سوگند رفیعزاده، حافظ کل قرآن کریم از گیلان که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در بیستمین دوره مسابقات بینالمللی بانوان کشور اردن حضور داشت و موفق به کسب رتبه پنجم این دوره از مسابقات شد در گفتوگو با ایکنا از گیلان، در خصوص حضور در این مسابقات اظهار کرد: در این دور از مسابقات علیرغم اینکه شرایط سختگیرانهای در طرح سوالات و امتیازدهی وجود داشت توانستم رتبه پنجم حفظ خواهران را کسب کنم و با توجه به اینکه چندین سال بود نمایندگان ایران با اجراهای خوب خود شرکت میکردند ولی کسب رتبه نداشتند توانستم این رتبه را به لطف خداوند متعال برای میهن عزیزم به ارمغان بیاورم.
این حافظ کل قرآن کریم در خصوص اولین تجربه خود از شرکت در مسابقات گفت: اولین بار مسابقه کلاسی بود که اساتید خودمان در بین قرآنآموزان برگزار کردند و توانستم در رشته حفظ دو جزء شرکت کنم. وقتی برنده شدم تشویق اساتید و همچنین جایزهای که پدر و مادرم برایم گرفتند بسیار دلنشین بود و انگیزهای شد تا این راه را با قدرت بیشتری ادامه دهم.
وی افزود: هرچند شرکت در مسابقات، توفیق حضور در مجالس و محافل قرآنی است و صرفا کسب رتبه نباید هدف حافظان یا قاریان باشد و با اجرای خوب و رضایتی که اساتید و خودمان میتوانیم کسب کنیم قطعاً بهترین مقام در مسابقات است و اگر منجر به کسب رتبه هم شود قطعاً خوشحالی مضاعف در پی دارد.
رفیعزاده تأکید کرد: علاوه بر این برای حضور در مسابقات باید توانمندی خود را افزایش دهیم و تمام تلاش خود را داشته باشیم و مابقی را به خداوند بسپاریم.
وی که متولد یازدهم خرداد سال ۱۳۸۱ در رشت است، در خصوص نحوه ورود به مسیر آموختن کلام نورانی وحی گفت: سال ۱۳۸۹ که در مقطع سوم ابتدایی مشغول به تحصیل بودم با تشویق یکی از دوستانم که کلاس قرآن میرفت، با شرکت در کلاسها شروع به حفظ کردم و طی دو سال و ۹ ماه به لطف خداوند متعال موفق شدم کل آیات نورانی وحی را حفظ کنم و پس از آن ترجمه را هم فرا گرفتم.
رفیعزاده که در حال حاضر فارغالتحصیل کارشناسی پرستاری است، با اشاره به برخی از مقامهای کشوری خود در مسابقات قرآنی تصریح کرد: سال ۱۳۹۳ رتبه اول بسیج خواهران و همچنین رتبه سوم اوقاف شکوفهها را کسب کردم. در سال ۱۳۹۴ رتبه دوم حفظ کل اوقاف در مقطع شکوفهها، سال ۱۳۹۶ رتبه اول حفظ کل دانش آموزی و همچنین رتبه سوم قرائت تحقیق در مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) را کسب کردم. در سال ۱۳۹۷ رتبه دوم قرائت تحقیق دانشآموزی و بعد هم در مقطع بالای ۱۸ سال رتبه چهارم مسابقات کشوری اوقاف در رشته حفظ کل و همچنین در مسابقات دانشجویان علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۲ رتبه اول حفظ کل از دیگر رتبههای کسب شده هستند.
این حافظ کل قرآن کریم تأکید کرد: با شرکت در آزمونهای اعطای مدرک تخصصی، موفق به اخذ مدرک درجه ۳ و ۲ از سازمان دارالقرآن شدم که مدرک درجه ۲ معادل فوق لیسانس علوم قرآنی است.
وی افزود: از همان ابتدا که تصمیم به یادگیری قرآن گرفتم پدر و مادرم مشوق و همراه من بودند و تا همین الان این حمایتها ادامه دارد به ویژه مادرم که همیشه همراهم بود. مرا به کلاسها میبرد و سوالات قرآنی را میپرسید و مهمتر از آن دعای خیرش همیشه بدرقه راهم بود و در حال حاضر نیز همسرم مشوق و همراهم در ادامه این مسیر است.
این حافظ کل تصریح کرد: در کنار حمایتهای خانواده، اساتید خیلی خوب و تاثیرگذاری داشتم که همواره با راهنماییها و تشویقهای خود مرا در این مسیر همراهی میکردند و جا دارد از اساتید بزرگوارم حاج فرهاد فلاحپور و حاج محمد فلاحپور تشکر کنم که شاگردان و حافظان بسیار زیادی تربیت کردند.
رفیعزاده گفت: با توجه به اینکه مسیر تخصصی حفظ را به صورت حرفهای دنبال میکردم زمان زیادی برای قرآن اختصاص میدادم و در کنار آن تکالیف مدرسه را باید انجام میدادم و بعد که در کنکور شرکت کردم و دانشجو شدم. شاید در ظاهر پرداختن به قرآن و حفظ آیات نورانی و زمان زیادی را خود اختصاص میداد ولی نه تنها لطمه به درس و یا زندگی روزمرهام وارد نکرد بلکه همواره برکت قرآن را در زندگی خود میدیدم و توانستم در دانشگاه سراسری و در رشته مورد علاقهام پذیرفته شوم که همه اینها را از برکت قرآن میدانم.
وی با بیان اینکه وقتی یک فرد وارد مسیر قرآن میشود قطعاً بقیه افراد در خانواده، دوستان و جامعه او را به عنوان یک چهره قرآنی میبینند و انتظار رفتار شایستهای از او دارند، تأکید کرد: هرچند شأن و جایگاه قرآن آنقدر بالاست که رفتار افراد خللی در این جایگاه رفیع وارد نمیکند ولی دیگران از فردی که در مسیر قرآن است انتظار رفتار شایسته دارند و توقع دارند ببینند که قرار گرفتن در مسیر قرآن چه تاثیری در زندگی ما دارد.
رفیعزاده افزود: با رفتار شایسته چهرههای قرآنی است که سایرین ترغیب میشوند تا این مسیر را شروع کنند و قدم در مسیر آیات نورانی وحی بگذارند همانطور که بارها پیش آمده که دیگران از من سوالاتی در مورد چگونگی شروع حفظ، ممارست و تمرین و رسیدن به این جایگاه سوال پرسیدند و خودشان نیز علاقمند شدند تا در این مسیر قدم بردارند.
وی با تأکید بر اینکه حافظ قرآن بودن یک افتخار برای من است، گفت: علاوه بر حفظ باید تلاش کنیم تا اخلاق قرآنی را در رفتار و کردار خود به منصه ظهور برسانیم.
این حافظ کل قرآن کریم در پاسخ به این سوال که آیا انتظاری از مسئولان دارید؟ تصریح کرد: حمایت از محافل و جلسات قرآنی تنها انتظاری است که ما جامعه قرآنی داریم، ضمن اینکه شرایط حضور در عرصههای بینالمللی بیش از پیش برای بانوان فراهم شود. در حال حاضر بانوان در چند کشور محدود میتوانند برای مسابقات بینالمللی شرکت کنند اگر حضور در مسابقات بینالمللی بیشتر فراهم شود قطعاً میتوانیم افتخارات زیادی برای میهن اسلامی خود کسب کنیم.
این بانوی جوان قرآنی در مورد آینده راه خود گفت: قرآن و آموختن آن تمام شدنی نیست تا جایی که لطف و عنایت الهی شامل حال ما شود قطعاً در مسیر فراگیری معارف آیات نورانی وحی راه را ادامه خواهم داد. با توجه به اینکه در زمینه قرائت هم فعالیت میکنم امیدوارم بتوانم در این رشته تخصصی نیز خودم را ارتقا بدهم.
انتهای پیام