صونیا زارع، رئیس پردیس بنتالهدی صدر رشت در حاشیه برگزاری سیودومین جشنواره قرآن و عترت دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور به میزبانی استان گیلان، در گفتوگو با ایکنا از گیلان با بیان اینکه در فضای پردیس بنتالهدی صدر رشت بهعنوان میزبان این دوره از مسابقات، عطر و بوی قرآنی جریان دارد، اظهار کرد: امیدواریم با این میزبانی، فرهنگ قرآن در استان هر چه بیشتر ساری و جاری شده و عمل به مفاهیم قرآنی در سبک زندگی ما نهادینه شود و انشالله عامل به قرآن باشیم.
وی ادامه داد: اهمیت این مسئله برای دانشگاه فرهنگیان که دانشگاهی تربیتمحور است دوچندان است تا بتوانند با تربیت نسلی توانمند، موجبات رشد و حرکت جامعه را فراهم کنند. تقارن این جشنواره قرآنی را با ولادت حضرت معصومه(س) نشانی فرخنده میبینیم و شکرگزار الطاف خداوندیم که ما را بر سفره عظیم و گسترده قرآن مهمان کرد.
رئیس پردیس بنتالهدی صدر رشت با اشاره به نقشآفرینی دختران و بانوان در حوزه فعالیتهای قرآنی و مهارتی، اذعان کرد: اگر به زندگی حضرت معصومه(س) نگاهی کنیم، در مییابیم که درک و دریافت این بانو در همه اعصار، نه فقط متعلق به بانوان بلکه برای آحاد جامعه است. ایشان ضمن شناخت قرآن صامت، قرآن ناطق را درک کرده که باید قرآن ناطق را به مردم بشناساند. طبق آیه ۹ سوره شریفه اسرا که میفرماید «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ» ، به یک تفسیر هدایت ما به دست امام معصوم است.
وی خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س)امام معصوم زمانش را بهعنوان قرآن ناطق شناخته و جدا از نسبت خویشاوندی، رنج دوری راه را متحمل شد و تا مرز شهادت پیش رفت تا امام رضا(ع) را همراهی کند. پس با تاسی از ایشان باید همه دختران و بانوان، امام زمان و عصر خود را بشناسیم و در عصر غیبت، زندگیمان را بر اساس قرآن طوری رقم بزنیم که مورد رضایت اولیای الهی قرار گیریم که به یقین میدانیم که رضایت آنها، رضایت خداوند است همانگونه که خداوند میفرمایند با خشم آنها خشمگین و با رضایت آنها خشنود میشود.
زارع با اشاره به ناملایماتیهایی که اخیرا درمورد مقدسات دینی و حرم مقدس رضوی مطرح شده، تصریح کرد: قرب و معرفت امام رضا(ع) بینظیر و تکرارنشدنی است. فطرت ما نیز به این طریق و گرایش سرشته شده و فطرت بشر مادامی که به این صفات و گرایش توجه میکند، در صحت پرورش مییابد. با توجه به آیه ۳۱ سوره مدثر که میفرماید «یضِلُّ مَنْ یَشَاءُ وَ یَهْدِى مَنْ یَشَاءُ»، اگر بتوانیم به فطرت وجودی خود پی ببریم، یقینا چون کمندی که بر گردنمان افتاده، در مسیر انسانی و کمال چون امام رضا(ع)، حرکت خواهیم کرد.
رئیس پردیس بنتالهدی صدر رشت خاطرنشان کرد: اگر در محیط و جریانی قرار بگیریم که به صفات و ویژگیهای خودمان توجه نکنیم و به ظواهر شیطانی معطوف شویم، در این مسیر در دامی گرفتار خواهیم شد که موجب میشود فطرت و ویژگیهای مثبتمان کمرنگ شود و در مسیر رذایل حرکت کنیم.
وی در پایان افزود: به همه دختران و بانوان جامعه توصیه میکنم که تاریخ مطالعه کنند، زیرا بارها در طی زمان چنین حوادثی تکرار شده است. در عصر و دورهای بهسر میبریم که برخی فکر میکنند در مسیر معرفت و عقلانیت حرکت میکنند، در حالی که با توجه به پرورش رذایل در وجود خویش در جاهلیت محض دست و پا میزنند و درک درستی از فضایل اخلاقی ندارند. برای درک فضایل، فطرتی سالم لازم است که بتواند زیباییها وسجایای پاک انسانی را درک نماید، شرایط را درک کند و آگاهانه دست به انتخاب بزند. در غیر این صورت به مسیری خواهد رفت که در آیه ۱۷۹ سوره اعراف به آن اشاره شده است «أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ».
انتهای پیام