کد خبر: 3947900
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
به مناسبت سالروز شهدای جهاددانشگاهی انجام شد؛

پاسداشت مقام شهید «هاشم اخترشمار» از شهدای گیلانی دانشگاه تبریز

شهید هاشم اخترشمار در شامگاه ۲۷ دی، سال ۱۳۶۵ در دانشکده فنی دانشگاه تبریز مورد بمباران هوایی قرار گرفت و به مقام رفیع شهادت نائل آمد و از شهدای گیلانی این سانحه به شمار می‌آید.

به گزارش ایکنا از گیلان، ۳۴ سال پیش در چنین روزی، دانشکده فنی دانشگاه تبریز از سوی هواپیما‌های بعثی مورد هدف قرار گرفت و این حادثه شوم منجر به شهادت ۲۲ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز و کارکنان جهاددانشگاهی شد.
 
در سال ۱۳۶۵ از دانشجویان دانشگاه تبریز که آماده اعزام به جبهه‌ها بودند خواسته شده بود به جای اعزام به جبهه به عنوان نیرو‌های بسیجی در ساخت مهمات در دانشکده فنی این دانشگاه که در ساعات غیر درسی در اختیار دانشجویان بسیجی به جهت تأمین مهمات جبهه قرار گرفته بود، از تخصص‌شان استفاده شود که این دانشجویان با استفاده از امکانات و دستگاه‌های موجود در کارگاه قطعات نظامی مورد نیاز در جبهه را تولید می‌کردند، این اقدام از اوایل دی‌ سال ۱۳۶۵ شروع شده بود و نهایتاً در روز ۲۷ دی‌ همان سال ساعت 22:30 دقیقه مورد هجوم وحشیانه رژیم بعثی قرار گرفت و در نتیجه این هجوم وحشیانه ۲۲ نفر از دانشجویان مشغول در کارگاه شهید و ۸ نفر نیز مجروح شدند.
 
شهیدان هاشم اخترشمار، سجاد (ایرج) خلوتی،  محسن محمدی غریبانی، رحمان قفل‌گری، مرتضی زمان‌پور، علی فصیح کجاآبادی، حمیدرضا ملکوتی‌خواه، علیرضا رضوان‌جو، عباس ارشدی‌پور، صدیار صفری، بیاضعلی اسدی‌فرد، سیدمحسن جواهری، سعید امیرخانی، مهدی امیرکاظمی، علیرضا کریمی وفایی، حسین شیرین سرندی، مرتضی جابری، فوادالدین محمودی، یعقوب اسماعیل‌زاده، شیرزاد شریفی، عادل جعفری نویمی‌پور و حسین رضاپور جزو داوطلبانی بودند که برای اعزام به جبهه نام‌نویسی کرده بودند تا داوطلبانه به خطوط مقدم جبهه اعزام شوند، اما با توجه به نیازی که به وجود آنان در کارگاه برای تولید قطعات نظامی احساس می‌شد درخواست کار در کارگاه را قبول کرده بودند تا بتواند با استفاده از تخصص‌های فنی خود سهمی در جنگ داشته باشند تا اینکه در ۲۷ دی‌، در اثر بمباران به شهادت رسیدند.

نگاهی به زندگی شهید هاشم اخترشمار

شهید هاشم اخترشمار که در شامگاه ۲۷ دی سال 1365 در دانشکده فنی دانشگاه تبریز مورد بمباران هوایی قرار گرفت و به مقام رفیع شهادت نائل آمد از شهدای گیلانی این سانحه بود.

شهید هاشم اخترشمار در سال ۱۳۳۴ در خانوده‌ مسلمان و متدین در شهرستان رشت متولد شد، وی فردی فرهیخته، پرهیزگار شریف و وارسته بود. روابط اجتماعی وی با مردم ستودنی و در حسن بیان دارای جاذبه خاصی بود. شهید بیکاری را آفت می‌دانست و اوقات فراغت خود را با مطالعه کتاب‌های علمی و فنی می‌گذراند.

وی در هر شرایطی حرمت خدا را حفظ می‌کرد و برای انسجام خانواده و دوستی متقابل اهمیت ویژه قائل بود. فرایض دینی را در مسجد حاج مجتهد رشت بجا می‌آورد؛ در بدو انقلاب نیز در پایگاه‌های تقسیم ارزاق به مردم فعالیت‌های گسترده‌ای داشت، ایشان از هر فرصتی برای خدمت به مردم بهره می‌جست و در نهایت دین باوری به علم جویی و کسب معرفت می‌پرداخت تا توانایی خویش را در مسیر انسانیت به درجه والای تقرب الهی سوق دهد.

در فرازی از وصیت‌نامه این شهید گرانقدر می‌خوانیم: «خواهرانم، حجاب را رعایت کرده و پاسدار حرمت خون شهیدان باشید و در پشت جبهه برای حمایت از رزمندگان از هیچ امری کوتاهی نکنید، زیرا دشمنان انقلاب اسلامی درصدد ایجاد فاصله بین مردم و جبهه‌ها هستند».

27 دی؛ سالروز شهدای جهاددانشگاهی

27 دی‌ در تقویم جهاددانشگاهی به عنوان «سالروز شهدای جهاددانشگاهی» نامگذاری شده است، در راستای پاسداشت یاد و خاطره شهدای این روز به ویژه شهید دانشجو «هاشم اخترشمار» از شهدای گیلانی دانشگاه تبریز، معاونت فرهنگی به همراهی تعدادی از کارکنان جهاددانشگاهی گیلان با حضور در گلزار شهدای رشت و قرائت فاتحه و نثار گل به مقام شامخ این شهید بزرگوار ادای احترام کردند.

همچنین تعدادی از دانشجویان عضو سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان به منظور پاسداشت مقام شامخ شهدای دانشگاه تبریز همزمان با اذان ظهر اقدام به توزیع نذر تغذیه بین کودکان 27 خانواده آسیب‌دیده حاشیه شهر می‌کنند.

انتهای پیام
captcha