علی عادلیان ۱۲ ساله از شهرستان فومن، قاری و حافظ قرآن کریم است که از ۷ سالگی حفظ و قرائت قرآن را در محضر استاد فرهاد و محمدفلاحپور شروع کرد و تاکنون به یاری خداوند، زحمات اساتید، پدر، مادر و برادرش امیرمحمد عادلیان که حافظ کل قرآن است، موفق به حفظ ۱۷ جزء قرآن شده است.
این نوجوان در مسابقات کشوری هلال احمر مقام دوم کشوری را کسب کرد و در مسابقات امام علی(ع) رتبه سوم کشوری در رشته حفظ ۱۰ جزء را بهدست آورد. همچنین تنها نماینده با افتخار استان گیلان است که در دومین جشنواره تلاوتهای تقلیدی سازمان اوقاف و امور خیریه که از ٣ تا ۶ اسفندماه در امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار میشود، حضور دارد.
علی عادلیان، قاری و حافظ قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا از گیلان، قرآن را کتابی متعالی و نورانی دانست و اظهار کرد: از اینکه در مسیر فراگیری آیات نورانی وحی هستم حس سربلندی دارم و این حس خوب برایم قابل توصیف نیست؛ فراگیری قرآن انتهایی ندارد و میخواهم تا جایی که میتوانم در این راه باشم و از این دریای بیکران معرفت بیاموزم.
وی که چندین سابقه درخشان در کارنامه مسابقات قرآنی خود دارد، افزود: هدفم از شرکت در مسابقات علاوه بر کسب مقام این است که بتوانم مطالب جدید یاد بگیرم و این تجربهها برایم بسیار ارزشمند هستند.
این نوجوان قرآنی که دانشآموز پایه ششم است، گفت: فراگیری قرآن نه تنها مزاحم درسم نیست بلکه انگیزه بیشتری برای درس خواندن و خوش درخشیدن در این زمینه را به من میدهد و علاقهام به آموختن درسهایم را بیشتر میکند.
عادلیان در خصوص سختیهای فراگیری کلام الهی گفت: نمیگویم آموزش قرآن سختی ندارد ولی آنقدر نیست که باعث آزار شود، برعکس وقتی نتیجه کارت را میبینی و در این مسیر پیشرفت میکنی، آنقدر لذتبخش است که قابل توصیف نیست. به هم سن و سالان خودم توصیه میکنم که در مسیر قرآنآموزی وارد شوند زیرا قرآن همانند چراغی است که راه پیشرفت را پیش پایمان روشن میکند.
وی با یادآوری جذابیتهای شرکت در کلاس قرآن از دوران خردسالی، افزود: حضور در کلاسها برایم خیلی جذاب بود چون علاوه بر اینکه دوستان جدید پیدا میکردم و رفاقتهایی که شکل میگرفت، استاد هم با جذابیت و روش خاص القا و اقرا که روش منحصر به فرد خودش است، آموزش قرآن را از همان ابتدا با صوت، لحن و تجوید به ما یاد میداد.
عادلیان، آیه ۱۵ از سوره مبارکه فاطر «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ؛ اى مردم شما به خدا نيازمنديد و خداست كه بىنياز ستوده است» دلنشین دانست و تأکید کرد: اولین بار از قرائت و معنی این آیه شریفه خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم و بزرگی خداوند متعال در ذهنم تداعی شد.
فاطمه ولیزاده، مادر علی عادلیان هم در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: زمانی که پسر بزرگترم امیرمحمد را که در حال حاضر دانشجوی ترم دوم پزشکی و حافظ کل و قاری قرآن است، به کلاسهای آموزشی قرآن میبردم علی در آغوشم بود و از همان زمان با فضای قرآنی آشنا شد.
وی افزود: علی از همان سنین خردسالی برخی از آیات را میخواند و این برای من و پدرش بسیار لذتبخش بود و همین انگیزهای شد تا از سن هفتسالگی علی را هم در کلاسهای آموزش قرآن ثبتنام کنیم.
ولیزاده با بیان اینکه آموختن قرآن نه تنها خللی به یادگیری درسهای علی وارد نکرده بلکه با انگیزه بیشتر هم درسهایش را میخواند و تکالیف مدرسه را انجام میدهد، گفت: با تجربهای که از فعالیتهای قرآنی هر دو فرزندم دارم، کودکانی که در مسیر فراگیری قرآن هستند انگیزه بیشتری برای یادگیری درس و انجام تکالیف مدرسه دارند ضمن اینکه شخصیت کودکان قرآنی از همان سنین کم در سایه آیات نورانی وحی شکل گرفته و این نور در رفتار و کردار آنها نمود دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که تا کجا میخواهید علی را در فراگیری قرآن همراهی کنید، افزود: تا جایی که خودش علاقه داشته باشد، من و پدرش هم او را حمایت کرده و در این مسیر همراهیاش میکنیم.
مادر این نوجوان قرآنی، ضمن قدردانی از زحمات اساتید قرآنی از جمله استاد حاج فرهاد و محمد فلاحپور تصریح کرد: توصیه میکنم مادران از همین سنین کودکی فرزندان خود را با قرآن آشنا کنند، شاید برخی مادران تصور کنند ممکن است وقت کم بیاورند ولی مدیریت زمان بستگی به میزان علاقه و اراده هر فرد دارد اگر به چیزی علاقه داشته باشیم قطعاً برایش وقت هم پیدا میکنیم.