بهرام حقپرست، معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان، در خصوص نقطه ايدهآل در تربيت قرآنی فرزندان اظهار كرد: به نظر من بهترين زمان برای تربيت فرزندان همان دوران تحصيلی ابتدایی است زيرا ذهن فرزندان در آن مقاطع تحصيلی آماده، پويا و بدور از دغدغهها و مشغلههای دوران بزرگسالی است.
وی افزود: تمام مسئولان و بانيان قرآنی كشور بايد سرمايهگذاريشان به اين دوران معطوف باشد بديهی است ابتدا بايد هزينه كنند سپس نتيجه مطلوب را لمس خواهند كرد.
معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش در خصوص ميزان فاصله ما با تربيت قرآنی فرزندان تصريح كرد: به لطف الهی حركتهايی در اين خصوص شروع شده است اما تا رسيدن به نقطه ايدهآل در اين زمينه هنوز فاصله داريم.
حقپرست در خصوص نتايح تربيت بر اساس اصول قرآنی و اينكه چگونه میتواند از آسيبهای اجتماعی جلوگيری كند، عنوان كرد: فرض كنيم شخصی به پيشنهاد والدين خود از دوران كودكیاش به مسجد راه پيدا كرده است، هميشه در نمازهای جماعت آنجا شركت میكند و دوستانی پيدا میكند كه مورد تأیيد و نظارت اوليا هستند؛ كلاسهايی از قبيل قرآن، احكام نماز، اخلاق و ... از طرف مسجد دائر و او بتدريج با اخلاق اسلامی آشنا میشود؛ لذا میتوان نتيجه گرفت اوليا تا حدی توانسته او را از آسيبهای اجتماعی كه تهديدش میكنند حفظ کند.
وی در خصوص عناصری كه در تربيت قرآنی دانشآموزان، معلمان و مربيان در مدارس بايد پيروی آنها باشند، اظهار كرد: در برنامه درسی عوامل مهمی بايد در عرض هم اجرا شوند تا اهداف محقق شوند.
این قاری قرآن با اشاره به اين عوامل اضافه كرد: معلمان و مربيان مدارس بايد با ابعاد و اجزای برنامه درسی قرآن آشنا شوند و مهارت لازم را در آموزش قرآن به دست آورند، وسايل آموزش از قبيل لوح آموزشی، نوار آموزش قرآن معلم و دانشآموز، كتاب راهنمای تدريس معلم و ضبط صوت فراهم شود تا آموزش با اختلال روبهرو نشود.
حقپرست با اشاره به نقش خانواده در آموزش قرآن گفت: به نقش خانواده در آموزش قرآن توجه شود زيرا بيش از يك پنجم آموزش برعهده خانواده است و البته مواردی كه بايد خانوادهها درباره فراهم آوردن زمينههای لازم آموزش قرآن به آنها توجه كنند نيز بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
وی ادامه داد: مديران مدارس بايد در زمينه آشنايی با برنامه درسی قرآن كاملاً توجيه شده باشند و همچنين با روشهای ارزشيابی نظارت و پشتيبانی مستمر از برنامه درسی قرآن آشنا باشند زيرا از عوامل مؤثر در رفع مهجوريت، استمرار در بازديد و حمايت از كلاس های قرآن است.
معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش در خصوص نتايج روشهای غلط تربيتی در جامعه اسلامی تأكيد كرد: روشهای غلط تربيتی در جامعه اسلامی باعث میشود فرزند از خانواده كه بايد كانونی ايمن برای او باشد دور شود با دوستان لاابالی معاشرت كند، اوقات ارزشمند خود را به بطالت بگذراند و كمكم مسير زندگی او به تباهی كشيده شود.
حقپرست در ادامه گفت: اگر فرزندان با آداب اسلامی و قرآنی پرورش يابند الگوهای رفتاری او مشخص خواهد شد و آتيه روشنی را پيش روی خود میبينند كه اين همان تربيت صحيح اسلامی است.
قاری گيلانی در خصوص ارائه راهكارهايی به مدارس و آموزش و پرورش برای ارتقای سطح تربيت قرآنی، يادآور شد: ابزار و وسايل مورد نياز معلمان قرآن از قبيل لوحه و نوار آموزشی و كتاب راهنمای معلم به تعداد معلمان تهيه و در اختيار آنان قرار گيرد، مسئولان اجرايی و مديران مدارس با حضور در دورههای آموزشی و گردهمايیهای توجيهی با زوايای مهم اين درس آشنا شوند و مديران مدارس و ارزيابان آموزشی بهصورت مستمر برنامه درسی آموزش قرآن را مورد نظارت و حمايت قرار دهند.
وی درخصوص تقدم تربيت بر تعلم در قرآن كريم اضافه كرد: تربيت، به دليل اهداف عالی و نتايج ارزشمندش، نقش اساسی و بنيادی را درزندگی فرد و جامعه ايفا میكند و در پی آن است كه با پرورش استعدادها او را بهسوی رشد و تعالی سوق میدهد و جامعه بلكه جهانی، پر از ارزشهای الهی و انسانی به وجود آورد.
معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش خاطرنشان كرد: بدون شك، تربيت با اين گستردگی بر تعليم كه تنها به رشد و تقويت قوای فكری و عقلانی انسان میپردازد، مقدم است و قرآن كريم در آيات فراوانی، اهميت تربيت و تقدم آن بر تعليم را گوشزد كرده است.