به گزارش ایکنا از گیلان، همزمان با دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه(س)، جشنواره فرهنگی، ورزشی و علمی و آئین تجلیل از دختران موفق و توانمند گیلانی، امروز، دوازدهم خرداماه به میزبانی اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان و همکاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گیلان، سازمان بهزیستی استان، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان برگزار شد.
در این مراسم، فاطمه فدایی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گیلان به نمایندگی از جامعه دانشجویی دختران استان با بیان اینکه نقش و جایگاه دختران در فرایند توسعه جامعه، موضوع انکار ناپذیری است، اظهار کرد: ضمن تسلیت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که در پیش است، ایشان به نقشآفرینی زنان در جامعه باور داشتند و فرمودند «زنان از نظر اسلام نقش حساسی در بنای جامعه اسلامی دارند؛ و اسلام زن را تا حدی ارتقا میدهد که او بتواند مقام انسانی خود را در جامعه بازیابد و متناسب با چنین رشدی میتواند در ساختمان حکومت اسلامی مسولیتهایی به عهده بگیرد».
فدایی ادامه داد: برای دستیابی به این نقشآفرینی در گام اول باید هر جامعه سیاستها و برنامههایی در سطوح تئوریک و اجرایی به منظور توانمندسازی دختران داشته باشد. چرا که دختران زمانی میتوانند در توسعه جامعه موثر باشند که توانمند شوند و توانمندیهایشان بهکار گرفته شود. جوانان نقش محوری در بیانیه گام دوم انقلاب دارند و باید میدان عمل را برایشان باز کرد. اعتماد به جوانان در مدیریت کشور از شاخصههای اصلی گام دوم انقلاب است.
وی با بیان اینکه سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان گیلان یا به عبارتی خانه دانشجویان ایران، براساس هدف و وظیفه خود (شبکه توانمندسازی دانشجویان ایران در گام دوم انقلاب) آماده است تا در جهت توانمندسازی جوانان در کنار دولت باشد، افزود: در تقویم کشور ما روزی به عنوان روز دختر انتخاب شده که میلاد کریمه اهلبیت است و این یعنی دختران ما میتوانند منشا خیر و برکت باشند.
مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گیلان تصریح کرد: جامعه انسانی از عدم حضور دختران در عرصههای مختلف لطمات جبرانناپذیری دیده است. برای رسیدن به تعادل و توسعه جامعه، نیاز است که دختران توانمند در فرایند تصمیمگیری سطوح مختلف جامعه شرکت نمایند. در الگوی سبک زندگی اسلامی ایرانی کم نیستند دخترانی که میتوانند الگوی نسل جدید باشند، دخترانی که هشت سال در جنگ تحمیلی همراه پدران و برادران خود جنگیدند و با همت این عزیزان امروز شاهد عزت ایران اسلامی هستیم.
وی با گرامیداشت یاد شهیده سلامت، نرجس خانعلیزاده، ابراز کرد: موجب خرسندی است که پس از چندین سال امروز میتوانیم در جشنواره تجلیل از دختران برگزیده علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی مقابل استاندار محترم از دغدغههای جامعه دختران بگوییم. البته که تقاضا دارم در طول سال جلسات بیشتری با دختران استان در حوزههای مختلف تشکیل شود تا از پتانسیل جوانان انقلابی توانمند که به سرنوشت کشورشان اهمیت میدهند استفاده شود.
فدایی خاطرنشان کرد: امید است در دولت سیزدهم که دولت مردمی است، از ظرفیت جوانان مومن و انقلابی برای توسعه استان و کشور در بخشهای مدیریتی مشورتی بهرهمند شویم. در واقع نیاز به وجود یک مجمع مشورتی در استان احساس میشود. تقاضا دارم به دانشجویان و نخبگان توجه ویژه شود و کسانی در این مجمع حضور داشته باشند که قلبشان برای آبادانی کشورشان میتپد.
در ادامه مرضیه قدرتی، حافظ قرآن و قهرمان مسابقات دارت به نمایندگی از جامعه ورزشی دختران استان طی سخنانی به فرمایشی از مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند «توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند».
قدرتی ضمن تبریک روز دختر و دهه کرامت، اذعان کرد: دختران فرشتگانی هستند که نشان رحمت خداوند و تجلی جمال الهیاند. آنها بخش گستردهای از جامعه هستند که نقش موثری در آینده کشور دارند، اما امروز متاسفانه شاهد کاهش تحرک و ورزش در بانوان هستیم. با همگانیکردن ورزش میتوان از خطرات احتمالی عدم تحرک جلوگیری کرد. اهمیت این موضوع در این است که بانوان بهوجود آورنده نسل مسلمان آینده هستند.
این ورزشکار قهرمان مسابقات دارت تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز مشکلات باید با ایجاد جاذبهها و امکانات، ورزش را برای دختران همگانی کنیم و به فکر توسعه ورزش آنان و حمایت از دختران ورزشکار بود.
وی با اشاره به افتخارآفرینی دختران ورزشکار گیلانی در عرصههای جهانی، ابراز کرد: این امر میسر نشد مگر با تلاشهای بیوقفه خود آنان و حمایت مسئولین محترم که موجب شد بتوانند علیرقم سختیهای موجود، افتخارآفرین باشند.
نماینده جامعه ورزشی دختران استان پیشنهاد نمود: ورزش بانوان نیازمند حمایت همه نهادهای دولتی و خصوصی است. تیمها و ورزشکارانی داریم که بهعلت نداشتن حامی، از ادامه فعالیتهای خود بازمیمانند. بنابراین مسئولین میتوانند در این راه حمایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به کمبود امکانات ورزشی، گاهی برای اعزام به مسابقات خارج از استان مشکلات جدی داریم که موجب میشود آسودگی خاطر از ورزشکاران سلب میشود. توسعه امکانات ورزشی را نه تنها در شهرها بلکه در روستاها نیز باید لحاظ کرد.
وی افزود: ساخت یک مجموعه اختصاصی ورزشی برای بانوان، تقاضای ما از مسئولان امر است تا بتوان بانوان ورزشکار را ساماندهی کرد. تخصیص کمکهای مالی ویژه برای دختران ورزشکار و حمایت رسانههای جمعی نیز در اشاعه فرهنگ ورزش همگانی بانوان بسیار راهگشا خواهد بود.