کد خبر: 4243586
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
استاد حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش:

دست درازشده به سوی فالگیر، بی‌بهره از حیات معنوی است

فهیمه وثوقی، مدیر حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش گفت: دستی که برای حل مشکلات به سوی فالگیر دراز شود، از چرخه حیات معنوی خارج شده‌ است، زیرا به بشری مثل خود ابراز نیاز کرده است، به مخلوقی که در دانش و آگاهی شاید چند قدمی از خودش جلوتر بوده و صرفاً فن بیان بهتری داشته باشد.

فالگیری

در عصری که انفجار اطلاعات و پیشرفت روزافزون تکنولوژی و علوم مختلف را شاهد هستیم، گویی خرافات نیز نمی‌خواهد از این قافله عقب بماند و از طریق ابزارهای مدرن، تاریکی جهالت را عرضه می‌کند.

فهیمه وثوقی، مدیر حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان، درباره چنین گرایش‌هایی به طلسم و جادو اظهار کرد: عموما افراد مدعی پیشگویی، مطالبی کلی و عمومی که در همه زندگی‌ها کم و بیش هست، بیان می‌کنند و حرف جدیدی برای ارائه ندارند. مسائلی مثل کسی با تو دشمنی کرده، گره کوری در کارت است، از جایی که امید نداری گشایشی در کارت پیدا خواهد شد و غیره که شنیدن اینگونه جملات برای افراد دور از ذهن نیست و تقریباً همه ما در زندگی روزمره با آن مواجه هستیم و عمومیت دارد.

وی با بیان اینکه فرد به اصطلاح پیشگو، وقتی متوجه واکنش شما به جمله خاصی می‌شود، روی همان امر تمرکز کرده و مابقی داستان را متناسب با موضوع با آب و تاب بیشتری تعریف می‌کند و با توجه به احوالات دستی که به سویش دراز شده، یک دستی می‌زند و دو دستی می‌گیرد، افزود: در حالی که باید دقت کنیم، این دستی که برای دانستن آینده یا حتی برای رفع مشکلات دراز کردیم به سمت بشری بوده که همانند خودمان مخلوق است، براساس ضعف و ناتوانی که در مراجعه‌کننده خود احساس کرده، حرفای دلخواه او را به زبان آورده و وی را به کلام خود جذب می‌کند.

وثوقی با تأکید بر اینکه دستی که برای حل مشکلات به سوی فالگیر دراز شود از چرخه حیات معنوی خارج شده‌ است، گفت: زیرا به بشری مثل خودمان ابراز عجز و نیاز کردیم. به مخلوقی که در دانش و آگاهی شاید چند قدمی از خود ما در بیان امور روزمره جلوتر بوده و فن بیان بهتری داشته باشد و او هم براساس اشتیاق فرد، چیزهایی را می‌گوید که باب میل باشد و الفاظی را به کار می‌برد که عموماً در همه زندگی‌ها دیده می‌شود.

مدیر حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش با اشاره به اینکه در منابع آمده نبی اکرم(ص) فرمودند «شما را ترک می‌کنم، ولی از دو چیز برای شما می‌ترسم؛ جهل و تبعیت از هوای نفس» افزود: انسان تجددگرا است و دائماً به دنبال پدیده‌های نو می‌رود و اتفاقات تکراری برایش خوشایند نیست.

وی تصریح کرد: از آنجا که پیامبر اکرم(ص)، خاتم النبیین و سید المرسلین و اشرف کائنات هستند، لذا نسخه ایشان شفابخش همه زمان‌ها و همه امت‌ها بوده و فرازمانی و فرابشری است، همه پیروان ادیان می‌توانند از این نسخه رستگاری و سعادت ابدی استفاده کنند و آن نسخه شفابخش «إنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی؛ من در میان شما دو چیز گران‌بها می‌گذارم، کتاب خدا و عترتم، اهل بیتم را» با توسل به این دو ثقل ارزشمند می‌توان راه سعادت و خروج از مشکلات را پیدا کرد.

وثوقی با اشاره به آیه ۱۲ سوره مبارکه انعام «كَتَبَ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ لَیجْمَعَنَّكُمْ إِلَى یوْمِ الْقِیامَةِ؛ خداست كه رحمت‌رسانی بر مخلوقاتش را بر خویشتن واجب گردانیده است‏»، افزود: دلسوزی‌ خداوند نسبت به بندگانش عمیق است و وسعت دارد، زیرا خالق و آفریننده و نسبت به این سازه نگران است و برای سعادت بشر مسیر هدایت را مشخص کرده و سکان آن را به دست معلم بشریت داده تا پیام الهی را برای مردم تبیین کند.

وی با بیان اینکه برخی از مردم به واسطه دنیازدگی و تبعیت از هوای نفس از مسیر سعادت منحرف می‌شوند، افزود: در روایات متعدد نیز به این مسئله اشاره شده که «حُبُّ اَلدُّنْیا رَأْسُ كُلِّ خَطِیئَةٍ وَ مِفْتَاحُ كُلِّ سَیئَةٍ وَ سَبَبُ إِحْبَاطِ كُلِّ حَسَنَةٍ؛ دنيادوستى، ريشه هر خطا و كليد هر گناه و سبب بى‌حاصل شدن هر كار نيكى است». 

وثوقی با بیان اینکه وقتی حب دنیا در انسان عمیق و ریشه‌دار شد، دنبال دنیا می‌دود و سیر نمی‌شود، تصریح کرد: بر همین اساس تبعیت از هوای نفس ایجاد می‌شود و زیاده‌خواهی در انسان نمود پیدا کرده و موجب غفلت از آخرت می‌شود.

مدیر حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش با تأکید بر اینکه بشر هر چقدر به سمت دنیا می‌رود از آخرت غافل می‌شود، گفت: وقتی انسان از یاد آخرت و مرگ و فانی بودن دنیا غفلت کرد، برای قشنگ‌تر شدن دنیایش دنبال پدیده‌های نوظهور می‌رود و می‌خواهد هیجانات جدید را تجربه کند و در این راه دست به هر کاری می‌زند و یکی از آنها رسیدن سریع به خواسته‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در متون دینی آمده خداوند تعالی فرموده است «یا رسول الله به بندگان من بگو همانطور که من عبادت فردا را امروز از شما نمی‌خواهم، شما هم رزق فردا را امروز از من نخواهید»، تأکید کرد: می‌توان گفت برای ما لازم نیست بدانیم، فردا چه اتفاقی قرار است، رخ دهد و آینده چه می‌شود؟ حتی ممکن است علم به حوادث آینده برای ما ضرر هم داشته باشد، چراکه شاید ظرفیت پذیرش آن را نداشته باشیم. ما فقط مأمور به بندگی هستیم و با این اطاعت‌ورزی به مراتبِ صبر و استقامت می‌رسیم تا با هر تقدیر و امری از سمت خداوند متعال روبرو شویم، دچار لغزش و سقوط نشویم.

وثوقی گفت: اگر هم قرار است در مورد آینده بدانیم باید یک متخصص معصوم این مسائل را بازگو کند و تنها چنگ زدن به این ریسمان محکم الهی و اعتماد به کلام و راهنمایی و هدایتگری این اولیای الهی می‌تواند ما را از بحران حوادث به سلامت عبور و راه نجات را به ما نشان دهد، نه اینکه برای حل مشکلات و علم به آینده سراغ افرادی برویم که عقل و نفس او در حد و اندازه عقل و نفس خود ماست.

مدیر حوزه علمیه بانوان شهرستان تالش گفت: اگر بخواهیم مشکلات خود را حل کنیم و آینده‌‌ای روشن برای خود یا عزیزان‌مان رقم بزنیم، بهترین کار قدم برداشتن در مسیر الهی و توسل و تمسک به اهل بیت(ع) است.

انتهای پیام
captcha