کد خبر: 4252298
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷

آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان برگزار شد

آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، رؤسای دانشگاه‌های استان و جمعی از دانشجویان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار و از انجمن‌های علمی، تشکل‌های اسلامی و دانشجویان نمونه تقدیر شد.

هادی حق شناس استاندار گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، هادی حق شناس، استاندار گیلان امروز، 14 آذرماه در آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان با بیان اینکه بین ۱۰ تا ۱۲ مسئله مهم حل نشده در گیلان وجود دارد، اظهار کرد: حل این مسائل در گرو تبیین و طرح درست مسئله و بهره گیری از ظرفیت‌های علمی دانشگاه و دانشجویان جهت حل مسائل است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مسائل استان را می‌توان با بهره‌گرفتن از الگوی موفق سایر کشورهای توسعه‌یافته حل کرد، افزود: به عنوان مثال کشور چین بر اساس راهبرد کپی برداری، توانست در زمینه اقتصاد و تکنولوژی بسیاری از کشورهای صاحب تکنولوژی را پشت سر بگذارد، تا جایی که امروز کشوری مانند آلمان که روزگاری در حوزه صنعت حرف اول را می‌زد دچار مشکلات جدی در رقابت با این کشور شده است.

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم نقش آفرینی جدی دانشجویان در پیگیری و رفع مسائل مختلف جامعه، گفت: دانشجو نباید تنها به طرح مشکلات کفایت کند، بلکه باید ضمن ارائه راهکارهای علمی، مطالبه گری را در دستورکار خود قرار دهد.

حق شناس با بیان‌ اینکه در حوزه پسماند راهکارهایی از قبل ارائه شده است، گفت: باید بررسی شود چرا علی رغم پیگیری‌های جدی همه مسئولان کشوری و استانی، این راهکارها تا به امروز به ثمر نرسیده است؟

آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان برگزار شد

وی معضل دیگر استان را تالاب انزلی و چالش‌های زیست محیطی آن برشمرد و افزود: عمق تالاب انزلی دست کم یک میلیارد مترمکعب طی ۶۰ - ۷۰ سال اخیر کاهش یافته است که بخشی از این کاهش عمق به دلیل ورود رسوبات رودخانه‌ای و ورود کود آلی تدریجی به تالاب است.

استاندار گیلان بر ضرورت تبیین صحیح صورت مسئله در بحران تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: از یک طرف رسوبات و کود آلی را که بهترین کود برای محصولات کشاورزی است وارد تالاب می‌کنیم و از سمت دیگر آزولا و دیگر آلاینده‌های تالاب را جمع‌آوری می‌کنیم، این یعنی ما به درستی مسئله را تبیین نکرده‌ایم.

حق شناس با بیان اینکه حل علمی و اصولی مسئله تالاب، پیشگیری از ورود رسوبات کود آلی به آن است که این امر نیازمند اعتبارات هنگفتی است، تصریح کرد: باید با استفاده از خلاقیت اهل دانشگاه، به دنبال راهی علمی، نوآورانه، کم هزینه و اثربخش بود.

آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان برگزار شد

نماینده عالی دولت در گیلان، مسئله بعدی در استان را  مسئله محصولات کشاورزی از قبیل چای، برنج و توتون در کنار دیگر محصولات راهبردی استان دانست و گفت: مصرف چای در ایران ۱۰۰ هزار تن است که یک سوم آن در گیلان تولید و مابقی وارد می‌شود.

به گفته حق‌شناس، یک سوم چای تولیدی در گیلان به فروش می‌رسد، یک سوم آن صادر و تمام مشکلات ما بر سر یک سوم باقیمانده است که مدیریت این بخش بسیار مهم و نیازمند مراقبت است تا ارز تعلق گرفته برای واردات در مسیر درست خود و به دور از هر گونه رانت، به دست اهلش برسد.

وی با بیان اینکه راهبرد حمایت از تولید به عنوان راهبرد اصلی دولت محسوب می‌شود، افزود: حمایت از کشاورزی، صنعت و خدمات راهبرد دولت است اما اینکه از کدام بخش حمایت شود را دولت‌ها تعیین می‌کنند.

آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان برگزار شد

استاندار گیلان با اشاره به ناترازی تولید در بخش کشاورزی، گفت: اگر ناترازی تولید مدیریت نشود، کشاورز، صنعت کار، متولی خدمات دست از کار می‌کشند.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه اعمال تعرفه بر محصولات اقتصادی باید بر اساس اولویت‌ها و راهبردهای کلان کشور باشد، گفت: به عنوان مثال علی رغم همه مشکلات صنعت خودروی داخلی از قبیل مصرف بالای سوخت، مشکلات فنی و آلودگی هوا، شاهد هستیم از این صنعت با تصویب تعرفه بسیار بالا حمایت می‌شود در حالی که تعرفه واردات محصولات کشاورزی که برای کشور بسیار راهبردی و حیاتی است، در مقایسه با صنعت خودرو بسیار ناچیز است.

حق‌شناس با اشاره به مزیت نسبی گیلان در تولید و صادرات مرغ، گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان مرغ به عنوان یک صنعت راهبردی، باید ضمن تأمین بازار داخلی به دنبال استفاده از موضوع صادرات جهت تقویت این صنعت بود؛ بر همین اساس به دنبال این هستیم با مذاکره با وزیر جهاد کشاورزی، پنج درصد سهمیه صادرات، برای هر تولید کننده مرغ اختصاص یابد.

محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان هم در ادامه ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به‌ویژه شهدای دانشجو، بر اهمیت تبیین ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو تأکید و اظهار کرد: شهادت سه تن از دانشجویان که هنگام اعتراض به از سرگیری روابط ایران با بریتانیا در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در تاریخ کشور رقم خورد، ضروری است که به درستی تبیین شود تا دانشجویان در جریان رخدادهای گذشته قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه روحیه آرمان‌خواهی، آرمان‌گرایی و مطالبه‌گری دانشجویان همیشه منشأ اثرات مثبتی در جامعه بوده است، افزود: این روحیه دانشجویان سبب تحرک و پویایی در حوزه‌های مختلف می‌شود و در واقع موتور محرکه جامعه است که باید بیش از پیش پاس داشته شود.

آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه گیلان برگزار شد

رئیس دانشگاه گیلان بیان کرد: جامعه همواره نیازمند عرضه دستاوردهای دانشجویان است تا در مسیر توسعه کشور، این دستاوردها در خدمت مردم قرار گیرد.

دوستار همچنین از برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو به صورت مجزا در کلیه دانشکده‌های دانشگاه خبر داد و افزود: امروز میزبان دانشجویان استان در دانشگاه گیلان هستیم و حضور دانشجویان استان را به خانه خود گرامی می‌داریم.

گفتنی است، در این مراسم دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، دغدغه‌ها و چالش‌های آموزشی و دانشجویی دانشگاه خود را مطرح و خواستار توجه نماینده عالی دولت در استان گیلان شدند. همچنین تعدادی از انجمن‌های علمی، تشکل‌های اسلامی و دانشجویان نمونه تقدیر شدند.

انتهای پیام
captcha