حجتالاسلام والمسلمین حسین اکبرزاده، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه قرآن شفا و شاهراه هدایت برای تمامی دورهها است، اظهار کرد: برای تربیت فرزندان صالح باید برنامههای تربیتی والدین از دوران کودکی فرزندان آغاز شود و این تربیت باید بر مبنای محبت به قرآن، رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) قرار گیرد.
وی افزود: تقویت روحیه محبت و دوست داشتن قرآن از حفظ قرآن مهمتر است و با انس با قرآن فرزندان صالح و مومن خواهیم داشت، این در حالی است که در راستای تربیت فرزندان خود با محبت به قرآن نباید از تفریح، نشاط و بازی فرزندان خود غفلت کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه هدف از تعلیم و تربیت قرآنی در فرهنگ اسلامی شکوفایی تام و تمام استعدادها و خلاقیتها در جهت رشد شخصیت و تجلی عزت نفس در راه نیل به کمال و تبدیل شدن به یک انسان کامل دانست و ادامه داد: تعلیم و تربیت به اندازهای ارزشمند و با اهمیت است که انسانهای نمونه و معلمان و مربیان معصوم مکتب اسلام جان خود را فدای آن کردهاند.
نقش خانواده در اشاعه فرهنگ قرآنی
حجتالاسلام اکبرزاده با اشاره به اینکه نقش خانواده در اشاعه فرهنگ قرآنی، بین کودکان دارای اهمیت خاصی است، گفت: خانواده برترین جامعهایی است که کودک در آن چشم به جهان میگشاید، سخن میگوید، راه میرود و هرآنچه که ببیند به تقلید انجام میدهد؛ در همان مکان است که یا به قله انسانیت صعود میکند یا به قعر زشتیها نزول مینماید؛ اولین و مهمترین پایگاه یادگیری، کانون خانواده است، زیرا خمیرمایه شخصیت انسان در خانواده تکوین میشود و نگرشها، رغبتها، رفتارهای ناخوشایند و خوشایند نسبت به پدیدههای مختلف از خانه سرچشمه میگیرد، پس اگر بتوان این جامعه مهم و کوچک را با نور تلاوت قرآن روشنی بخشید، میتوان بیمهنامه فرزند را ضمانت کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مبنای زندگی باید بر اساس کتاب قرآن باشد، اضافه کرد: بنابراین مبنای استحکام خانوادهها تربیت قرآنی کودکان است و با تربیت قرآنی کودکان میتوان آیندهای روشن را برای آنان رقم زد؛ لذا باید مفاهیم قرآنی را به زبانی ساده برای کودکان توضیح داد چراکه باید از ابزارها و شیوههای نوین آموزشی برای تربیت قرآنی کودکان بهره برد و با استفاده از راهکارهای کارشناسی شده و تبلیغات رسانهای زمینههای تربیت قرآنی را در کودکان تقویت کرد.
جذابیت و خلاقیت را در کارهای قرآنی
این مدرس دانشگاه تأکید کرد: والدین به ملزومات کار آشنا نیستند و همین باعث شده تا فرزندان در زمینههای قرآنی ترقی و پیشرفتی نداشته باشند، در کنار خانوادههایی که به مسائل قرآنی توجه نمیکنند، خانوادههایی را نیز داریم که به این مسئله توجه کرده و آن را رعایت میکنند؛ لذا اگر والدین خود راغب و عامل به فرامین قرآنی باشند خود به خود فرزندان نیز به این سمت تمایل نشان داده و هدایت میشوند باید جذابیت و خلاقیت را در کارهای قرآنی لحاظ کرد و با زبان ساده برای کودکان مباحث قرآنی را نشان داد.
حجتالاسلام اکبرزاده با اشاره به اینکه دین بهترین مأمن و پناهگاه در مقابله با ناهنجاریها است، خاطرنشان کرد: انسانها فطرت خداجویی دارند که باید به تقویت این فطرت با استفاده از ابزارهایی مانند شعر و موسیقی و ... پرداخت.
وی تأکید کرد: بر مسئولان لازم است که در مقابله با جنگ نرم دشمنان و هجمههای فرهنگی آنان ساز و کارهایی را برای تقویت و اشاعه فعالیتهای قرآنی در جامعه اتخاذ کنند زیرا یکی از راههای مقابله با جنگ نرم دشمنان بهرهگیری از قرآن کریم است.