به گزارش ایکنا از گیلان، هادی حقشناس، استاندار گیلان در آئین افتتاحیه سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی امروز، 27 اردیبهشتماه در دانشگاه گیلان اظهار کرد: دانشگاه گیلان در این چند ماه اخیر میزبان جشنوارههای مختلفی بوده، جشنواره حرکت با حضور 450 شرکتکننده از کشور برگزار شد و امروز جشنواره شهید آوینی هم با حضور 120 منتخب از کشور در حال برگزاری است که نشاندهنده پویایی دانشگاه است.
وی افزود: در سالهای بعد از انقلاب بزرگانی بودند که نامشان همواره ماندگار شده، یکی از آنها شهید رجایی است، با اینکه کمتر از یکماه رئیسجمهور بود اما رفتار و منش و سیرهاش جاودانه شد. شهید آوینی هم از دیگر شهدایی است که با وجود اینکه 34 سال داشت اما کار ماندگار کرد زیرا تفسیر ساده جنگ، کشتوکشتار انسان، ویرانی شهر و روستا و نابودی زیرساختهاست اما «روایت فتح» اثر ماندگار شهید آوینی فتح، عرفان، فلسفه و هنر را چاشنی جنگ کرد و اثر دیگری خلق شد و بسیاری از افراد مشتاق حضور در جبهه شدند.
استاندار گیلان گفت: یکی از برنامههای اثرگذار همین «روایت فتح» بود که شهید آوینی عرضه کرد، این شهید ویژگیهای بسیاری داشت و بهعنوان دانشجوی رشته هنرهای زیبا و سینما با تولید این اثر حرفهای ماندگار شد زیرا حوزه هنر را میشناخت و این نشان میدهد که اگر کار را به دست کاردان بسپاریم، نتیجه مطلوب و اثرگذار و ماندگار میشود.
حقشناس با اشاره به اینکه جشنواره «شهید آوینی» فرصتی برای تولید آثار اعتقادی با زبان هنر است، بیان کرد: هر آنچه که با زبان هنر روایت شود، مورد استقبال قرار میگیرد، اگر نتوانستیم آنطور که باید گنجینه فاخر مفاهیم قرآنی را عرضه کنیم به این دلیل است که بهصورت ویژه از زبان هنر بهره نگرفتیم. خلاقیتهای هنری ارزش این جشنوارهها را بیشتر میکند بنابراین میتوانیم مفاهیم قرآنی را با برگزاری چنین جشنوارههایی بین دانشجویان پررنگتر کنیم.
وی افزود: در عصر صنعتی، تنوع کالا و مسائل و خدمات به قدری بسیار است که فرصت فراغت به حداقل رسیده، طبیعی است که کمتر در مفاهیم و محتوای قرآنی تدبر کنیم که این امر آسیبزاست و حیات معنوی را از زندگی میگیرد، اما میتوان با برگزاری این جشنوارهها و تولیدات فاخر هنری زندگی را قرآنیتر کرد.
استاندار گیلان بیان کرد: توسعه درونزاست، ممکن است که دیر به نتیجه برسد اما قطعاً نتیجه میدهد بنابراین توجه به داخل و خودباوری از مفاهیم اعتقادی سرچشمه میگیرد، مفاهیم اعتقادی هم زمانی اثرگذار است که در زندگی بهکار بیاید و زمانی در زندگی اثرگذار است که قرآن را تنها بهعنوان زینت نگه نداریم.
محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان هم در این مراسم با بیان اینکه نام شهید آوینی برای اهل علم و قلم نامی متبرک و ماندگار است، اظهار کرد: شهید آوینی برای نخستین بار در تاریخ جنگ هشت ساله، توانست با ابتکار و خلاقیت، روایت جنگ را با ابزار هنر به نمایش بگذارد.
وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره فرصتی است تا جوانان دانشجو، با الگوگیری از شخصیت والای شهید آوینی، نگاه خود به مقوله هنر، فرهنگ و دین را تعمیق ببخشند، افزود: این جشنواره در محورهای مختلف حوزههای قرائت و حفظ قرآن، تفسیر موضوعی، شعر، داستان کوتاه، عکس و پوستر برگزار شد.
دوستار گفت: یک هزار و 300 اثر فرهنگی، اجتماعی و قرآنی مرتبط با ایثار و شهادت به دبیر خانه سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی ارسال شد و 120 نفر از برگزیدگان به مدت دو روز در این جشنواره با هم رقابت میکنند.
انتهای پیام