کد خبر: 4285903
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴

تغییرات سبک زندگی از عوامل کاهش فرزندآوری است

مدیرکل امور بانوان گیلان با بیان اینکه تغییر سبک زندگی بر ذائقه فرزندآوری تاثیرگذار بوده است، گفت: تغییرات در الگوی خانواده موجب شده زوج های جوان تا چند سال پس از ازدواج، مبادرت به فرزندآوری نکنند که نتیجه این رویکرد، سالمندی و کاهش نیروی جوان فعال است.

زهرا یعقوب نژاد مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، زهرا یعقوب نژاد، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان امروز، 11 خردادماه در جمع خبرنگاران، نرخ باروری کشور در سال ۱۳۳۱ را حدود ۶.۹ درصد دانست که ۱۰ سال بعد به کمتر از سه درصد رسید و اظهار کرد: در حال حاضر با نرخ باروری ۲.۱ مواجه هستیم که در گیلان ۰.۸ است.

وی نرخ باروری گیلان را پایین تر از میانگین کشور و همه استان ها دانست و افزود: اعمال راه حل های غیرعلمی و کارشناسی، منجر به کاهش شدید نرخ باروری شده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ۷۳ ماده(یک الحاقیه) و ۸۱ تبصره، تصریح کرد: این قانون به صورت پایلوت در بازه ۱۴۰۷-۱۴۰۰ اجرا می شود و برای ۵۰ دستگاه اجرایی، تکالیف مشخص دارد.

یعقوب نژاد اعطای مرخصی زایمان و تشویق کارکنان به فرزندآوری و ایجاد فضای مادر و کودک در ادارات و غیره را از جمله برنامه ها دانست و بیان کرد: درمان ناباروری، واگذاری زمین رایگان به مادران دارای سه فرزند و پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و غیره نیز در حال انجام است.

وی رویکردهای غیرعلمی سند تنظیم خانواده در دهه ۶۰ تا ۷۰ در کنار تغییر سبک زندگی را موجب سالمند شدن جمعیت ایران دانست و بیان کرد: سالمندی به نهادهای حمایتی و بیمه ای فشار وارد می کند؛ این در حالی است که گیلان بالاترین نرخ سالمندی را دارند و جمعیت سالمندان استان ۴۵۰ هزار نفر است، اما ۳۸۰ هزار دانش آموز داریم.

مدیرکل امور بانوان گیلان، خواستار تسریع و تسهیل پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری شد و بیان کرد: سال گذشته رتبه گیلان در پرداخت تسهیلات ۱۰ بود، اما با پیگیری انجام شده و ورود سازمان بازرسی، تعداد بیشتری از متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات شدند و در حال حاضر رتبه سه کشور در پرداخت تسهیلات ازدواج را داریم.

وی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی بر ذائقه فرزندآوری تاثیرگذار بوده است، افزود: تغییرات در الگوی خانواده موجب شده زوج های جوان تا چند سال پس از ازدواج، مبادرت به فرزندآوری نکنند که نتیجه این رویکرد، سالمندی و کاهش نیروی جوان فعال است.

یعقوب نژاد سالمندی را همراه با آسیب های روانی از جمله تنهایی و افسردگی دانست و تاکید کرد: رشت شهر دوستدار سالمند است و باید به فکر سالمندان باشیم.

وی از نمایندگان گیلان در مجلس خواست قوانین ویژه ای را برای استان های سالمند همچون گیلان در نظر بگیرند و تأکید کرد: نیازمند اقدامات اورژانسی برای افزایش فرزندآوری در گیلان هستیم. در این راستا مرکز رصد جمعیت استان را راه اندازی کردیم و چهار واقعه حیاتی(تولد، وفات، ازدواج و طلاق) هر ۱۷ شهرستان گیلان به صورت لحظه ای در این مرکز رصد می شود و هشدارهای لازم را به سیاستگذاران و متولیات می دهیم.

مدیرکل امور بانوان گیلان خواستار مشارکت و نقش آفرینی بیش از پیش اساتید و صاحب‌نظران علاقمند به موضوع جمعیت در هیئت اندیشه ورز جوانی جمعیت استان جهت ارائه راه حل های نوین شد و گفت: نیازمند انعکاس قوانین و برنامه های حوزه جوانی جمعیت و آگاهی بخشی به جامعه هستیم؛ در واقع مردم باید از بند به بند تکالیف قانون جوانی جمعیت آگاه باشند.

انتهای پیام
captcha