کد خبر: 4272298
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱
سرپرست معاونت سیاسی استانداری گیلان:

نقش‌آفرینی بانوان در زمینه‌های مدیریتی جدی گرفته شود

علی باقری با بیان اینکه بانوان می‌توانند در ایجاد فضای همدلی و وفاق در کشور و استان نقش‌آفرینی کنند، گفت: باید زمینه حضور و مشارکت و نقش‌آفرینی زنان در سطح استان جدی گرفته شود تا بتوانیم از ظرفیت خوب بانوان در عرصه‌های علمی اقتصادی و مدیریتی بهره‌مند شویم.

علی باقری سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری

به گزارش ایکنا از گیلان، علی باقری، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان امروز، ۲۶ اسفندماه در نشست بررسی رویکردها و برنامه‌های مرکز امور زنان و خانواده دولت چهاردهم که با حضور مشاوران امور بانوان فرمانداری‌های سطح استان برگزار شد با اشاره به رویکرد دولت در استفاده از ظرفیت بانوان اظهار کرد: امام (ره) و رهبر معظم انقلاب همواره بر جایگاه خاص و متعالی بانوان و زنان در زمینه‌های گوناگون زیست اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیر تأکید فرموده‌اند.

وی افزود: خوشبختانه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی نقش و جایگاه ویژه‌ای برای بانوان قائل هستند، در طول اعصار گذشته هم زنان و بانوان نقش‌های تحول آفرین و مؤثری در طول تاریخ داشته‌اند که می‌توان به نقش بانوان در جنبش تحریم تنباکو، انقلاب مشروطه، ملی کردن صنعت نفت، پیروزی انقلاب و پشتیبانی از ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد.

سرپرست معاونت سیاسی گیلان با تأکید بر اینکه حضور و اثر زنان در ایجاد تحولات اجتماعی بسیار مؤثر بوده است، گفت: به برکت انقلاب دختران و زنان و مادران نماد تغییر، توسعه، مردم‌سالاری، پیشران و پیشگام در عرصه‌های مختلف شدند؛ اگر هم در کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس و خاورمیانه تغییراتی در بحث جایگاه و نقش زنان می‌بینیم متأثر از رفتارها و اقدامات تحول آفرین و تمدن ساز بانوان ایران اسلامی بوده است.

باقری ادامه داد: بر این اساس حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب به دلیل نگاهشان به جایگاه زنان در اسناد بالادستی، سند چشم انداز و برنامه‌های پیشرفت به ارتقای شأن متعالی زنان و خانواده تأکید داشتند و همه دستگاه‌های اجرایی و ذی‌ربط موظف هستند تا در راستای ارتقای شأن و منزلت خانواده و زنان اقدامات اساسی انجام دهند.

وی با بیان اینکه گیلان دارای ظرفیت‌های بسیاری است، گفت: گیلان علی رغم اینکه نعمت‌های فراوانی نظیر طبیعت بکر، آب و هوای مطبوع، مناطق گردشگری، دریا، کوه، جنگل و مهمتر از همه انسان‌های توانمند و شایسته و باسواد است ولی جزو چهار استان محروم کشور محسوب می‌شود زیرا توجهات اساسی در گذشته به این استان نشده و اقتصاد استان را صرفاً به بخش کشاورزی گره زدند.

سرپرست معاونت سیاسی گیلان افزود: از ۹۰۰ هزار خانوار استان ۳۵۰ هزار خانوار کشاورز هستند که کمتر از یک هکتار زمین قابل کشت دارند و درآمد متوسط‌شان حدود ۱۵۰ میلیون تومان در سال است؛ همچنین ۱۲۵ هزار خانوار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۷۵ هزار خانوار هم تحت پوشش سایر بیمه‌ها هستند، ۱۲۸ هزار خانوار گیلان تحت پوشش کمیته امداد می‌باشند که به طور متوسط این افراد کمتر از ۱۵ میلیون تومان درآمد دارند، با توجه به اینکه خط فقر در کشور ۲۵ میلیون تومان اعلام شده بنابراین نشان می‌دهد اوضاع مالی و درآمدی مردم استان مساعد نیست.

باقری با بیان اینکه یکی از ظرفیت‌های خوب استان که می‌تواند به تحول اقتصادی و معیشتی کمک کند بحث ظرفیت‌های گردشگری است که در برنامه دولت چهاردهم با تأکید بر رونق اقتصاد دریا محور آمده است، تصریح کرد: بانوان می‌توانند در بحث توسعه گردشگری هم تحول آفرین باشند، امور بانوان استانداری می‌تواند در راستای توانمندسازی بانوان برنامه‌های آموزشی برگزار کند تا انشاالله بتوانیم از ظرفیت خوب استان برای توسعه و اشتغال بهره‌مند شویم.

سرپرست معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری گیلان بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین آسیب‌های ما آسیب اجتماعی است، افزود: آسیب‌های اجتماعی از چالش‌های اصلی نظام است که همه دستگاه‌ها باید کمک کنند تا در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدامات اساسی انجام گیرد و بتوانیم از ظرفیت خانواده‌ها و بانوان در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم می‌توانیم در این زمینه اثرگذار باشیم.

وی با اشاره به اینکه از رویکردهای اصلی دولت چهاردهم است، بیان کرد: اختلافات بی‌حاصل کشور را به چالش می‌کشاند که یکی از ضرورت‌ها و سیاست‌های اصلی دولت تقویت وفاق ملی است امیدوارم همه در تقویت انسجام وحدت ملی کمک کنند تا بتوانیم از ظرفیت همه اقشار جامعه در جهت برون رفت از مسائل و مشکلات بهره‌مند شویم.

باقری با بیان اینکه بانوان می‌توانند در ایجاد فضای همدلی و وفاق در کشور و استان نقش آفرینی کنند که مستلزم برنامه‌ریزی است، افزود: اقتصاد و معیشت به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه دچار چالش شده ر این راستا زنان و مادران هم می‌توانند در جهت مدیریت فضای اقتصادی خانوار کمک کنند که می‌طلبد برنامه‌ریزی داشته باشیم از خانواده‌ها و بانوان برای مدیریت اقتصادی کمک بگیریم.

وی با تأکید بر اینکه یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی فراهم‌سازی بستر، حضور و نقش آفرینی بانوان در عرصه‌های مختلف سیاسی مدیریتی و کارآفرینی است، بیان کرد: باید زمینه حضور و مشارکت و نقش آفرینی زنان در سطح استان جدی گرفته شود تا بتوانیم از ظرفیت خوب بانوان در عرصه‌های علمی اقتصادی و مدیریتی بهره‌مند شویم.

سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری گیلان با اشاره به اینکه عدالت جنسیتی از دیگر رویکردهای دولت آقای پزشکیان است، گفت: خوشبختانه به دلیل باور عمیق دولت به جایگاه خاص بانوان در کشور، گام بلند عدالت جنسیتی در استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریت‌ها و پست‌های دولت برداشته شد، حضور بانوان در دولت رویکرد جدیدی است که با اعتقاد و باور اینکه بانوان می‌توانند در مباحث مدیریت جامعه نقش آفرین و اثرگذار باشند و از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالای برخوردار هستند، آغاز شده است.

باقری ادامه داد: حضور پررنگ بانوان در دولت نشان از رویکرد نوین بهره‌مندی از توانمندی مدیریتی بانوان و اعتماد نظام به نقش آفرینی آنان است. باید بانوان به این باور برسند که جمهوری اسلامی به توانمندی آنان پی برده تا بیشتر تلاش کنند.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعات بحث استفاده بانوان در عرصه‌های مدیریتی این است که فرصتی برای شکوفایی استعدادهای بانوان در کشور فراهم شده و این موضوع در استان با حمایت استاندار به صورت جدی مشهود است. بنابراین فرصت ایجاد شده بانوان بتوانند با عملکردشان زمینه و بستر را برای نقش آفرینی بیشتر فراهم کنند.

باقری در ادامه با اشاره به حمایت از بانوان در حوزه پرداخت تسهیلات تصریح کرد: امور بانوان حتماً توزیع عادلانه تسهیلات تبصره‌ای را مد نظر قرار دهدتا بانوان بتوانند به صورت عادلانه از این تسهیلات بهره‌مند شوند و همچنین در ثبت سمن‌ها اولویت با بانوان باشد.

سرپرست معاونت سیاسی استانداری گیلان تصریح کرد: اصلاح ساختار تشکیلات حوزه بانوان در دستور کار قرار گیرد، اختصاص مسائل ویژه به حوزه بانوان در امور مختلف تحصیلات اعتباری از دیگر مواردی است که باید مورد توجه امور بانوان قرار گیرد، برگزاری دوره‌های آموزشی با رویکرد گردشگری و همچنین تعریف مکان‌هایی برای عرضه صنایع دستی را در دستور کار قرار دهیم و در همه شهرستان‌ها حداقل یک مکان یا بازارچه برای فروش محصولات صنایع دستی تعریف شود؛ علاوه بر این توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار هم در دستور کار باشد.

انتهای پیام
captcha