به گزارش ایکنا از گیلان، آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر در گیلان امروز، ۳۰ دیماه با حضور سردار دامغانی، فرمانده سپاه قدس گیلان و هادی حقشناس، استاندار گیلان و مسئولین استانی و شهرستانی، خانواده معظم شهدا، اصحاب قلم و رسانه با معرفی و تجلیل ۳۸ اثر برتر رسانهای در سالن اجتماعات حزین لاهیجی دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار شد.
سردار حمید دامغانی، فرمانده سپاه قدس گیلان در این مراسم اظهار کرد: جشنواره بسیار ارزشمندی است که با ایام ماه مبارک رجب و پیروزی مقاومت فلسطین و شکست رژیم صهیونیستی مقارن شده است.
وی افزود: جنایات رژیم صهیونیستی نتوانست مردم غزه را شکست دهد و مقاومت مردم غزه نشان داد ایمان شکست پذیر نیست و رژیم پر مدعا را بر سر میز مذاکره با حماس کشاند، این پیروزی بزرگ برای مردم غزه، محور مقاومت است.
دامغانی با تاکید بر اینکه مدیریت و هدایت افکار عمومی از مؤلفههای قدرت است، بیان کرد: ارزش این جلسه بهواسطه موضوع اهمیت رسانه برای هدایت افکار عمومی بوده، امروز همراهی مردم و افکار عمومی به هر نظام سیاسی، از علتهای قوام هر نظام سیاسی است.
وی گفت: اینکه در سال ۲۰۲۱ ناتو در پنج عرصه دریا، هوا، فضا و زمین پیمان میبندند و ششمین عرصه را جنگ شناختی -رسانهای قرار میدهند، از این روز حوزه جنگ نرم اهمیت یافت.
فرمانده سپاه قدس گیلان تصریح کرد: امروز در عین اینکه مصادیق واقعی از انواع جنگ علیه نظام جمهوری اسلامی را شاهد هستیم، اما یکی از عمیقترین جنگهایی که علیه نظام مقدس راه انداختهاند همین جنگ شناختی است، غلبه بر جنگ شناختی عامل موفقیت هر ملتی است.
وی ادامه داد: در نبرد روسیه و اوکراین و تحولات مقاومت حوزه جنگ رسانهای و جنگ روایتها اهمیت یافت. رژیم صهیونیستی در کنار بمباران بیمارستان، مساجد، مدرسه و غیره با اینکه میدانست تبعات زیادی دارد، اما مراکز رسانهای را بمباران کرد و دهها خبرنگار را به شهادت رساند.
دامغانی با بیان اینکه نبرد رسانهای وجه غالب جنگ شناختی است، تصریح کرد: امروز بستر جنگ شناختی پلتفرمها و شبکههای اجتماعی مجهز به هوش مصنوعی هستند، همه شبکهها میتوانند بستری برای جنگ شناختی باشند اما پلتفرمها و شبکههای اجتماعی بستر اصلی جنگ شناختی هستند؛ دشمنان شبکههای اجتماعی را به مثابه سلاح میبینند که اگر در دست خودشان نباشد، خطرناک است و مانند موشک هایپرسونیک عمل میکند، بنابراین حوزه رسانه بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه رهبر در بیانیه گام دوم انقلاب اصلیترین جهاد را شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن و تزریق امید بین ملتها عنوان و تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مردم قم مجدد بر اهمیت جنگ تبلیغاتی و شناختی و رسانهای تاکید کردند و همچنین زنده کردن امید در دلها را راهبرد اصلی دانستند.
وی افزود: اتفاقی که در سوریه افتاد، قبل از اینکه پیروزی نظامی باشد، پیروزی در جنگ شناختی بود، اول نظام سوریه در ذهن مردم و بعد در میدان دچار فروپاشی شد.
وی با تاکید بر اینکه جنگ شناختی جامعه را دچار فروپاشی اجتماعی میکند و هدف اصلی امید ملت است که با شناخت ذائقه و سلایق افراد آنها را به چالههای رسانهای دعوت میکنند، گفت: این هوش مصنوعی به تعداد مردم دنیا ناظر بر رفتار تک تک ماهاست و با آنالیز دادههایی از طریق لایک، چت، اصوات و غیره رشد پیدا میکند و به این صورت کم کم ذائقه ما را با تزریق دیتای سمی در اختیار میگیرند و مثل ربات توسط سرویسهای پشت صحنه هدایت میشوند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اصلیترین راههای مقابله با جنگ شناختی استفاده از هوش مصنوعی است، گفت: اختلافات جزئی در جامعه با دادههای اشتباه، شکاف عمیق ایجاد میکند.
فرمانده سپاه قدس گیلان بیان کرد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری راه مقابله با دشمن جهاد تبیین است، باید مصونیتسازی و روشنگری کنیم. وجه اصلی روشنگری استفاده از فرصتها و ظرفیتهاست که رسانه و خبرنگاران یکی از همین فرصتهاست.
دامغانی تصریح کرد: تولیدات رسانهای یازدهمین جشنواره رسانهای ابوذر به سمت تولیدات و ظرفیت روستاها و محلات گیلان برود، باید خرده فرهنگهای هویتساز گیلان را به خوبی روایت کنیم و این روایتها همگانی شود.
سرهنگ مهدی پارسا، رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان اظهار کرد: جشنواره رسانهای ابوذر امسال به ایستگاه ۱۰ رسید، سازمان بسیج رسانه استان با تلاش اصحاب فرهیخته رسانه ۱۰ سال تولید محتوای فاخر در تراز انقلاب را برعهده داشته است.
وی افزود: ۱۰ سال برگزاری جشنواره رسانهای ابوذر، بیانگر ۱۰ سال تقویت جبهه رسانهای انقلاب استان و ۱۰ سال تلاش برای ارتقای کمی و کیفی آثار اصحاب رسانه استان، ۱۰ سال روایت پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب است.
رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان با بیان اینکه همزمان با ایامالله دهه فجر بسیج رسانه استان اردوی استانی راویان پیشرفت را برگزار میکند، گفت: سازمان بسیج رسانه استان شبکهای از کنشگران فعال رسانهای در سراسر استان تشکیل داده که با روایت اول میتوانند نقش آفرین باشند.
انتهای پیام