محمد مصطفیپور، حافظ كل قرآن گيلانی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان درباره مطالبه مقام معظم رهبری در تحقق تربيت 10 ميليون حافظ قرآن اظهار كرد: اولين گامی كه بايد برای تحقق اين طرح برداشته شود آگاهی از داشتههايمان است يعنی آمار و اطلاعات دقيقی از تعداد حفاظ قرآن در سطح كشور داشته باشيم.
وی افزود: اگر اطلاعات دقيقی از تعداد حافظان قرآن داشته باشيم و بدانيم كه نيروهای فعال در اين زمينه چه كسانی هستند، با استفاده از تجربيات افراد فعال مسلما ادامه راه و برداشتن گامهای مؤثر آسانتر خواهد بود و سريعتر به نتيجه نهايی دست خواهيم يافت.
حافظ كل قرآن گيلانی كيفيت حفاظ را مهمتر از بحث كمی آن دانست و ادامه داد: اگر به مقوله كيفيت در بحث تربيت حفاظ قرآن اهتمام ويژه داشته باشيم، به هدف اصلی از تربيت حافظان كه تبليغ دين و نظام مقدس جمهوری اسلامی است دست خواهيم يافت.
مصطفیپور در خصوص متوليان تحقق اين مطالبه عنوان كرد: با وجود آنكه سازمانهای تبليغات اسلامی، ارشاد اسلامی، اوقاف و دانشگاهها گامهای مؤثری در اين زمينه برمیدارند اما چون برای تحقق اين مطالبه نيازمند بودجه مناسبی هستيم؛ لذا لازم است كه بعنوان مثال حتی 5/. درصد از بودجه سازمان خاصی صرفا به امر ترويج و تربيت حافظان قرآن و جدا از مقوله فعاليتهای قرآنی و فرهنگی تخصيص داده شود.
وی تخصيص بودجه مناسب و كافی را در كنار برگزاری ستادها و گنگرههای مختلف حائز اهميت دانست و گفت: اين مقوله بايد مورد توجه مسئولين مربوطه قرار گيرد تا اين مطالبه محقق شود.
حافظ كل قرآن گيلانی تصريح كرد: برای رسيدن تعداد حافظان قرآن كريم به 10 ميليون نفر بايد فرهنگ خواندن صحيح قرآن ترويج داده شود و به آموزش روانخوانی در سطح آموزش و پرورش بسنده نشود.
وی يكی از موانع تحقق اين طرح را عدم استفاده از نيروهای متخصص قرآنی در امر آموزش عنوان كرد و افزود: حافظان و قاريان متخصص با جذب در اداره آموزش و پرورش می توانند يكی از اركان اصلی تربيت 10ميليون حافظ قرآن باشند و قواعد و اصول آموزش صحيح را به ديگران بياموزند.
مصطفیپور توليد برنامههای آموزشی و مسابقات قرآنی در صدا و سيما را مفيد خواند و تاكيد كرد: با توليد برنامههای قرآنی حتی به صورت هفتهای يكبار در شبكههای استانی با توجه به وجود قاريان و حافظان مطرح بينالمللی در استان گيلان میتوانيم اصول اوليه خواندن و حفظ قرآن را آموزش دهيم.
حافظ كل قرآن گيلانی خاطرنشان كرد: همه بايد بهگونهای در اين مسير فعاليت كنيم كه جامعه به سمت حفظ قرآن پيش رود و اين امر در ميان مردم نهادينه شود لذا بايد نخبههای قرآنی مورد تجليل و تقدير قرار گيرند تا با كسب مقامهای برتر در مسابقات قرآنی پرچم جمهوری اسلامی را همچون گذشته برافراشته كنند كه در اين مسير سرمايهگزاری سازمانها و شركتهای خصوصی برای حمايت از فعالان قرآنی را میطلبيم.
يادآوری میشود كه محمد مصطفیپور پزشك جوان گيلانی حائز 35 رتبه اول و دوم كشوری و نفر سوم مسابقات بينالمللی مصر، نفر اول مسابقات عمان و نفر چهارم مسابقات عربستان صعودی است.