حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل صدیقی، امام جمعه صومعهسرا در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، اظهار کرد: ارتباط انسانها با قرآن موجب تغییر در سبک زندگی آنها میگردد و هر قدر انسان نسبت به عظمت و منزلت قرآن و نقش آن در زندگی خویش جاهل باشد و ارتباطش با تعالیم قرآنی کمتر شود، به همان میزان شوق و ذوق او در اطاعت از آن کمتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه وقتی انسان نداند که این کتاب چه فایده و برکاتی برای او دارد، به یقین رغبتی در توجه و پیروی از آن نشان نمیدهد، افزود: متأسفانه برخی با نگرش تکبعدی به قرآن، گمان کردهاند قرآن مجموعهای از احکام فردی و توصیههای اخلاقی است که پیروانش را به یک سری توصیههای اخلاقی، عبادی و فردی دعوت نموده است، غافل از آن که قرآن در زمینههای گوناگون از جمله مباحث اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، حکومتی، تربیتی، جامعهشناسی، فقهی، اقتصادی و... دستورالعمل لازم به پیروان خود ارائه میکند.
این کاشناس دینی تصریح کرد: استفاده کاربردی از آموزههای تربیتی قرآن و مباحث مرتبط در علوم مدیریت، برنامهریزی و... باید با هدف اصلاح و ارتقای سبک زندگی و در قرآنی کردن لایههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی مردم باشد، زیرا نهادینه شدن آموزههای قرآنی در بین مردم موجب توسعه و تعالی انسان میشود و توسعه انسانی، خود در برگیرنده توسعه فرهنگی است.
حجتالاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: اندیشمندان حوزه و دانشگاه، نخبگان سیاسی و فکری و دستگاههای مرتبط با فرهنگ و تعلیم باید با تلاش جدی برای آسیبشناسی به چارهجویی و جستجوی راهکارهای مناسب بپردازند و در اصلاح و ارتقای سبک زندگی و قرآنی کردن لایههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی مردم تلاش کنند.
لزوم بصیرتافزایی با محوریت قرآن
امام جمعه صومعهسرا با تاکید بر اینکه پژوهشگران قرآنی و متولیان فرهنگی باید برای اصلاح فرهنگ عمومی که محور همه کارها به شمار میآید برنامهریزی کنند، متذکر شد: فعالان جامعه قرآنی باید تلاش کنند مفاهیم قرآنی را در تمام ابعاد و وجوه فرهنگ تسری داده تا در رسیدن به سبک زندگی اسلامی که به تعبیر مقام معظم رهبری همان بخش حقیقی و اساسی زندگی و یک گام مهم و اساسی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، پیشروی حاصل گردد.
وی برگزاری جشنوارهها و مسابقات قرآنی را در اعتلای فرهنگ قرآنی و تحقق جامعه دینی که از آرمانهای امام راحل بود، تأثیرگذار دانست و گفت: در صورتی جشنوارههای قرآنی از تاثیرات مقطعی فراتر خواهد رفت که محتوای جشنوارهها و مسابقات از غنای لازمی برخوردار باشد و بصیرتافزایی مخاطبان در زمینههای مختلف با محوریت قرآن را سبب شود.
این مسئول فرهنگی با بیان اینکه با گسترش تفسیر و معارف و قرآنی میتوان قدمهای مهمی را در جهت نهادینه ساختن تعالیم این نسخه الهی برداریم، یادآور شد: نباید در این راه کوتاهی و یا غفلت داشته باشیم، زیرا شناخت هدف نزول قرآن کریم، رفع موانع استفاده از آن و فراهم شدن زمینههای حضور کلام الله در صحنههای گوناگون زندگی مهم ترین مباحثی است که فعالان قرآنی و فرهنگی و نهادهای مرتبط باید به آن توجه داشته باشند.