کد خبر: 4213772
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸

نهضت علمی امام صادق(ع) در راستای احیای اسلام بود

مسئول حوزه فرهنگی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان گفت: نهضت علمی امام صادق(ع) در راستای احیای نهضت اسلام بعد از نبی مکرم اسلام بود.

حجت الاسلام اسعد نصاری مسئول فرهنگی اداره کل بنادر گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، حجت‌الاسلام والمسلمین اسعد نصاری، مسئول حوزه فرهنگی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، شامگاه ۱۴ اردیبهشت‌ماه، در جمع عزاداران مهدیه بندرانزلی در سالگرد شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: بعد از پیامبر اکرم اتفاقاتی در جهان اسلام رخ داد و مسیر دین منحرف شد و به تعبیر امام علی(ع) در نهج البلاغه، بعد از شهادت پیامبر اکرم، دین اسلام به اسارت گرفته و دین و مبانی اسلام به دست کسانی که داعیه اسلام داشتند، به اسارت گرفته شد.

وی با بیان اینکه برای خروج از این وضعيت لازم بود دو نهضت صورت گیرد تا دین آزاد شود، افزود: یک نهضت عملی و دیگری نهضت علمی لازم بود تا دین خدا آزاد شود. اولین نهضت که قیام عملی بود توسط ابی عبدالله(ع) در سال ۶۱ انجام شد که ثمرات زیادی در پی داشت ولی مهم‌ترین ثمره آن مشخص کردن ماهیت بنی امیه برای بقیه بود. 

وی افزود: نتیجه نهضت عملی امام حسین(ع) رو شدن چهره نفاق افرادی که در گذشته عده‌ای از آنها یاوران پیامبر بودند و به غلط مردم آنها را جزو صالحین می‌پنداشتند. ماهیت بنی امیه و آنهایی که به بنی امیه قدرت داده و سر کار آورده بودند با نهضت عملی امام حسین(ع) مشخص شد این‌ها برای بقای حاکمیت خود از هیچ کاری فرو گذار نیستند و حتی حاضرند در این راه بهترین انسان‌ها را به قتل برسانند و خاندان آنها را به اسارت بگیرند.

مسئول حوزه فرهنگی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر اینکه اگر قیام امام حسین رخ نمی‌داد، نهضت علمی امام صادق و امام باقر به ثمر نمی‌نشست، گفت: نهضت علمی این دو امام به ویژه فعالیت‌های علمی امام صادق(ع) جهت احیای جهان اسلام بود. 

نصاری با بیان اینکه آن حضرت ۶۵ سال عمر کرد و نزدیک ۳۵ سال عهده دار امامت بود، گفت: معجزه ای که این امام همام داشت از کمترین فرصت، بیشترین بهره را برد و بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کرد، البته طی این مدت امام صادق(ع) آزاد نبود اواخر حکومت بنی امیه و آخر بنی عباس قدری آزادی داشت. وگرنه بخش زیادی از عمر امامت و رهبری تحت فشار و اذیت بود و این درس مهمی است که انسان در کمترین فرصت بیشترین بهره را ببرد.

وی با تأکید بر اینکه امام صادق با دو مشکل مهم روبه رو بود، گفت: این مشکل از خودی‌ها و دشمنان بود و اگر این دو مشکل به ویژه مشکل خودی‌ها نبود این امام همام بیشتر از اینها می‌توانست فعالیت داشته باشد. مشکل خودی‌ها و خواص خاندان بنی هاشم این بود که از امام تبعیت صحیح نداشتند و مفهوم امامت را نمی‌دانستند و این سد عظیمی در برابر اقدامات امام بود.

مسئول حوزه فرهنگی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان تصریح کرد: در ادعیه مختلف از خداوند می‌خواهيم هیچگاه جلوتر از امام زمان خود نباشم همچنین فاصله زیادی در پشت سر با او نداشته باشم، زیرا هر دو حالت موجب گمراهی و نابودی است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات امام صادق حاکمیت ظالم زمان بود و وقتی دیدند نفوذ امام زیاد شده منع ملاقات کردند، گفت: اما با وجود همه این سختی‌ها، امام صادق از رسالت خود فروگذار نکرد و در راستای اسلام و گسترش علم دست از تلاش برنداشت و باعث شد در جهان اسلام اتقان علمی و دینی در جهان اسلام بروز و ظهور کند.

انتهای پیام
captcha