به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان، حميد نيكرو، مديركل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گيلان پيش از ظهر امروز، 30 بهمنماه در نشست مديران موسسات قرآنی گيلان كه در سالن اجتماعات ادارهكل ارشاد برگزار شد با بيان اين مطلب كه بايد در جمهوری اسلامی قرآن حرف اول را بزند، اظهار كرد: همه مديران و مسئولان بايد در همه امور تاكيدشان بر قرآن باشد.
وی افزود: دليل شرايط حاكم بر جو سياسی در سطح راهبردی بر مجموعه انقلاب چيزی نيست جز پيشرفتها، ضريب نفوذ، موقعيتهای طلايی و فرصتهای استثنايی جمهوری اسلامی كه همچنان در حال پيشتازی است.
نيكرو ادامه داد: ما بايد به اين باور برسيم كه دليل هزينههای جبهه استكبار و نظام سلطه عليه انقلاب اسلامی و عليه برخی كشورهای منطقه با وجود ضررهای فراوان اين است كه موقعيت خود را در معرض تهاجم فرهنگی انقلاب میبينند، زيرا نظريه حاكميت دينی در مقابل حكومت ليبرال غرب است.
مديركل ارشاد اسلامی گيلان با اشاره به اينكه به بركت سرمايه انسانی است كه 34سال از عمر انقلاب میگذرد، تصريح كرد: در راس اين سرمايه انسانی، ولی خدا قرار دارد و در نظريه حاكمين دينی، محبت ولايت فقيه مطرح شده است؛ اين سرمايه انسانی است كه افراد را دور ولی خدا جمع كرد با مقاومت، همراهی و اطاعتكردن همه تهديدات را به يك فرصت طلايی تبديل كردند.
وی تاكيد كرد: مديران، مربيان و فعالان قرآنی نيروی انسانی ولايتپذير، ولايتمدار و خداشناسی هستند كه به سرمايه قرآن متصلاند.
نيكرو با بيان اينكه بايد همه منابع مالی و انسانی ما معطوف به قرآن باشد، بيان كرد: قرآن ذخيره الهی برای انسان كامل و باب معرفت الهی است؛ قرآن يك محتوا و متن كاملی است كه برای زندگی و حيات دنيوی و اخروی انسانها جامع و تمام است و پاسخ همه مسائل را میتوان در قرآن يافت.
اين مقام مسئول با بيان اينكه بايد قرآن را در تمام شئون جاری و ساری كنيم، اضافه كرد: برای اين كار به زمينهسازی نياز داريم تا در سايه حاكميت قرآن به آرامش و حيات طيبه برسيم و به زندگی مالامال از صفا، صميميت، وحدت و انسجام دست يابيم.
وی آموزش در زمينه روخوانی، روانخوانی، تجويد و مفاهيم را كافی ندانست و متذكر شد: بايد وارد بحث كاربردی كردن قرآن شويم تا قرآن فراگير و همهگير شود؛ زيرا اگر بدون كاربردی كردن و عدم تبديل قرآن به سبك زندگی صورت بگيرد، فقط حافظ قرآن خواهيم داشت؛ قرآن بايد همه امور اجتماعی را شامل شود، دانشگاهها، حوزههای علميه، مدارس، ادارات و سيستمها دولتی و غير دولتی بايد قرآنی شوند.
نيكرو با اشاره به اينكه تحريمهای عليه ايران به دولتهای غربی ضرر رسانده ولی چون ايران آنها را در خطر قرار داده، ضرر را متقبل شدند، خاطرنشان كرد: مردم با موقعيتشناسی، وقتشناسی و حضور هميشگی در صحنه، تحريمها را خنثی كردند.
وی گفت: موسسات قرآنی به يك زيرساخت نياز دارند و آن تربيت انسان تراز اسلامی است، زيرا ما با يك جبهه استكباری در مقابله هستيم برای مقاومت در برابر آنها بايد بتوانيم مفاهيم قرآن را در همه شئونات زندگی اجرا كنيم كه اين انسانها خروجی همين نهادها، كانونها و فعالين قرآنی است؛ كسانی كه اعتقادات ضعيفی دارند، ممكن است نحلههای بیدينی از آنها خارج شود.
نيكرو در پايان با اشاره به اينكه 50 درصد بودجههای ارشاد اسلامی، فعاليتهای فرهنگی، هنری و قرآنی است، يادآور شد: ما كه ادعای جهانیكردن حكومت اسلام را داريم بايد همه از ابزار هنر در مسير قرآن حركت كنيم و آموزش، تعليم و تربيت را به صحنههای هنری و فرهنگی ببريم.