به گزارش ایکنا از گیلان، انوش نصر ماسوله، دارنده گواهینامه درجه یک از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در رشتههای هنرهای نمایشی و بازیگر سریال «کوچک جنگلی» در یکصدمین سال شهادت میرزاکوچکخان و با اشاره به همایش بینالمللی بازتابهای داخلی و بینالمللی جنبش جنگل که 24 آذرماه، بهصورت وبینار در دانشگاه گیلان برگزار شد در یادداشتی نوشت:
«در فرازی از میرزا، خونِ سبز جنگل های گیلان آمده است: «وجدانم به من امر می کند در استخلاص مولد و موطنم که در کف قهاریت اجنبی است کوشش کنم.»
خون سبز جنگلهای گیلان، میرزاکوچکخان با نام اصلی یونس و شهرت خانوادگی استادسرائی، فرزند میرزابزرگ رشتی میباشد که در دوره جوانی، ملبس به لباس طلبگی بودند. زمانی بعد برای تحقق آرمانهای مافوق عالی خود لباس رزم بر تن نمودند و با همفکران خود چون شیری غران در جنگلهای گیلان با اجنبیانِ ورودکرده به سرزمین مادری خود، مبارزه را آغاز میکنند. لیکن با خیانت دو تن از همرزمان خود اگر از روی اسب تندپای نهضت جنگل به زمین افتاد، از اصلِ خود نیفتاد...
میرزاکوچک با اعمال و رفتار خود در زمان حیات پرافتخارش توانست با تشکیل کمیته اتحاد اسلام به همراه یارانش با دست خالی علیه نیروهای بیگانه مبارزه کرده و سرانجام با شهیدشدن در راه وطن، همیشه تاریخ نیکنام و جاوید باقی بماند.
شگفتآور است عدهای کوردل، سیستم فکری میرزا را منتسب به مرام کمونیستی میدانند که این یک تصور باطل و تهمتیاست ناروا... زیرا ایشان آغاز مطالب تمامی دستنوشتههای خود را برای سران جنگل با «هوالحق» شروع میکرد.
میرزا الگویی جامع و کامل برای همگان بهویژه مدیران و صاحبمنصبان است. پس از شهادت وی در برفهای سنگین کوههای نزدیک به خلخال، مقدار پولی را که در جیب جلیقه او یافتند، یک سکه دو ریالی بود نه بیشتر...
اگر بتوان در هر جایگاهی این مرام و منش را بهکاربست آنگاه میتوان چون او قهرمان ملی ایران شد.
اینجانب مفتخرم که سعادت داشته تا در پروژه ماندگار «کوچک جنگلی» به کارگردانی جناب بهروز افخمی نقش شیخ محمدآمِن را ارائه نمایم.
شیخ محمدآمِن یکی از بازاریان رشت بود که در کنار یاران میرزا در مبارزه با دشمنان ایران شهید شد.
هماکنون مقبره این شخصیت تاریخی نهضت جنگل در جنب مقبره میرزا در آرامستان سلیمانداراب رشت رویت میشود.»
انتهای پیام