به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجتالاسلام والمسلمین هادی حبیبی، امام جمعه رضوانشهر روز گذشته، 5 دی در خطبههای نماز جمعه این شهر، به مراحل و مراتب انس با قرآن اشاره و اظهار کرد: نگهداری قرآن در خانه، نگاه به خطوط قرآن، سکوت هنگام قرائت، استماع تلاوت قرآن، تلاوت با نگاه و بدون تلفظ، قرائت از روی مصحف و... همه و همه از مراحل انس است.
وی با بیان اینکه یکی از مراتب انس با قرآن تلاوت قرآن است، افزود: تلاوت قرآن، متابعت از قرآن در قرائت و دنبال کردن معانی و پیروی در عمل است؛ هر تلاوتی قرائت است، اما هر قرائتی تلاوت نیست، تلاوت در مواردی به کار برده میشود که مطالب قرائت شده، وجوب پیروی را در پی داشته باشد.
این کارشناس دینی با بیان اینکه خداوند در آیه 21 سوره بقره میفرماید «کسانی که به آنان کتاب دادیم آن را به حق تلاوت میکنند، چون به آن ایمان دارند»، تصریح کرد: رسول خدا(ص) در معنای تلاوت در این آیه میفرماید «حق تلاوت یعنی پیروی راستین در عمل و تبعیت راستین از فرامین قرآن»؛ البته اگر کسی با قرآن مانوس باشد و انس با قرآن داشته باشد یک سری آثار مادی و معنوی مترتب بر تلاوت خواهد بود؛ برپایی نماز و انفاق از جمله آثار فردی و اجتماعی تلاوت قرآن است.
امام جمعه رضوانشهر تدبر در آیات را یکی از مراحل انس با قرآن دانست و گفت: از مراحل بالای انس با قرآن تدبر در آیات قرآن است. قرآن تدبر را یکی از وظایف کسانی که قرآن را میخوانند، میداند. در تلاوت آیات قرآن هرگز نباید بدون تدبر و تأمل رد شد، زیرا با تدبر در آیات، قرآن خودش را به ما نشان میدهد و از قرآن بهره میبریم؛ البته تدبر در آیات هرگز معطل شدن و توقف بی حرکت و تفکرنیست، بلکه تدبر در آیات قرآن به این صورت است که تفسیر آیات به آیات دیگر است؛ در أثر تدبر در آیات معارف آنها نمایان میشود و میتوانیم به معانی اصیل و ناب آیات قرآن دست پیدا کنیم، البته لازم است تدبر در آیات قرآن با فکر خالص و باذهن خالی و دلی پاک انجام گیرد.
حجتالاسلام حبیبی بر عمل به آیات تاکید کرد و ادامه داد: این مرتبه کاملترین مرتبه انس با کلام خداست که در آیات و روایت بیشترین تأکید روی آن شده است؛ البته بر اساس روایت، قاریان، تالیان، حافظان و حاملان قرآن توصیه به عمل شدهاند و با حفظ قرآن بدون عمل، انس با قرآن معنا ندارد.
وی در خطبه دوم به گرفتاریهای کشورهای به ظاهر پیشرفته و متمدن اشاره کرد و گفت: سرطانهای اخلاقی و از هم پاشیدگی خانوادگی در بین کشورهایی که مهد تمدن هستند دیده میشود، زیرا دائما به دنبال خوشگذرانیها و هوی و هوسهای خودشان هستند و از خدا فاصله گرفتهاند؛ انسان هر چقدر از خدا فاصله بگیرد از آرامش هم به دور خواهد بود، در واقع اگر یاد خدا در زندگی ما نباشد آرامش هم سلب خواهد شد.
امام جمعه رضوانشهر با بیان اینکه هشتم ربیعالاول روز شهادت امام حسن عسکرى(ع) و نهم ربیعالاول سالروز امامت و ولایت حضرت مهدی(عج) است، اضافه کرد: امام حسن عسکری(ع) دوران خاصی را از نظر سیاسی و اجتماعی طی کرد، زیرا خلفا و حکام آن زمان حضرت را در یک محوطه نظامی محصور و محدود کرده بودند؛ هم امام عسکری(ع) و هم امام هادی(ع)، پدر بزرگوار ایشان خبر امامت امام دوازدهم را از پیامبر(ص) شنیده بودند و میدانستند امام بعدی در غیبت به سر خواهد برد؛ دشمنان میخواستند مانع از ازدواج و تولد امام زمن(عج) شوند.
وی آماده کردم مردم برای بحث غیبت امام زمان را یکی از وظایف امام عسکری دانست و اضافه کرد: تا آن زمان در میان هیچ کدام از ائمه سابقه نداشته که امامی این همه غیبت طولانی داشته باشد، با اینکه ائمه دیگر تقریبا بستر را آماده کردند ولی امام هادی و امام عسکری به اعتبار نزدیکی به ولادت امام زمان مسئولیتشان سختتر بود.
حجتالاسلام حبیبی به ابعاد حماسه نهم دی اشاره کرد و ادامه داد: مردم وظیفهشان را خوب انجام دادند و با فتنه به بهترین وجه برخورد کردند، اما خواص بیبصیرت در مواجهه با فتنه و فتنهگران چند دسته مردود گشتند؛ در این میان برخی افراد درک صحیح از فتنه نداشتند، اما پس از مدتی به اشتباه خودشان پى بردند و در اقیانوس ملت جای گرفتند، متاسفانه برخی هم دچار اشتباه محاسباتی شدند و به جاى دیدن تقابل انقلاب و ضد انقلاب، به اختلافات سیاسی دامن زدند و گناه اصلى فتنهگران را نادیده گرفتند.
وی به مانور قدرت جمهوری اسلامی ایران در اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی جمعیتی قافلهسالار جمعیت کربلا بود که با نادیده گرفتن تهدید گروههای تکفیری، به ندای رهبری لبیک گفتند؛ بنا به اذعان رسانههای بیگانه، جمهوری اسلامی پیروز این صحنه است که قدرت مانور بسیار خوبی در منطقه دارد و تهدیدات را خنثی میکند.