ضرورت‌های افزایش نسل تبیین شود
کد خبر: 4152929
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸
استاندار خراسان‌جنوبی:

ضرورت‌های افزایش نسل تبیین شود

استاندار خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ضرورت‌های افزایش نسل و جوانی جمعیت برای جامعه تبیین شود.

جواد قناعت، استاندار خراسان‌جنوبیبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، جواد قناعت، استاندار خراسان‌جنوبی، امروز ۱۴ تیرماه در جشنواره استانی تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی رویداد جوانی جمعیت ضمن تبریک عید غدیر به عنوان عیدالله الاکبر اظهار کرد: اگر در واقعه غدیر و بعد از آن غدیر را گرامی می‌داشتیم هیچ وقت عاشورا اتفاق نمی‌افتاد.

وی با بیان اینکه غدیر از اعیاد بزرگ، مهم و حیاتی ماست که ریشه در ظهور حضرت حجت(عج) دارد، گفت: این وظیفه همه ماست که عید غدیر را با برنامه‌های متنوع شاد و باشکوه، به اندازه شأن و جایگاهش گرامی بداریم.

استاندار با اشاره به اینکه نظام اسلامی و دولت با برگزاری جشنواره تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی رویداد جوانی جمعیت می‌خواهد فرهنگ‌سازی کند که تکثیر نسل و افزایش جمعیت به ویژه جوان برای کشور مهم و حیاتی است، تصریح کرد:  در تمام کشورهای دنیا، افزایش جمعیت به ویژه قشر جوان را یکی از مؤلفه‌های قدرت و پایداری می‌دانند.

قناعت با اشاره به تاکید بر جوانی جمعیت، یادآور شد: باید کاری کنیم که روند افزایش جمعیت به ویژه نسل جوان را ادامه دهیم و از افزایش پیری جمعیت جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه غربی‌ها به دنبال این هستند که جمعیت ایران محدود و اندک باشد، گفت: اگر کشوری جوان نداشته باشد و جمعیت آن پایین باشد دیگر نمی‌تواند رشد و پیشرفت کند و به سعادت برسد.

استاندار با تأکید بر اینکه جمعیت و جوانی آن از مؤلفه‌های اصلی و تعیین‌کننده قدرت در جهان است، ادامه داد: رتبه نخست جمعیت دنیا را کشور چین دارد و در نزاع‌ها و دیپلماسی سیاسی با غرب بر روی جمعیت خود مانور می‌دهد و اکنون کشور هند در رقابت جمعیتی بسیار نزدیک با چین است.

قناعت به نقش مؤثر جوانان در پیشرفت علمی، فناوری و حوزه دفاعی کشور اشاره کرد و افزود: انجام کارهای جهشی، انقلابی، جهادی و پیشرفت کشور به نسل جوان گره خورده و اگر جمعیت جوان کشوری رو به کاهش باشد از رقابت در عرصه‌های مختلف عقب خواهد ماند.

به گفته وی؛ تأکید بزرگان کشور و در رأس آن رهبر معظم انقلاب بر افزایش جمعیت و جوانی جمعیت یک سخن کلیدی و استراتژیک و مبنایی است که باید خوب به آن پرداخته شود.

قناعت با بیان اینکه به لحاظ شرایط اقلیمی و امکانات بالقوه زمینه برای رشد جمعیت در ایران آماده است، تصریح کرد: با استقرار دولت سیزدهم شاهد موفقیت‌های فراوان و فتح قله‌ها در عرصه‌های بین‌المللی هستیم.

استاندار با اشاره به موفقیت ایران برای عضویت دائم در سازمان همکاری‌های شانگهای در دولت سیزدهم، ادامه داد: اینکه کشورهای چین، روسیه و هند پذیرفتند که ایران عضو سازمان شانگهای شود به دلیل پیشرفت و اقتدار کشور است.

قناعت، جمعیت جوان را عامل اصلی مؤثر در پیشرفت کشور دانست و گفت: در کنار پرداختن به موضوع ‌های اقتصادی و معیشتی داخلی نیاز است دقت داشته باشیم که چند سال آینده کاهش جمعیت به ویژه جوانی جمعیت کشور را تهدید نکند.

وی واگذاری زمین رایگان به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر و اعطای تسهیلات کم‌بهره را از جمله قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد و افزود: اگر همه پای کار باشند و فرهنگ‌ سازی خوبی در این راستا صورت بگیرد شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود. 

استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی با توجه به وسعتش و مردم بسیار خوبی که دارد اما تراکم جمعیتی پایینی نسبت به سایر استان‌ها دارد، گفت: انتظار است که مدیران دستگاه‌های فرهنگی، صاحبان اندیشه، رسانه‌ها، صدا و سیما و اساتید حوزه و دانشگاه به تبیین ضرورت‌های افزایش و اهمیت جوانی جمعیت بپردازند.

قناعت با اشاره به اینکه شعار محوری هفته جمعیت امسال «سهم من از جوانی ایران» بود که باید بیشتر مورد تمرکز و توجه دستگاه‌های متولی قرار بگیرد، افزود: ایران تنها کشوری است که نظام آن مبتنی بر آموزه‌های دینی اسلام ناب است و مترقی‌ترین قانون اساسی را در مقایسه با کشورهای دیگر دارد.

قناعت، نقش گروه‌های مرجع در افزایش جمعیت و جوانی جمعیت را اساسی و کلیدی ذکر کرد و گفت: امیدوارم همه بتوانیم نقش خود رادر این مسئله مهم کشور ایفا کنند.

فرشته اسدزاده، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی نیز گفت: منتخبین استانی جایره ملی رویداد جوانی جمعیت در هفت سطح رسانه، نخبگان، مدیران، خانواده‌ها، دستگاه‌های حاکمیتی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد تعیین شدند. در طول یک‌سال و نیم گذشته در قرارگاه جمعیت، برنامه‌های متعددی را در دستگاه‌های مختلف داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: در برش ملی جشنواره جایزه ملی رویداد جوانی جمعیت که روز ۳۱ اردیبهشت ماه برگزار شد، به دستور استاندار خراسان‌جنوبی مقرر شد همزمان با عید سعید غدیر خم جشنواره استانی تجلیل از برگزیدگان برگزار شود.

اسدزاده با بیان اینکه طبق قانون ماده ۱۹ جوانی جمعیت این تجلیل در تهران به عمل آمد، گفت: در برش استانی هم منتخبینی در هفت سطح رسانه، نخبگان، مدیران، خانواده‌ها، دستگاه‌های حاکمیتی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد در خراسان‌جنوبی داشتیم که امروز در این مراسم تجلیل خواهند شد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری با قدردانی از رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به عنوان دبیر علمی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره اظهار کرد: برنامه جایزه ملی جوانی جمعیت مدلی خودارزیابی بود یعنی در استان خراسان جنوبی دو سامانه تعریف شد و هر دستگاه و سازمان مردم نهاد و افراد خاصی که در قالب نخبگانی فعالیتی داشتند بنا به میل خود، اقداماتی که انجام داده بودند را بارگذاری کردند و داوران ارزیابی‌ها را انجام دادند که امروز نتایج آن و برگزیدگان اعلام می‌شود.

در پایان این جشنواره استانی، فعالان عرصه جوانی جمعیت و تعالی خانواده استان در پنج بخش معرفی شدند.

در جشنواره استانی تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی رویداد جوانی جمعیت که با حضور استاندار همراه بود، منتخبان این عرصه در پنج بخش دستگاه ‌های اجرایی، بخش خصوصی، نخبگان، سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه و هنر تجلیل شدند.

رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت مبتنی بر ماده ۱۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تجلیل از عملکرد فعالان حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری در یک سال گذشته می‌پردازد و در بخش ‌های رسانه، نخبگان، خانواده‌ها، دستگاه‌های حاکمیتی، مدیران، سازمان‌های مردم‌نهاد، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی برگزار می‌شود.

بنا به این رده بندی و در دو شاخص اختصاصی چهار دستگاه و عمومی نیز چهار دستگاه معرفی شدند. دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل بیمه سلامت، دانشگاه بیرجند و صدا و سیما در شاخص‌های اختصاصی و همچنین دانشگاه علوم پزشکی، شرکت آب و فاضلاب، اداره کل بهزیستی و اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در شاخص‌ عمومی در بین دستگاه های اجرایی استان، عنوان برتر را کسب کردند.

در حوزه مدیران نیز دکتر موسوی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متولد سال ۱۳۶۱ به جهت داشتن چهار فرزند؛ جایگاه مدیر نمونه را به خود اختصاص داد. 

دکتر علی اکبر محمدی؛ مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند متولد دهه ۶۰ نیز با پنج فرزند شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش شرکت‌های خصوصی از شرکت کویرتایر و در بخش نخبگان نیز مهدیه مالکی مؤلف کتاب سیمای جمعیت خراسان‌جنوبی تا افق ۱۴۱۵ صاحب رتبه برتر شدند. دکتر جواد مکانیکی عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند و مؤلف مقالات متعدد و راهنمایی پایان‌نامه های دانشجویی با موضوع جمعیت نیز در شمار نخبگان قابل تقدیر معرفی شد.

مؤسسه پارت انگیزش خاوران و مؤسسه بیت الزهرای طبس در بخش سازمان‌های مردم نهاد و گروه سرود شهرستان بشرویه(فرشته کوچولو) در بخش رسانه و هنر نیز در این مراسم تجلیل شدند.

انتهای پیام
captcha