایند «دختر رسول‌الله(ص) اسوه حسنه و الگوی نیکو برای من امام زمان است» و این جمله بسیار فاخر نشان‌دهنده مقام والای حضرت فاطمه(س) است.

مهدوی با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) فرزندان خویش را خداپرست مردم‌دوست پرورش داده بود، خاطرنشان کرد: شیوه تعلیم و تربیت حضرت برای فرزندان غیر مستقیم بود؛ به گونه‌ای که در مقابل چشمان امام حسن مجتبی(ع) شب تا صبح به نجوا با خدا می‌پرداخت و همسایگان را دعا می‌کرد و زمانی که به سوال فرزندش مبنی بر اینکه چرا براى دیگران دعا مى‌کنى و براى خود دعا نمى‌کنى؟ رسید، جمله طلایی «الجارُ ثُمَّ الدّارُ: اول همسایه، سپس اهل خانه» را بیان فرمود.

وی فاطمه زهرا(س) را معلم نمونه برای اهل خانه دانست و عنوان کرد: حضرت در مسائل سیاسی و اجتماعی نیز بی‌تفاوت و خنثی نبود. فاطمه زهرا(س) زمانی که با انتخاب بد زمانه خویش درباره امامت علی بن ابی‌طالب(ع) مواجه شد، مقاومت جانانه و رسواگرانه داشت و با قیامی ماندگار و تاریخی، اما غریبانه مدیریت شرایط را عهده‌دار شد تا مردم به آن انتخاب خوب برسند.

فمینیسم سبک زندگی فاطمی را در جامعه جهانی منتشر کند

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) برای پذیرش امامت امام علی(ع) از سوی مردم حرکت تبلیغی و تبیینی اجتماعی و سیاسی خود را به صورت جدی آغاز کرد، متذکر شد: صدیقه طاهره در مقابل مدیریت اقتصادی اشرافی و فاسد ایستاد. ایشان در عین زهد و بی‌توجهی به مطامع دنیا بود، اما برای جلوگیری از ترویج فرهنگ غصب و اختلاس و تصرف نابکاران خطبه فدکیه را رقم زد. حضرت در خطبه فدکیه علاوه بر اینکه بر غنای آگاهی و معرفت مردم می‌افزاید، با احتجاج جانانه غاصبان حقوق امام زمان خویش را رسوا می‌کند.

مهدوی فاطمه زهرا(س) را نمونه کامل یک شخصیت موحد، معلم، آمر به معروف، ناهی از منکر، مادر، همسر و زن دانست و تصریح کرد:‌ ایشان در اوج عبودیت و معنویت یک فعال مطرح اجتماعی بود لذا اگر فمینیست‌ها به عنوان مدعیان دروغین زن‌سالاری بخواهند از حقوق زن دفاع جانانه کنند، باید سیر زندگی فاطمه زهرا(س) را مد نظر قرار دهند و این سبک زندگی را در جامعه جهانی منتشر کنند.

وی با بیان اینکه بالاترین مقام انسانیت با پیروی از سبک زندگی فاطمی ظهور پیدا می‌کند، افزود: حرکت‌های زن‌سالارانه و جنبش‌های فمینیستی تاکنون چیزی جز اسارت و حقارت بیش از پیش زنان را رقم نزده، زیرا نگاه این مکاتب به زن صرفا یک نگاه محدود جنسیتی است و بعد روحی و فضائل انسانی زن را در نظر نمی‌گیرد و نسبت به زن نگاه مافوق مادی ندارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان فاطمه را خیر کثیر دانست و گفت: اگر زنان می‌خواهند در حیات انسانی خویش به کمالات روحی برسند و اثرگذاری معنوی داشته باشند، باید سبک زندگی فردی و اجتماعی حضرت زهرا(س) را در ابعاد مادی و معنوی مد نظر قرار دهند لذا نباید در الگوگیری از حضرت تک‌بعدی عمل کنیم.

مهدوی محدود کردن سیره فاطمی به حجاب و عبادت و امور فردی را هم ظلم به ایشان و هم ظلم به خودمان دانست و خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا(س) نمونه انسان کامل برای زمان ما و همه زمان‌هاست و لذا حیات اجتماعی و سیاسی حضرت نباید به فراموشی و غفلت سپرده شود.

انتهای پیام
captcha