نجمه پورملکی، استاد حوزه علمیه خواهران بهمناسبت ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در گفتوگو با ایکنا از گیلان بیان کرد: همه ما واقفیم که ایام فاطمیه، مادرانهترین ایام سال بوده و عطر و بویش با مناسبتهای دیگر متفاوت است. این ایام فرصت بسیار خوبی است که خود را در سایهسار نگاه پرمهر حضرت مادر قرار دهیم و از مرحمت مادرانهاش توشه برداریم. یکی از دعاهایی که حضرت زهرا(س) بسیار بر آن مداومت داشتند این ذکر بود که «الهی استعملنی لما خلقتنی له»، خدایا من را خرج کاری کن که مرا بهخاطرش آفریدی. اگر هدف از آفرینش انسان عبودیت و بندگی است، هر کس این هدف را بشناسد، زندگی خود را خرج آن میکند. لذا تمامی ابعاد فردی، اجتماعی و خانوادگی حضرت زهرا(س) صرف همین طاعت الهی بود.
عضو کانون ادبی قلم و شاعران جوان انقلاب اسلامی با بیان اینکه رعایت حجاب اسلامی در درجه اول یک طاعت الهی است، تصریح کرد: با این مبنا، حساسیت بانوی دوعالم در مسئله حجاب به این خاطر بود که میخواست طاعت الهی ر به بهترین شکل انجام دهد. اگر نزد انسان نابینایی ملزم به رعایت پوشش اسلامی میشوند، یا موقع وصیت، سفارش تابوتی را میدهند که حجم بدن را بپوشاند، یا بهترین چیز را برای یک زن این میدانند که در غیر ضرورت، نه مردان او را ببینند و نه او مردان را ببیند، همه در راستای کمال بندگی است. و این کمال هم برخاسته از معرفت و عزت نفس است.
این استاد حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) در زمینه تربیت فرزند، نیکوکاری و انفاق در راه خدا هم اینگونه بودند. کسی که خود را خرج خدا کند، فرزندانش را هم با همین مبنا تربیت خواهدکرد و با همین اصول در راه خدا انفاق میکند، حتی اگر خودش نیازمندتر باشد. امام حسن(ع) فرمودند شب جمعهای تا صبح مادرم برای همه دعا میکرد و می فرمود الجار ثم الدار (اول همسایه سپس اهل خانه). ایشان به فرزندان خود و همه شیعیان آموختند که نیاز دیگران را بر نیاز خود مقدم بدانید و این مواسات با فقیر، مسکین و اسیر، سیره و سبک زندگی حضرت زهرا(س) بود.
پورملکی در پاسخ به این سوال که بانوان و دختران جامعه امروز چگونه میتوانند از کردار بانوی دو عالم پیروی کنند، تصریح کرد: لازمه پیروی، شناخت و معرفت نسبت به شخصیت ممتاز و پرفضیلت آن حضرت و الگو قراردادن سیره عملی و سجایای اخلاقی ایشان است. در این زمینه کتابی را از علامه مصباح معرفی میکنم به نام «جامی از زلال کوثر»، که اسوهپذیری از سیره فاطمی و جلوههایی زیبا از سیره و حماسه فاطمی و عبرتهای آن، از مهمترین عناوین این کتاب ارزشمند است که میتواند برای همه بانوان جامعه اسلامی مفید باشد.
وی با اشاره به نقش مادران در تربیت دختر محجبه، اظهار کرد: خداوند در تربیت انسانها، مهمترین نقش را به مادران دادهاست. بههمین علت در اسلام بسیاری از کارهای اجتماعی از دوش زنان برداشته شده تا با خیال آسودهتر در سنگر خانه و خانواده به تربیت فرزندان صالح مشغول باشند. وقتی یک مادر، خودش عفیف و محجبه باشد و در فضای مسموم جنگ نرم، دچار غربزدگی و بحران هویت نشود، بهدرستی میتواند همین آموزههای اسلامی را به نسلهای بعدی منتقل کند. حیازدایی، بیحجابی و بیعفتی از نقشههای شوم دشمنان است که به دنبال ترویج آن هستند. لذا مادران باید با تقویت باورهای اسلامی خود، نسبت به این آسیبها بهخصوص در بحث سواد رسانهای به سطحی از آگاهی برسند که بتوانند در مواقع بروز شبهات و مشکلات رفتاری فرزندان، راهنمایی صحیح را انجام دهند.
عضو کانون ادبی قلم و شاعران جوان انقلاب اسلامی، یکی از اصول تربیتی را الگوسازی و استفاده از الگوی حسنه دانست و ابراز کرد: در واقع انسان اگر نمونه و مدلی نداشته باشه، سردرگم خواهدشد. اگر الگوهای کامل و واقعی را پیش چشم خود مجسم نکنیم و به آنان عشق نورزیم، الگوهای کاذب و باطل با تبلیغات نابجا، فراروی ما قرار خواهندگرفت و به آنان گرایش پیدا خواهیمکرد. یکی از راههای نفوذ استعمارگران، ارائه الگوهای غیر حقیقی است که با دور کردن جوانان از مساجد و محافل مذهبی و شبههپراکنی در مسئله زیارات و پیوند با امامان معصوم و دور کردن از سیره پاک شهدا صورت میگیرد.
وی افزود: شهید حجتالله رحیمی در سخنی بیان کردند که «جنگ نرم مثل خمپاره 60 میماند. چون نه صدا دارد و نه سوت. فقط وقتی متوجه میشوی که دوستت نه مسجد میآید و نه هیئت!» لذا با تبیین فلسفه حجاب و معرفی زنان موفق در عرصه تحصیل، ورزش و سنگر خانواده و تحکیم باورها و آموزههای اسلامی میتوان دختران و بانوان جامعه را به حجاب علاقمند کرد.
انتهای پیام