به گزارش ایکنا از گیلان، در خیابان سردار جنگل رشت، کوچه عطاآفرین مؤسسه قرآن و عترت «جابربن عبدالله انصاری» ویژه نابینایان فعالیت دارد که شاید در هیاهوی شهر، آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است. فعالیت آموزش آیات نورانی وحی به روشندلانی که با چشم دل، قدم در این مسیر گذاشتن حتماً قدری سختتر از آموزشهای دیگر است و فراز و فرودهایی دارد که جز با عشق نمیتوان آن را پیمود.
خدیجه سلگی، مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان در گفتوگو با ایکنا از گیلان با اشاره به آغاز فعالیت این مؤسسه، اظهار کرد: این مؤسسه قرآنی از سال ۸۵ فعالیت خود را در زمینه آموزش و حفظ قرآن کریم آغاز کرد و سال ۸۸ پس از تجربه موفقی که در فعالیت داشتیم مجوز رسمی را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفتیم.
وی در خصوص چگونگی ورود به این عرصه گفت: اصالتاً اهل استان همدان هستم و در حوزه علمیه تهران مشغول تحصیل بودم که به واسطه یکی از دوستانم به همسرم معرفی شدم و پس از ازدواج به رشت شهر محل سکونت همسرم آمدم. علاقه زیادی که به قرآن داشتم و تجربهای که در خصوص تبلیغ داشتم باعث شد در منزل جلسات قرآن برگزار کنم.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت جابربن عبدالله انصاری ادامه داد: در نزدیکی محل زندگی ما مؤسسه خیریهای ویژه روشندلان فعالیت داشت که خیلی علاقه داشتم آموزشهای قرآنی را به صورت منسجم در آن مؤسسه ادامه دهم. موضوع را با همسرم مطرح کردم. وی نیز این مسئله را با مدیر مؤسسه در میان گذاشت اما شرط مدیر در پذیرش این پیشنهاد ما خیلی جالب و در عین حال سخت بود.
سلگی با بیان اینکه این شرط «آموختن خط بریل» به سوادآموزان مؤسسه بود، تصریح کرد: من خط بریل نمیدانستم ولی به شوق آموزش قرآن، طی مدت کوتاهی این خط را فرا گرفتم و شروع به آموزش آن به نابینایان مؤسسه کردم و اتفاقاً خیلی برایم دلنشین بود. بسیاری افراد توانستند سواد یاد بگیرند حتی تعدادی نیز با این آموزشها موفق به اخذ مدارک دیپلم و حتی لیسانس شدند و برخی با مدارک تحصیلی خود مشغول بهکار شدند.
وی افزود: در کنار آموزش خط بریل به سوادآموزان روشندل، از آموزش قرآن دریغ نکردم و آيات نورانی وحی را با این عزیزان تمرین میکردم و این خستگی کارم را به شیرینی وصف ناشدنی تبدیل میکرد.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان تأکید کرد: این فعالیت ادامه داشت تا اینکه به صورت تخصصی فعالیت قرآنی را از سال ۱۳۸۵ برای نابینایان آغاز کردم و به صورت منسجم و تخصصی علاوه بر روخوانی و روانخوانی در زمینه حفظ، مفاهیم و تدبر قرآن کریم فعالیت خود را گسترش دادم.
سلگی تصریح کرد: در این راه تجربیات آقای نیکزاد مدیر مؤسسه تخصصی نابینایان در اصفهان نیز کمک شایانی بود و در سال ۱۳۸۸ مجوز رسمی فعالیت مؤسسه جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان را از سازمان تبلیغات اخذ کردم.
وی با اشاره به تربیت حافظان روشندل آیات نورانی وحی از حفظ کل تا حفظ چندین جزء طی این سالها گفت: در حال حاضر نزدیک به ۳۰ قرآنآموز نابینا و کمبینا در این مؤسسه تحت آموزش هستند و تعدادی از این عزیزان توانستند حضور درخشانی در مسابقات استانی و کشوری داشته باشند.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان تأکید کرد: علاوه بر دورههای عمومی برای مخاطبان عام، در زمینه تواشیح، حفظ، طرح بشری فعالیت داریم و با توجه به اینکه قرآنآموزان روشندل این مؤسسه به صورت شنیداری آموزش میبینند برای رفاه حال این عزیزان و خانوادهها بیشتر کلاسها با پیگیری اساتید در آموزش و پرسش و پاسخ به صورت غیرحضوری برای این قشر برگزار میشود.
سلگی با بیان اینکه شیرینیهای این کار، تحمل سختیها را نیز آسان میکند، تأکید کرد: نیاز به حمایت بیشتر خیران و دستگاههای ذیربط از جمله بهزیستی، فرهنگ و ارشاد و همچنین تبلیغات اسلامی داریم.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان در پایان تأکید کرد: فردا، 17 اردیبهشتماه مراسمی بهمناسبت تبریک روز معلم و تجلیل از مربیان و مقامآوران قرآنی این مرکز در محل مؤسسه به آدرس خیابان سردار جنگل، کوچه عطاآفرین برگزار میشود.
انتهای پیام