نرجس توکلی، نویسنده کتاب «سردار گیلهمردان»(خاطرات مردم گیلان از شهادت حاج قاسم سلیمانی) در گفتوگو با ایکنا از گیلان با اشاره بر ایده تألیف این کتاب، بیان کرد: دفتر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مشهد با همکاری نشر راهیار، در یک حرکت کشوری تصمیم گرفت بازتاب واقعه شهادت حاج قاسم سلیمانی از زبان مردم را ثبت و ضبط کند.
وی ادامه داد: این اقدام بهصورت مردمی انجام شد و قبل از کتاب سردار گیلهمردان که خاطرات مردم گیلان از شهادت سردار سلیمانی است، کتابهای دیگری مانند شروهای برای حبیب، سردار سربدارها، حافظ دلها و... که به خاطرات مردم دیگر استانها در اینباره میپردازد، به چاپ رسیده بود.
توکلی با بیان اینکه شهادت حاج قاسم، رخداد و واقعهای عظیم بود، اظهار کرد: سردار سلیمانی با شهادتش نشان داد که میتوان حزبالهی بود و در عین حال محبوب دل همه مردم شد. او یک قهرمان ملی بود و در سوگ شهادتش، مذهبی و غیرمذهبی، بدحجاب و کمحجاب بهدور از جناحبندی سیاسی حاضر شدند. حاج قاسم با شهادت خود ثابت کرد که برخلاف ادعای دشمنان، آرمانهای انقلاب هنوز در دلهای مردم ایران حتی پررنگتر از گذشته زنده است و حیات دارد.
نویسنده کتاب سردار گیلهمردان با اشاره به اینکه در عظمت شهادت سردار همین بس که پس از گذشت دوسال از آن روز، وقتی از مردم درباره سردار سلیمانی و حس و حالشان در ایام شهادت وی میپرسیدیم، بیاختیار اشک ریخته و ما تیم تألیف کتاب هم به همراهشان گریه میکردیم، ابراز کرد: در تاریخ چندساله انقلاب چند شخصیت سراغ داریم که اینگونه مردم برایشان داغدار شوند و بعد از دوسال هم هنوز داغدار مانده باشند و منتظر انتقام.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی با شهادتش ثابت کرد که جمهوری اسلامی در جنگ رسانهای، فرهنگی و علمی نابرابر با استکبار، به دستاوردهای بزرگی رسیده است. شهادت حاج قاسم و واکنش آحاد مردم به شهادت ایشان و ابراز احساسات گسترده مردمی، نشان داد که جامعه همواره به آرمانهای انقلاب پایبند است. باید اشاره کرد که کتاب خاطرات مردم گیلان نیز در این باره، منحصربهفرد است، زیرا راویان آن کنشگری احساسی قویتری دارند که موجب شد روایتهای خواندنیتری در این حوزه ثبت کنیم.
این نویسنده گیلانی، نگارش این کتاب را افتخاری برای خود دانست و تصریح کرد: ایده نوشتن کتاب اینگونه بود که در گروه نویسندگان، مطرح شد که اگر نویسندهای مایل است در پروژه ثبت خاطرات شهادت سردارسلیمانی همکاری کند، اعلام کند. فارغ از جذابیت سوژه که درباره حاجقاسم بود، ثبت روایتهای مردم در این خصوص، کاری بینظیر به حساب میآمد. این مسئله مخصوصاً درباره مردم گیلان که گاهاً برچسب غیرمذهبی بودن بر پیشانیشان زده میشد، یک کار فرهنگی راهبردی بود که موجب اعلام آمادگی بنده شد.
نویسنده کتاب سردار گیلهمردان با بیان اینکه این کار کاملاً دلی و مردمی بوده و در ابتدا هیچ قراردادی امضا نشد و هیج انگیزه مادی وجود نداشت، ابراز کرد: در آغاز این پروژه، ۴۰۰ پرسشنامه کتبی در فضای مجازی توسط عموم مردم تکمیل و ارسال شد. پس از تکمیل پرسشنامهها، با مواردی که محتوای غنیتر و کاملتری داشتند تماس گرفتیم و در همین راستا حدود ۱۰۰ ساعت مصاحبه تلفنی ضبط، ثبت و پیادهسازی شد.
وی این کتاب را محصول یک کار تیمی دانست و بیان کرد: این اثر به همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهران و نشر راهیار به چاپ رسیده و جبهه فرهنگی انقلاب گیلان و حوزه هنری نیز در به سرانجام رسیدن این اثر همکاری داشتهاند. در مرحله اجرایی نیز آقای جلینی و خانم بلندی و همچنین مصاحبهکنندگان پروژه خانمها آقائی و کریمی که بیش از ۱۰۰ ساعت مصاحبه تلفنی را جهت تدوین در اختیار بنده قرار دادند، در این راستا زحمات بسیاری متحمل شدند که از این عزیزان کمال تشکر را دارم.
گفتنی است عصر روز گذشته ۲۰ اردیبهشت ماه، آئین رونمایی از کتاب «سردار گیلهمردان» در خانه میرزاکوچک جنگلی رشت برگزار شد.