به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان، فرزانه، رئيس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتاميه هجدهمين دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاههای آزاد اسلامی كه روز گذشته، 19 شهريورماه به ميزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، اظهار كرد: اميدواريم ميزبانی برگزاری مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، نقطه شروع و آغازی برای فعاليتهای علمی و گرانمايه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در طول سال باشد.
وی با بيان اينكه پيشينه برگزاری مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی يك ربع قرن قدمت دارد، افزود: امروز نقطه عطف در تاريخ فعاليتهای قرآنی بهواسطه برگزاری هجدهمين دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت در واحد رشت به وقوع پيوست.
فرزانه هماهنگی ميان گروههای معارف اسلامی، علوم قرآن و حديث را الزامی دانست و تصريح كرد: وظيفه ما بهعنوان مسئولان محيط های دانشگاهی اين است كه علوم و معارف قرآنی را در اين محيط ها پياده كنيم؛ لذا تمام فعاليتهای فرهنگی دانشگاه بايد متمركز به قرآن و آموزههای دينی باشد، زيرا قرآن كريم توانايی والايی دارد كه بهعنوان ماخذ و اساسنامه همه فعاليتهای فرهنگی باشد.
وی با بيان اينكه بايد برای پيادهسازی اصول و آموزههای قرآن در زندگی به دنبال مصداق باشيم، يادآور شد: قرآن نظام دستوری و اخلاقی تعريف میكند كه بايد به آن توجه داشت و آنان را به طور كامل در زندگی اجرا كرد؛ در واقع قرآن و نهجالبلاغه كتاب سراسر درس سبك زندگی است و برای اينكه سبك زندگی قرآنی را معرفی كنيم بايد فرهنگ موجود در محيطهای دانشگاهی را به خوبی بشناسانيم تا با استفاده از منابع قرآن و نهجالبلاغه آن را به فرهنگ مطلوب و جامع نزديك كنيم.
رئيس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه برای انس با قرآن و ترويج آن بايد از حصار واژه و لفظ فراتر رويم، ادامه داد: انس با قرآن ابعاد مختلفی دارد كه قرائت به زبان تنها يكی از ابعاد آن است؛ لذا ارزشمندترين تلاوت قرآن زمانی است كه عقل و قلب نيز در آن دخيل باشد؛ اگر بتوانيم بحث قرائت قرآن را با سه محور زبان، عقل و قلب همراه سازيم به موفقيت دست خواهيم يافت.
رئيس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ارائه درس قرآن به عنوان يكی از واحدهای آموزشی در دانشگاه آزاد، متذكر شد: دانشگاه آزاد اسلامی با اين اقدام خود توانسته اندكی از وظيفه خود را در قبال توجه به قرائت به زبان ايفا كند كه خود مايه بركت همگان است؛ البته بايد سطح علمی مدرسان قرآن و كلاسهای قرآن در محيط دانشگاه ارتقا و بهبود يابد و مدرسان حين آموزش قرآن به استعدادها و توانايیهای افراد توجه داشته باشند.
فرزانه با اشاره به لزوم تدريس آموزههای اخلاقی، گفت: بايد نظام اخلاقی جامع قرآن را در كنار كلاسهای آموزشی قرائت به زبان، آموزش دهيم، زيرا به جز قرآن و نهجالبلاغه ماخذ ديگری برای ارائه سبك صحيح زندگی وجود ندارد و اين نياز در دانشجويان به طور كامل احساس میشود.
رئيس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اينكه ابزاری برای آرامش درونی بهتر از قرآن، روايات، تاريخ و سيره ائمه(ع) وجود ندارد، اضافه كرد: اگر عرفان صحيح اسلامی به درستی برای دانشجويان تبيين شود، گرايش به سمت عرفانهای كاذب كاهش خواهد يافت.
فرزانه بر لزوم توجه جدی به هنرهای قرآنی تاكيد كرد و متذكر شد: هنر ماخذ درونی دارد؛ لذا مسئولين فرهنگی به هنرهای قرآنی توجه ويژه كنند، زيرا توجه به هنرهای قرآنی حضور مخاطبان را جشنوارهها، مسابقات و محافل قرآنی گسترش میدهد.
رئيس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی بر توجه جدی پزوهشكده قرآن و عترت مبنی بر خلق آثار مستحكم در حوزه قرآن تاكيد و ابراز كرد: ارائه فراخوان برای استعداديابی جوانان الزامی داست تا به ارائه اثر مكتوب قرآنی در اين زمينه منجر شود.
وی با بيان اينكه بايد تلاش كنيم تا در حوزه قرآن، قرائت ما به زبان و دريافت آن با عقل خرد باشد تا معناگرايی را با قرائت پيوند دهيم و در نهايت آن را با قلب خود شكوفا كنيم، گفت: برگزيدگان هجدهمين دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاههای آزاد اسلامی به جشنواره ملی قرآن راه پيدا میكنند و برای نخستينبار دانشگاه آزاد اسلامی ميزبان تمامی دانشگاهها خواهد بود.