به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان، حسن رجبی، نفر اول مسابقات بينالمللی حفظ قرآن كريم نيروهای مسلح كشور در جلسه توجيهی فعاليتهای قرآنی دانشجويان جديدالورود دانشگاه علوم پزشكی گيلان كه روز گذشته، 7 اسفندماه در سالن اجتماعات بيمارستان الزهرا برگزار شد، اظهار كرد: خدا را شاكرم كه همگی در خدمت قرآن و اهل بيت(ع) هستيم و توفيقی بالاتر از اين نيست كه اوقات ما در خدمت به قرآن و اهل بيت(ع) سپری شود.
وی افزود: از سال 71 شروع به حفظ قرآن كردم اما به طور كلی و بدون در نظر گرفتن وقفههای ما بين، توانستم قرآن را در مدت 5 سال بطور كامل حفظ كنم.
نفر اول مسابقات بينالمللی حفظ قرآن كريم نيروهای مسلح كشور تصريح كرد: من به لطف الهی توانستم در اولين دوره مسابقات بينالمللی حفظ و قرائت قرآن ويژه نيروهای مسلح كشورهای اسلامی مقام اول را بدست آورده و برای استان گيلان افتخارآفرينی كسب كنم.
وی در خصوص جزئيات بيشتر اين مسابقات افزود: در اين مسابقات تعداد 16كشور مسلمان جهان در چهار رشته قرائت، حفظ 5جزء، حفظ 15 جزء و حفظ كل قرآن در حافظيه تهران برگزار شد.
رجبی داشتن عزم و اراده قوی را اولين نكته در حفظ قرآن كريم دانست و ادامه داد: عزم و اراده قوی اميد و توانايی حفظ كل قرآن را در انسان برمیانگيزد و كسی كه قصد حفظ كل قرآن میكند، بايد اين ويژگی را دارا باشد.
نفر اول مسابقات بينالمللی حفظ قرآن كريم نيروهای مسلح كشور برنامهريزی صحيح و دقيق را دومين عامل در حفظ كل قرآن عنوان كرد و گفت: با برنامهريزی دقيق ساعات كل شبانهروز میتوانيم برنامهای برای فعاليتهايمان داشته باشيم و گامهای بعدیمان را پيشبينی كنيم.
وی اختصاص ساعات مشخصی از روز به حفظ قرآن را در تحقق اين هدف موثر دانست و تاكيد كرد: اگر برنامهريزی كنيم كه حتما ساعات مشخصی از روز را به برنامه حفظ قرآن بپردازيم بدون شك اين امر برايمان عادت خواهد شد و توانايی افزايش ساعات را نيز خواهيم يافت.
رجبی تسريع در امر حفظ قرآن را يك نقصان و عارضه برای حافظان قرآن دانست و افزود: حافظان قرآن بايد از تعجيل در امر حفظ قرآن بپرهيزند و تسلط خود را بر محفوظات افزايش دهند.
نفر اول مسابقات بينالمللی حفظ قرآن كريم نيروهای مسلح كشور گفت: اگر بتوانيم روزی نيم صفحه از قرآن را حفظ كنيم، خواهيم توانست در مدت حدود 4 سال حافظ كل قرآن شويم.
وی امر نگهداری محفوظات را مسئلهای ديگر در حفظ كل قرآن دانست كه بايد بيشتر از كميت در حفظ قرآن به آن توجه كرد و ادامه داد: مثلا پس از حفظ يك جزء، بايد علاوه بر حفظ ديگر جزءها، ماندگاری محفوظات در ياد را مورد توجه قرار دهيم.
رجبی گفت: كسی كه میخواهد قرآن را حفظ كند بايد بطور مستمر تحت نظر اساتيد مجرب باشد و با نحوه حفظ درست و طريقه به خاطرسپاری آيات مشابه و رموز قرآن را بياموزد.