حسین عزتی، مدیر مؤسسه «قرآن پژوهان علم الهدی» شهرستان فومن در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، اظهار کرد: مؤسسه «قرآن پژوهان علم الهدی» فعالیت قرآنی خود را از سال 81 آغاز کرده و از سال 88 با مجوز رسمی اداره تبلیغات اسلامی به فعالیت خود ادامه داده است.
مدیر مؤسسه قرآن پژوهان علم الهدی با اشاره به اهمیت توجه به تربیت قرآنی فرزندان و توجه به آیات و روایات بر مسئله تربیت بر نقش والدین در تربیت قرآنی فرزندان تاکید کرد و افزود: در بحث تربیت قرآنی فرزندان ابتدا باید نقش والدین را در آموزش و پرورش باور کرده و در مرحله بعد ارتباط بین والدین و آموزش و پرورش را در تربیت قرآنی فرزندان تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه آینده نظام اسلامی ما بنا است تا به دست کودکان و نوجوانان امروز ساخته شود، افزود: نسل آینده نیز به دست فرزندان امروز ایران اسلامی تربیت خواهند شد، پس باید نسل امروز که کودکان و نوجوانان هستند را قرآنی تربیت کنیم و از فرصتهای موجود مانند مدارس قرآن و دارالقرآن ها در تربیت قرآنی کودکان و نوجوانان بهره بگیریم.
فرصت های موجود در مدارس قرآن
مدیر مؤسسه قرآن پژوهان علم الهدی با تاکید بر لزوم بهره کافی از فرصت های موجود در مدارس قرآن و دارالقرآن ها، ادامه داد: در صورتی که فعالیت مدارس قرآن با یک برنامه هدفمند پیش برود به طور قطع ریشه تربیت قرآنی در میان دانش آموزان عمیق تر میشود.
عزتی برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های قرآنی مانند نمایشگاه قرآن کریم را در پررنگ شدن نقش خانواده ها در تربیت قرآنی فرزندان بسیار موثر دانست و عنوان کرد: بی شک برگزاری نمایشگاه های قرآنی به مراتب روند بسیار مثبتی را در آگاه سازی خانوادهها ایجاد خواهد کرد.
مدیر مؤسسه قرآن پژوهان علم الهدی تشویق فرزندان به سمت وسوی آموزه های قرآنی از سوی خانواده ها را عامل مهمی در جهت ماندگاری اثرات قرآن در وجود فرزندان دانست و تصریح کرد: بی شک در صورتی که خانواده ها اثرات قرآنی را در فرزندانشان تقویت کنند دیگر نگرانی در تربیت قرآنی کودکان و نوجوانان وجود نخواهد داشت.
مؤلفههای تربیت کودکان در قرآن نهفته است
وی با اشاره به اینکه آنچه که در بحث تربیتی کودکان و نوجوانان دنبال می کنیم در متن قرآن نهفته شده است، گفت: آشنایی دانش آموزان با متن قرآن، کمکم و به مرور زمان نیاز خانواده ها را نیز برآورده می سازد و برای تحقق تربیت قرآنی کودکان و نوجوانان به همان میزان که به بحث قرائت قرآن توجه می کنیم باید به مفاهیم و آموزه های قرآنی نیز توجه داشته و با بیان آیات مورد نیاز کودکان و نوجوانان، آنان را بیش از پیش با قرآن مأنوس کنیم.
عزتی با اشاره به اینکه باید ملزومات کار قرآنی را فراهم کرد، متذکر شد: والدین به ملزومات کار آشنا نیستند و همین باعث شده تا فرزندان در زمینه های قرآنی ترقی و پیشرفتی نداشته باشند، در کنار خانواده هایی که به مسائل قرآنی توجه نمی کنند، خانواده هایی وجود دارند که به این مسئله توجه داشته و احکام الهی را رعایت می کنند.
مدیر مؤسسه قرآنی قرآن پژوهان علم الهدی با بیان اینکه والدین نقش پررنگی در تربیت قرآنی کودکان دارند، یادآور شد: اگر والدین خود راغب و عامل به فرامین قرآنی باشند خود به خود فرزندان نیز به این سمت تمایل نشان داده و هدایت می شوند، امروزه ابزارها و امکانات زیادی در دسترس همگان قرار دارد که باید از این ابزارها و شیوه های نوین آموزشی برای تربیت قرآنی کودکان بهره برد و با استفاده از راهکارهای کارشناسی شده و تبلیغات رسانه ای، زمینه های تربیت قرآنی را در کودکان تقویت کرد.