کد خبر: 4055938
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان بیان کرد:

اسناد و میراث مکتوب؛ حافظ هویت ملی جامعه

سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان، اسناد ملی هر کشور را به منزله گنجینه‌ و پلی ارتباطی بین گذشته و آینده آن سرزمین دانست و گفت: در حقیقت سند، تاریخ یک اجتماع است.

حبیب پوراکبری سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان

حبیب پوراکبری، سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان به مناسبت، روز اسناد ملی و میراث مکتوب، در گفت‌و‌گو با ایکنا از گیلان با تأکید بر حفظ اسناد و میراث مکتوب کشور، بیان کرد: اسناد ملی شامل مجموعه‌ای از اندیشه‌ها، ارزش‌ها، فرهنگ و تغییر و تحولات ملت‌ها است. این اسناد می‌توانند اطلاعات دقیقی از سیر تحولات و زندگی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی گذشتگان را ارائه دهند و در حقیقت سند، تاریخ یک اجتماع است.

وی با بیان اینکه اسناد ملی، حافظ هویت ملی و فرهنگی ملت است، بیان کرد: در تقویم جهانی، ۱۹ ژوئن(۲۹ خرداد) روز جهانی آرشیو است که نشان از اهمیت اسناد و میراث مکتوب دارد. این موضوع بیانگر آن است که همه کشورها به میراث مکتوب خود اهمیت می‌دهند. اکنون اکثر کشورها در تلاش هستند تا آرشیوهای ملی و میراث مکتوب خود را به عنوان سند هویت خود تقویت کنند. آرشیوها میراث فرهنگی و منابع اطلاعاتی بسیار ارزشمندی هستند، میراث آرشیوی مدرک و شاهدی ارزشمند از پیشرفت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه انسانی است.

پوراکبری اسناد ملی هر کشور را به منزله گنجینه‌ای گرانبها و پلی ارتباطی بین گذشته و آینده آن سرزمین دانست و تصریح کرد: اسناد به‌عنوان بخشی از یادواره‌های مشترک مردم جهان، نقش مهمی در حفظ هویت دینی، ملی و فرهنگی گذشته، حال و آینده دارند و در حقیقت حافظه ملی را تشکیل می‌دهند. بنابراین آرشیویست‌ها را می‌توان به معماران و پل‌سازان تشبیه كرد كه گذشته را به آینده پیوند می‌زنند. در واقع اسناد، چراغ راه مسئولان، پژوهشگران و ملت‌ها هستند.

سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان به اهمیت سندپژوهی اشاره کرد و اظهار کرد: اسناد تاریخی که بخشی از منابع تاریخ به شمار می‌روند امروزه از مهم‌ترین منابع پژوهش هستند. این دسته از منابع حاوی مطالب و نکات بسیار دقیق و دست اول درباره مسائل مختلف تاریخی است که استفاده از آنها در تحقیقات پژوهشی می‌تواند ما را در رسیدن به ناگفته‌های بسیاری در تاریخ رهنمون کند.

پوراکبری ادامه داد: اسناد تاریخی بیشماری در آرشیو ملی موجود هستند، که می‌تواند مورخان و سندپژوهان علاقه‌مند را برای رجوع به سازمان اسناد ترغیب کند تا پژوهش‌های مستند، روز به روز افزایش پیدا کنند. بنابراین مراجعه به سازمان اسناد و آرشیو ملی ایران را باید بر همگان و آحاد مردم و مدیران اجرایی کشور هموار کنیم. با توجه به ظرفیت مناسبی که در کشور فرهنگی ایران و آرشیو ملی وجود دارد، با عبور از آسیب‌ها و ممارست در برنامه‌ریزهای مؤثر مدیریتی و فن‌آوری، می‌توانیم جزو چند آرشیو برتر جهان قرار گیریم.

انتهای پیام
captcha