حجتالاسلام هادی حبیبی، امامجمعه شهرستان خمام، در گفتوگو با ایکنا از گیلان، از عدم استقرار برخی نهادهای فرهنگی در این شهرستان گلایه کرد و گفت: سه ماه پیش، استاندار گیلان برای استقرار ادارات در شهرستان خمام ضربالاجل تعیین کردند اما با گذشت این زمان هنوز ادارات و نهادهای فرهنگی مستقر نشدهاند و این موضوع از مطالبات مردم بوده، که هنوز درخصوص بسیاری از ادارات محقق نشده و از فرماندار انتظار میرود پیام مردم را به استاندار برساند.
امامجمعه خمام، بحث تقسیم حقآبه را بهعنوان یکی از موضوعاتی برشمرد که این روزها موجب دغدغهمندی کشاورزان شده است و در این زمینه توضیح داد: هرچند در روزهای گذشته تا حدودی این مسئله بهبود پیدا کرده است اما به جهت اینکه خمام در پایین دست قرار گرفته، معمولاً کشاورزان این شهرستان، خصوصاً زمینهای کشاورزی نزدیک به مرداب مانند دهنهسر هرساله در آبرسانیها دچار مشکل هستند.
وی با تأکید بر اینکه در سالهای گذشته نیز نسبت به این موضوع به مسئولان وقت تذکر داده شده، ولی تاکنون اقدام مؤثری برای برونرفت از مشکل صورت نپذیرفته است، تصریح کرد: برخی از شهرستانهای گیلان تا حدودی با استفاده از راهکارهای بومی کارشناسی شده، بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای و بعضاً رایزنیهای ملی توانستهاند این مشکل را برای کشاورزان برطرف کنند.
حجتالاسلام حبیبی رفع موضوع کمآبی برای کشاورزان را بسیار مهم برشمرد و بیان کرد: مزارع کشاورزی در این مناطق بهصورت غیرمستقیم و از طریق زهکشها آبیاری میشوند، که بهدلیل نوبتبندی بهتدریج آبدار خواهند شد. حدود 11 هزار و 280 هکتار از مزارع این شهر به شالیزار اختصاص دارد و این امر نشان میدهد که شغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی و برنجکاری است و نیاز به آب بسیار دارد، اما امسال مردم برای آب زراعی نگران بودند، به همین منظور از فرماندار و بخشدار درخواست شد این موضوع را رصد کنند تا مشکلی پیش نیاید.
وی اضافه کرد: پس از مدتی که از مسئولان خواسته بودم مشکل آب کشاورزان را پیگیری کنند، وقتی جویای این کار شدم، برخی روستائیان نگرانیهایی داشتند، فرماندار گفتند مشکل تا حد زیادی حل شده است، اما بنده به همراه فرماندار به روستاهای اطراف رفتیم و از نزدیک شاهد برخی مشکلات مردم روستایی بودیم.
امامجمعه خمام، نحوه انتقال آب به زمینهای کشاورزی را از طریق سطح سنگر و پمپاژ چاههای عمیق بیان کرد و ادامه داد: این آب از طریق چاههای آب به داخل شالیزارها پمپاژ میشود و حدود 5 سال است که آب برخی مزارع کاملاً خشک شده و ذرهای آب ندارند، این در حالی است که در برخی روستاها به اندازه کافی آب وجود دارد، اما سایر روستاها از این نعمت محروم هستند. طبق بررسیهای میدانی متوجه شدیم که مدیریت توزیع در این مناطق به درستی صورت نمیگیرد که از مردم و مسئولان خواستیم این مشکل را برطرف کنند.
وی افزود: پس از پیگیریهایی که انجام دادم متوجه شدم تمام مزارع سیراب شدهاند و مشکل وضعیت کمآبی رفع شده است ولی نیاز به این است که بهدرستی پمپاژ شوند و به دست مردم برسد، زیرا بخشی از کشاورزان چاه دارند، اما این انتقال آب به درستی انجام نمیگیرد.
وی افزود: شهر خمام بر سر راه ارتباطی دو شهر بزرگ و توریستی استان گیلان یعنی رشت و بندر انزلی واقع شده است و به عبارتی مسیر بینالمللی و ترانزیتی مرکز استان گیلان به سمت بزرگترین بندرِ شمالِ کشور یعنی بندرانزلی، از شهر خمام میگذرد و همین امر بزرگراه رشت به خمام را طبق اعلام پلیس راه گیلان بهعنوان دومین جاده پرتردد استان در سال ۱۳۹۴ معرفی کرده است.
گفتنی است، شهر خمام در تاریخ 11 آبانماه ۱۳۹۹ طبق مصوبه هیئت وزیران از بخش به شهرستان ارتقا یافت و از شهرستان رشت جدا شد. خمام نزدیکترین شهر به مرکز استان گیلان است. فاصله شهر خمام تا شهر رشت ۷ کیلومتر و تا شهر بندرانزلی ۱۵ کیلومتر است. خمام در شمال از طریق ساحل زیبای جفرودبالا (به طول ۱/۵ کیلومتر) به دریای خزر متصل است و شهری مرزنشین محسوب میشود. خمام در غرب از طریق روستای دهنهسر شیجان و روستای جیرسرباقرخاله توسط رودخانه به شرق تالاب انزلی متصل میشود. تعداد ۷ روستا از روستاهای حومه خمام جزئی از منطقه آزاد انزلی بهشمار میروند.
انتهای پیام