کد خبر: 2539070
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۹

تاريخ شفاهی، راهكار حفظ ارزش‌های والای دفاع مقدس است

گروه هنر: معاون فرهنگی حوزه هنری اداره‌كل تبليغات اسلامی گيلان با اشاره به رونمايی از كتاب دوران دفاع مقدس «دونس نقطه صفر مرزی»، گفت: ارزش‌های والای دفاع مقدس بايد برای نسل‌های بعدی كه آن نديده‌اند، حفظ شود و در واقع تاريخ شفاهی، راهكاری برای حفظ اين ارزش‌هاست.

محمد پرحلم، معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری اداره‌كل تبليغات اسلامی استان گيلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان از رونمايی كتاب «دونس نقطه صفر مرزی» همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در سالن اجتماعات حوزه هنری گيلان خبر داد و اظهار كرد: اين كتاب كه خاطرات محمد اكبری از رزمندگان و آزادگان 8سال دوران دفاع مقدس است و از سن 13سالگی در جبهه‌های حق عليه باطل حضور داشت، از طرف واحد ادبيات پايداری حوزه هنری گيلان چاپ و رونمايی شد.
وی افزود: محمد اكبری از بسيجيان شهرستان لنگرود به صورت داوطلب در مناطق جنگی حضور يافته بود كه در روستای دونس شهرستان بانه به همراه گروهی از جوان‌های همشهری خود در يك عمليات ضربتی به نام وحدت توسط گروهك دموكرات اسير و پس از تحمل يازده‌ماه اسارت در سال 1363 به كشورش می‌آيد.
معاون فرهنگی حوزه هنری گيلان ادامه داد: در اين كتاب دوران كودكی، انقلاب و دوران دفاع مقدس راوی و بخش‌هايی از حضور جوانان گيلان در مناطق جنگی، نحوه نبرد در كردستان و زندان‌های گروهك دموكرات در خاك عراق و نوع برخورد زندان بانان با آنها و نحوه اسارت به تصوير كشيده شده است .
اين كارشناس هنری تاكيد كرد: از آنجايی كه «دونس نقطه صفر مرزی» به خاطرات آزاده‌ای پرداخته كه به دست نيروهای عراقی اسير نشده و توسط گروهك ضد انقلاب كومله در اردوگاهی در خاك عراق دوران اسارت خود را سپری كرده، اتفاقات و خاطرات آن در نوع خود منحصر به فرد است .
پرحلم يادآور شد: پيش از اين فيلم «دونس نقطه صفر مرزی »سال گذشته از طرف واحد هنرهای تصويری حوزه هنری گيلان به كارگردانی سيد هومن مير معنوی توليد شده بود كه اين فيلم نيز در مراسم رونمايی و اكران شد
وی با بيان اينكه 8سال جنگ تحميلی با تمام آسيب‌های اقتصادی و عاطفی و ... كه بر مردم تحميل كرد موجب ايجاد همدلی، تعاون و از خودگذشتگی در بالاترين سطح ممكن در بين مردم شد، تصريح كرد: ارزش‌های والای دفاع مقدس بايد برای نسل‌های بعدی كه آن نديده‌اند، حفظ شود؛ تاريخ شفاهی در واقع راهكاری برای حفظ اين ارزش‌هاست.
پرحلم با تصريح اين مطلب كه فرصت برای نگارش تاريخ شفاهی اندك است، افزود: بايد خاطرات تمامی رزمندگان دفاع مقدس به رشته تحرير درآيد تا در آينده مجموعه‌ايی با ارزش از دفاع مقدس باقی بماند.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری گيلان عنوان كرد: اين كتاب‌ها كه برخی از آنها تاكنون منتشر شده‌اند و برخی ديگر در حال انتشار هستند به خوبی نقش مردم گيلان را در زمينه انقلاب و دفاع مقدس آشكار می‌سازد و از سوی ديگر بسياری از آداب، رسوم و آيين های مردم منطقه نيز كه در جای ديگری ثبت و ضبط نشده‌اند در جريان اين مصاحبه‌ها مستندسازی می‌شوند.
captcha