حجتالاسلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد استان گیلان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با اشاره به خانههای نور، اظهار کرد: خانههای نور بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیتهای مختلف در راستای ترویج و توسعه آموزشهای قرآنی و ارتقا سطح دانش و مهارتهای فراگیران قرآن را در رشتههای مختلف قرآنی شامل میشود.
وی ارتقای سطح کمی و کیفی توانایی خواندن و فهم قرآن و بهرهگیری هر چه بیشتر از این کتاب الهی را از اهداف خانههای نور اعلام کرد و گفت: ایجاد زمینه مناسب برای گسترش مراکز قرآنآموزی و تعامل بیشتر با جلسات قرآن دایر در مساجد، ایجاد زمینه مناسب برای جلب مشارکت بیشتر عوامل فرهنگی مسجد، همسو کردن فعالیتها و حذف فعالیتهای موازی قرآنی در سطح مساجد و تمهیدات مقدمات تربیت مربیان قرآن در سطح کشور از دیگر اهداف تشکیل خانههای نور است.
حجتالاسلام پورابراهیم تصریح کرد: در این راستا 36 خانه نور در سراسر استان گیلان در حال فعالیت بوده و کلیه امور مربوط به فعالیتهای قرآنی بر عهده این خانههاست.
این کارشناس دینی با بیان اینکه طرحهای قرآنی خانههای نور حمایت میشوند، افزود: هر خانه نور میتواند یک تا پنج طرح را تا 25 شهریور جاری به دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ارائه دهد.
قرآن و عترت دو محور اصلی طرحهای قرآنی است
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان با اشاره به محورهای این طرحها، بیان کرد: قرآن و عترت دو محور اصلی طرحهای قرآنی است که عترت شامل جلسات آموزش نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است.
وی با اشاره به محور قرآن افزود: جلسه سنتی آموزش قرآن شامل قرائت، ترتیل، روخوانی، روانخوانی، فصیحخوانی، تجوید، وقف و ابتدا و صوت و لحن از موضوعات طرحها در این بخش است.
حجتالاسلام پورابراهیم عنوان کرد: مفاهیم، تفسیر، حفظ موضوعی، حفظ ترتیبی، اذان، ابتهال، تواشیح، مناجاتخوانی، تربیت مربی قرآن، پیشدبستانی و نشستهای قرآنی با محوریت سبک زندگی اسلامی، مسجد طراز اسلامی و اهل بیت(ع) از دیگر بخشهای قرآنی طرحهاست.
وی اظهار کرد: بررسی طرحها و تائید نهایی طرحهای ارائه شده توسط دفتر قرآن و عترت و ستاد عالی کانونهای مساجد انجام میشود و سپس هزینه طرح به حساب آن خانه نور واریز میگردد.