کد خبر: 4259883
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰

نشست تبیینی «شناخت واقعیات فرانسه» در جهاددانشگاهی گیلان برگزار شد

جلسه نخست دوره مقدماتی «شناخت واقعیات فرانسه و نظام سلطه» با حضور محمدحسین نیکزاد، عضو هیئت علمی گروه سیاسی دانشگاه گیلان در سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان برگزار شد.

نشست تبیینی «شناخت واقعیات فرانسه» در جهاددانشگاهی گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، به همت معاونت فرهنگی و بسیج اساتید سازمان جهاددانشگاهی استان جلسه نخست دوره مقدماتی و تبیینی «شناخت واقعیات فرانسه و نظام سلطه» با حضور محمدحسین نیکزاد، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان روز گذشته، ۲۴ دی‌ماه در سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان برگزار شد.

محمدحسین نیکزاد، عضو هیئت علمی گروه سیاسی دانشگاه گیلان در این نشست با بررسی ساختار سیاسی فرانسه و ریشه‌های آن و اشاره به تاریخ این کشور پیش از انقلاب کبیر به چهار بخش اصلی، اظهار کرد: این بخش‌ها شامل تسلط رومی‌ها بر سلتی‌ها، تسلط فرانک‌ها (۴۸۶ تا ۹۸۷ میلادی)، دودمان کاپتی‌ها(۹۸۷ تا ۱۳۲۸ میلادی)، دودمان والوآ (۱۳۲۸ تا ۱۵۸۹ میلادی) و جنگ‌های ۱۰۰ ساله (۱۳۳۷ تا ۱۴۵۳ میلادی) می‌شوند.

وی در خصوص انقلاب کبیر فرانسه افزود: این انقلاب در قرن هجدهم در دوران روشنگری شکل گرفت و منجربه تغییرات بنیادین در نظام سلطنتی فرانسه شد. سرانجام با اعدام لویی شانزدهم، اولین جمهوری فرانسه تشکیل و بسیاری از سیستم‌های فئودالی لغو شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به تحولات سیاسی فرانسه، تصریح کرد: از سال ۱۷۸۹ تا ۱۹۵۸ میلادی، این کشور پنج جمهوری، دو مونارشی، دو امپراتوری و یک نظام دیکتاتوری به نام «دولت فرانسه» را تجربه کرده و ۱۵ قانون اساسی مختلف را اعمال کرده است.

نیکزاد با بیان اینکه جمهوری پنجم فرانسه یک نظام نیمه‌ریاستی است که به نوعی میان نظام‌های سیاسی آمریکا و انگلستان قرار دارد، گفت: ساختار این جمهوری شامل سه قوه مجریه، مقننه و شورای قانون اساسی است.

وی با اشاره به تشریح قوه مجریه و اختیارات رئیس‌جمهور تصریح کرد: رئیس‌جمهور فرانسه دارای اختیارات گسترده‌ای از جمله انتخاب نخست‌وزیر، فرماندهی نیروهای مسلح و حق انحلال پارلمان است. همچنین نخست‌وزیر در جمهوری پنجم قدرت کمی دارد زیرا از یک سو توسط رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود و از سوی دیگر باید به پارلمان پاسخگو باشد.

نیکزاد با اشاره به تشریح قوه مقننه فرانسه و ساختار مجمع ملی و سنا، تصریح کرد: نمایندگان این دو مجلس به‌طور مستقیم از سوی مردم انتخاب می‌شوند و قوانین مختلفی برای نحوه انتخابات آنان وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با تشریح شورای قانون اساسی فرانسه، بیان کرد: این شورا عالی‌ترین نهاد نظارتی بر قانون اساسی است که وظیفه تطبیق قوانین جدید با قانون اساسی و نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد.

یادآوری می‌شود؛ معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان گیلان در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی که یکی از آنها شناخت غربی‌ها و سیاست‌های استعماری و سلطه‌گری و فهم و ادراک آنها از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است، همچنین به منظور مقابله با غرب‌زدگی، مبارزه با استکبار و زنده نگه داشتن ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و برجسته کردن نقش این دستاوردها به عنوان یک معیار اساسی در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ها و تسری آن به مجموعه ارکان نظام و نیز انتقال آن به نسل‌های آینده، دوره آموزشی فرهنگی «شناخت واقعیات غرب و نظام سلطه» را با نظارت و حمایت مرکز فرهنگی دانشجویی امام ولایت فقیه و انقلاب اسلامی برای اساتید و دانشجویان برگزار می‌کند.

انتهای پیام
captcha