ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در گفتوگو با ایکنا از استان، با بیان اینکه رشتی دوزی یکی از رودوزیهای سنتی ایران و از صنایع دستی استان گیلان بهویژه شهر رشت است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پیشینه آن به 550 سال پیش از میلاد مسیح مربوط میشود، اظهار کرد: این هنر دستی به سه روش ساده، برجسته و معرق دوخته میشود و کاربرد آن از دیرباز تاکنون شامل پرده، فرش، پوشش زین، سجاده، روکش مقابر بزرگان، کلاه، لباس، رومیزی و روتختی است.
وی با اشاره به باززنده سازی عَلَم رشتی دوزی شده عزای امام حسین(ع) توسط هنرمندان رشتی، افزود: پرچم رشتیدوزی امام حسین(ع) به ابعاد ۱۲ مترمربع که از دو مثلت ۶ متر مربعی دوخته شده، مربوط به دوره قاجار بوده و تمام این اثر هنری با نخ ابریشم طبیعی به روش معرق دوزی در 200 سال گذشته کار شده و حاشیه کار نیز از سرودههای محتشم کاشانی شاعر برجسته آستان اهل بیت(ع) است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان این اثر هنری را دارای قدمت تاریخی و معنوی دانست و گفت: 200 سال قبل این پرچم به سفارش یکی از هیئتهای عزاداری امام حسین(ع) در سمنان از سوی هنرمندان رشت آماده شده بود.
جهانی با اشاره به اینکه پرچم رشتی دوزی 200 ساله امام حسین(ع) با حضور مسئولان استانی و کشوری به زودی در رشت رونمایی میشود، تصریح کرد: اکنون نیز مجدد احیای این پرچم توسط 40 نفر از هنرمندان هنرهای سنتی رشت آغاز شده و به مدت هشت ماه به طول میانجامد.
جهانی با بیان اینکه بیش از ۲۷ هزار هنرمند صنایعدستی در حدود ۴۲ رشته مختلف تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: شهر و روستاهای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایع دستی معرفی شدهاند.