کد خبر: 1374382
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۵

هدف اصلی تربیت حافظان قرآن تبلیغ دین و نظام است

گروه فعالیت ‏های قرآنی: حافظ کل قرآن گیلانی گفت: اگر به مقوله کیفیت در بحث تربیت حفاظ قرآن اهتمام ویژه داشته باشیم، به هدف اصلی از تربیت حافظان که تبلیغ دین و نظام مقدس جمهوری اسلامی است دست خواهیم یافت.

محمد مصطفی ‏پور، حافظ کل قرآن گیلانی در گفت ‏و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری در تحقق تربیت 10 میلیون حافظ قرآن اظهار کرد: اولین گامی که باید برای تحقق این طرح برداشته شود آگاهی از داشته ‏هایمان است یعنی آمار و اطلاعات دقیقی از تعداد حفاظ قرآن در سطح کشور داشته باشیم.

وی افزود: اگر اطلاعات دقیقی از تعداد حافظان قرآن داشته باشیم و بدانیم که نیروهای فعال در این زمینه چه کسانی هستند، با استفاده از تجربیات افراد فعال مسلما ادامه راه و برداشتن گام ‏های موثر آسان‏ تر خواهد بود و سریع‏ تر به نتیجه نهایی دست خواهیم یافت.

حافظ کل قرآن گیلانی کیفیت حفاظ را مهم‏ تر از بحث کمی آن دانست و ادامه داد: اگر به مقوله کیفیت در بحث تربیت حفاظ قرآن اهتمام ویژه داشته باشیم، به هدف اصلی از تربیت حافظان که تبلیغ دین و نظام مقدس جمهوری اسلامی است دست خواهیم یافت.

لزوم اختصاص بودجه خاص برای فعالیت های قرآنی

مصطفی‏ پور در خصوص متولیان تحقق این مطالبه عنوان کرد: با وجود آنکه سازمان‏های تبلیغات اسلامی، ارشاد اسلامی، اوقاف و دانشگاه‏ها گام‏های موثری در این زمینه برمی‏ دارند اما چون برای تحقق این مطالبه نیازمند بودجه مناسبی هستیم لذا لازم است که بعنوان مثال حتی 0.5درصد از بودجه سازمان خاصی صرفا به امر ترویج و تربیت حافظان قرآن و جدا از مقوله فعالیت‏ های قرآنی و فرهنگی تخصیص داده شود.

وی تخصیص بودجه مناسب و کافی را در کنار برگزاری ستادها و گنگره‏ ‏های مختلف حائز اهمیت دانست و گفت: این مقوله باید مورد توجه مسئولین مربوطه قرار گیرد تا این مطالبه محقق شود.

حافظ کل قرآن گیلانی تصریح کرد: برای رسیدن تعداد حافظان قرآن کریم به 10 میلیون نفر باید فرهنگ خواندن صحیح قرآن ترویج داده شود و به آموزش روانخوانی در سطح آموزش و پرورش بسنده نشود.

استفاده از نیروهای متخصص قرآنی در امر آموزش

وی یکی از موانع تحقق این طرح را عدم استفاده از نیروهای متخصص قرآنی در امر آموزش عنوان کرد و افزود: حافظان و قاریان متخصص با جذب در اداره آموزش و پرورش می توانند یکی از ارکان اصلی تربیت 10میلیون حافظ قرآن باشند و قواعد و اصول آموزش صحیح را به دیگران بیاموزند.

مصطفی ‏پور تولید برنامه ‏های آموزشی و مسابقات قرآنی در صدا و سیما را مفید خواند و تاکید کرد: با تولید برنامه ‏های قرآنی حتی به صورت هفته ‏ای یکبار در شبکه‏ های استانی با توجه به وجود قاریان و حافظان مطرح بین ‏المللی در استان گیلان می‏ توانیم اصول اولیه خواندن و حفظ قرآن را آموزش دهیم.

حافظ کل قرآن گیلانی خاطرنشان کرد: همه باید به‏گونه ‏ای در این مسیر فعالیت کنیم که جامعه به سمت حفظ قرآن پیش رود و این امر در میان مردم نهادینه شود لذا باید نخبه ‏های قرآنی مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرند تا با کسب مقام‏ های برتر در مسابقات قرآنی پرچم جمهوری اسلامی را همچون گذشته برافراشته کنند که در این مسیر سرمایه‏ گزاری سازمان‏ ها و شرکت‏ های خصوصی برای حمایت از فعالان قرآنی را می ‏طلبیم.

یادآوری می شود، محمد مصطفی ‏پور پزشک جوان گیلانی حائز 36 رتبه اول و دوم کشوری و نفر سوم مسابقات بین ‏المللی مصر، نفر اول مسابقات عمان و نفر چهارم مسابقات عربستان صعودی است.

captcha