منيژه حيدرپور، مدير مؤسسه قرآنی قائم(عج) شهرستان ماسال در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان، اظهار كرد: مؤسسه قرآنی قائم(عج) از سال 83 فعاليت خود را آغاز كرده است و دارای مجوز از ارشاد اسلامی تبليغات اسلامی و آموزش و پرورش برای برگزاری دورههای مختلف خود است.
وی افزود: در اين مؤسسه دورههای مختلف قرآنی اعم از روخوانی و روانخوانی، قرائت، مفاهيم، حفظ و ... برگزار میشود كه همواره مورد استقبال متقاضيان قرار میگيرد.
مدير مؤسسه قرآنی قائم(عج) از برگزاری اردوهای تابستانی «هسته فرهنگی جوان» در اين موسسه قرآنی خبر داد و تصريح كرد: اين اردوها به منظور استفاده درست از اوقات فراغت قرآنآموزان در اين فصل كه از درس و تحصيل فراغت میيابند، برنامهريزی شده است.
حيدرپور گفت: برگزاری دورههای مختلف ختم قرآن كريم در ايام مختلف سال يكی ديگر از برنامههای قرآنی موسسه قائم(عج) است.
وی كمبود بودجه را يكی از مشكلات بازر اين موسسه قرآنی عنوان كرد و ادامه داد: كمبود هزينهها و عدم حمايت مسئولين نتايج منفی را برای موسسه درپی دارد كه يكی از آنها كاهش خدمات در مؤسسه و در نتيجه عدم حضور قرآنآموزان است.
مدير مؤسسه قرآنی قائم(عج) تربيت قرآنی فرزندان را روش تربيتی مناسب نيازهای روز جامعه دانست و افزود: در اين نوع تربيت والدين و مربيان كه آموزش اصول در خانواده و اجتماع را برعهده دارند، بايد از ظاهر و باطن قرآنی بهرهمند باشند تا اين نوع تربيت با قدرت بيشتری در فرزندان نفوذ يابد.
حيدرپور با بيان اينكه متوليان امور قرآنی در رأس فرهنگسازی اخلاق در جامعه هستند، تاكيد كرد: رفتار و گفتار و كردار متوليان امور قرآنی بايد از همه نظر الگو بوده و ديگران با مشاهده اين خصوصيات به امور قرآنی و فعاليتهای نظير آن رغبت يابند.
وی هدف از تربيت قرآنی در روايات اسلامی را تربيت يك انسان سالم، متعادل و متكامل در تمام ابعاد فكری، معنوی و فردی دانست و اضافه كرد: اين يك هدف كلی است كه بايد در تمام مراحل زندگی و برای تمام افراد از هر قشری مورد توجه قرار گيرد.
مدير موسسه قرآنی قائم(عج) تاكيد كرد: تربيت قرآنی فرزندان بر مبنای خودآگاهی و خودكفايی فرزندان باشد، زيرا در اين صورت كودكان میتوانند با خلاقيت و فعاليت راه اصيل زندگی را بيابند و مسير موفقيت خود را پيدا كنند و در جهت آن حركت نمايند.
حيدرپور در خصوص وظيفه والدين در زمينه تربيت قرآنی فرزندان اشاره كرد: هماهنگسازی فرزندان با معارف قرآنی وظيفه والدين است و بايد آنان را از دوران طفوليت با آموزههای قرآنی آشنا سازند و فضای خانه و خانواده را تبديل به فضای انس با قرآن كنند.
وی قرآن را الگوی زندگی دانست و به والدين تاكيد كرد: قرآن كريم را همگام با مراحل رشد و موفقيت فرزندانشان تطبيق دهند و برای حل مشكلات و مسائل روز آنان از راهنمايیهای قرآنی استفاده كنند.
مدير مؤسسه قرآنی قائم(عج) نسخه قرآنی تربيت را برنامهای جامع و كامل برای زندگی انسان دانست و متذكر شد: مسلمانان بايد قرآن را به عنوان نسخه اصيل و راهنما در زندگی خود به كار گيرند و تربيت جامع اسلامی را در تمام ابعاد زندگی و برای همه اقشار جامعه متجلی سازند.
حيدرپور در پايان خاطرنشان كرد: همواره در زندگی دقت كنيم كه قرآن به عنوان كتاب زندگی شناخته شود و تنها كتاب مقدس برای تلاوت و يا تبريك برای تشريفات زندگی نباشد و فضای زندگيمان را با بهره از مفاهيم قرآنی منور سازيم.