به گزارش ایکنا از گیلان، حجتالاسلام اسعد نصاری، مسئول حوزه فرهنگی ادارهکل بنادر و دریانوردی استان گیلان شامگاه ۲۱ شهریورماه در جمع عزاداران مهدیه بندرانزلی ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری(ع)، اظهار کرد: امام حسن عسکری در ۲۸ سالگی به شهادت رسید. ایشان در این مدت کم، کارهای بزرگی انجام داد و هرچند ارتباطش با شیعیان کم بود اما کیان امامت را حفظ کرد و توانست فرهنگ شیعه را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه این امام سال ۲۵۴ به امامت رسیدند و مدت امامتشان ۶ سال بود، افزود: با توجه به اینکه امام یازدهم در مدینه متولد شد، ولی دو عامل اساسی باعث شد خلافت بنی عباس ایشان را به سامرا بکشاند، عامل اول تاثیرگذاری امام در مدینه بود.
مسئول حوزه فرهنگی ادارهکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر اینکه مدینه آن زمان ام القرای جهان اسلام بود، گفت: اگرچه حاکمیت شیعه تا آن زمان تشکیل نشده بود ولی تودههای مردمی که تشیع را قبول کرده بودند زیاد بودند و شیعیان ارادتمند اهل بیت(ع)، حول محور این امام می چرخیدند.
نصاری با بیان اینکه هر امام از نظر علمی و منظر اجتماعی، شخص اول زمان است، تصریح کرد: خلافت بنی العباس از ترس حاکمیت خود، امام حسن عسکری(ع) را با هدف نظارت بیشتر به سامرا منتقل کرد.
وی با اشاره به اینکه سامرا آن زمان پادگان و منطقهای نظامی بود، افزود: هدف بنی العباس از انتقال امام به این منطقه علاوه بر تشدید نظارت، کنترل ارتباطات و رفت و آمد شیعیان به محضر امام بود و به همین منظور بسیار بر امام سخت میگرفتند.
مسئول حوزه فرهنگی ادارهکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر اینکه علی رغم همه این سختیها، شیعیان ارتباط خود را با امام از دست ندادند، گفت: مکتب تشیع به راحتی به دست ما نرسیده لذا باید آن را قدر بدانیم و برای حفظ آن تلاش کنیم.
نصاری با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم به ماجرای موسی و فرعون اشاره کرده که منجمان به فرعون خبر دادند فرزند پسری به دنیا خواهد آمد که تو را از بین میبرد ولی طبق اراده خداوند همان فرزند پسر در منزل فرعون بزرگ شد، افزود: در همیشه تاریخ شاهدیم که اهل باطل هیچگاه عبرت نمی گیرند که مقابل حق نمیتوان ایستاد.
وی با اشاره به اینکه آغاز وکالت از اواخر عمر با برکت امام رضا(ع) آغاز شد و اوج آن در زمان امامت امام حسن عسکری(ع) بود، افزود: از امام جواد(ع) به بعد نیز امامان زمینه ارتباط رو در رو با مردم را کم کردند تا جامعه تشیع برای پذیرش غیبت امام زمان(عج) آماده شود.
نصاری در پایان با تأکید بر اینکه طبق روایات متعدد وظیفه ما تعیین زمان ظهور نیست، گفت: وظیفه ما تعبد و عمل به دستورات دین است. امام صادق (ع) فرمودند «اگر کسی بر امام زمان باور داشته باشد و به وظایف خود عمل کند همانند کسی است که در خیمه امام زمان بوده است».
انتهای پیام