کد خبر: 2508526
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱

قرائت قرآن، هنر اصيل اسلامی است

گروه فعاليت‏های قرآنی: نفر سوم مسابقات اوقاف استان گيلان گفت: هدف از قرائت قرآن، بايد رشد معنوی آن باشد و رسانه‏ها نيز بيشتر به قرائت و قراء توجه كنند زيرا قرائت قرآن يك هنر اصيل اسلامی است كه تأثيرات فراوانی بر جامعه دارد.

حسن اسماعيل‏پور، معلم قرآن اداره آموزش و پرورش بخش سنگر در گفت‏وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان در خصوص سبك ايرانی قرائت قرآن اظهار كرد: قراء ايرانی در قرائت قرآن نوآوری‏هايی داشته‏اند اما اينكه به طور واضح صاحب سبكی خاص باشند، كمی زود استالبته ايجاد سبك ايرانی قرائت دور از ذهن نيست اما كار سختی است كه زمان بسياری بايد برای آن صرف شود.
وی افزود: برخی قراء ايرانی به دليل ويژگی‏های خاص تلاوتشان، خود را صاحب سبك می‏دانند كه اين مسئله بايد از نظر اساتيد صاحب‏نظر مورد تاييد قرار گيرد زيرا قاری كه دارای سبك است، بايد سبك آن مورد تقليد باشد تا بتوان گفت كه از سبك ايرانی قرائت قرآن بهره‏مند است.
اسماعيل‏پور در خصوص ضرورت ايجاد سبك قرائت ايرانی، باتوجه به حضور قاريان ايرانی در محافل بين‏المللی تصريح كرد: وقتی كسی به عنوان قاری بين‏المللی مطرح می‏شود، انتظارات نسبت به او افزايش می‏يابد؛ لذا نبايد تنها به تقليد از سبك قاريان برجسته بپردازيم، بلكه بايد در ايجاد سبك قرائت ايرانی، كارهای نو ارائه دهيم زيرا تلاش برای رسيدن به يك قرائت مستقل در قراء بين‏المللی ضروری است.
نفر سوم مسابقات اوقاف استان گيلان در خصوص ظرفيت‏های ايران در ايجاد سبك قرائت ايرانی تاكيد كرد: قاريان ايرانی صداهای دلنشين و زيبايی دارند لذا بايد برای تحقق اين امر تلاش كنند و تنها به اينكه به عنوان قاری بين‏المللی مطرح شوند، بسنده نكنند و در ايجاد سبك قرائت ايرانی اهتمام ورزند.
وی در خصوص موانع تحقق اين هدف عنوان كرد: اصلاح برنامه‏های قرآن می‏تواند ما را نسبت به تحقق اين هدف اميدوار سازد اما اين امر بدين معنا نيست كه مثلا تجويد را رها كنيم و صرفا به نغمه‏پردازی بپردازيم زيرا در اين صورت اگر سبكی هم ايجاد شود، نادرست است لذا ايجاد بدعت در قرائت قرآن با ايجاد سبك فرق می‏كند.
معلم قرآن اداره آموزش و پرورش بخش سنگر نگاه مسابقه‏ای را يكی ديگر از موانع تحقق اين هدف دانست و افزود: رتبه‏محوری در مسابقات قرآنی آفت پيشرفت در زمينه قرآنی است.
اسماعيل‏پور در پايان در خصوص نگاه مسئولين قرآنی در اين زمينه گفت: مسئولان قرآنی بايد شرايطی ايجاد كنند تا قراء به درستی و به‏دور از فشارهای مسابقه‏ای آموزش ببينند و ارزيابی شوند تا بتوانند توانايی‏های خود را در قرائت نشان دهند و زمينه رشد معنوی ايجاد شود .
وی در پايان خاطرنشان كرد: هدف از قرائت قرآن، بايد رشد معنوی آن باشد لذا بايد كرسی‏های تلاوت قرآن رونق گيرند و جلسات قرآنی فراگير شوند و همچنين رسانه‏ها نيز بيشتر به قرائت و قراء همچون فعالان ورزشی و هنری توجه كنند زيرا قرائت قرآن يك هنر اصيل اسلامی است كه تاثيرات فراوانی بر جامعه دارد.
captcha