فرهاد پورسعيدی، نويسنده كتاب آخرين سرباز در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان، اظهار كرد: كتاب آخرين سرباز خاطرات 20 تن از آزادگان شهرستان آستانه اشرفيه است كه توسط انتشارات سوره مهر و بههمت واحد ادبيات پايداری حوزه هنری استان گيلان منتشر و در هفته دفاعمقدس رونمايی میشود.
وی افزود: در نگارش اين كتاب با 20 تن از آزادگان شهرستان آستانهاشرافيه مصاحبه شده است كه در تدوين اين كتاب از اسناد و تصاوير به همراه خاطرات استفاده كردهايم.
نويسنده كتاب آخرين سرباز تصريح كرد: در نگارش و تدوين اين كتاب، بيان واقعيتهای جنگ با استفاده از گويشهای محلی راويان در نظر گرفته شده تا اثر بتواند حس و حال راويان را به خواننده انتقال دهد.
پورسعيدی گفت: در اكثر مصاحبهها يك ويژگی به چشم میخورد و آن اين است كه بيشتر راويان افراد عادی و سرباز بودند كه در بيان بخشی از خاطرات بغض و سكوت میكردند به خصوص جاهايی كه از ديدار با مادرانشان میگفتند.
وی با اشاره به نقش تاريخ شفاهی در آگاهی نسل امروز از وقايع جنگ خاطرنشان كرد: نسل امروز جنگ را نديدهاند و نمیدانند كه جنگ چه فجايعی برجای نهاده و چه عواقبی داشته است، تاريخ شفاهی مستند، واقعی و تاثيرگذار است، كتابهای تاريخ شفاهی حاوی خاطرات واقعی آزادگان از جنگ و عواقب جنگ بر روی زندگی آنان میباشد و میتواند نقش مهمی در آگاهی نسل جوان از وقايع جنگ داشته باشد .
نويسنده كتاب آخرين سرباز با بيان اينكه برای فرهنگسازی بايد اولويتبندی كرد گفت: امروز كتابخوانی در جامعه به دليل وجود وسايل ارتباطی پيشرفته همچون اينترنت رواج ندارد از طرفی تعداد نويسندهها نيز محدود است و میتوان گفت سيستمی كه نويسنده مقتدر تربيت كند وجود ندارد و تا زمانی كه نويسنده مقتدر نباشد كتابخوانی روز به روز كمرنگتر میشود.
پورسعيدی بيان كرد: از آنجا كه تاريخ شفاهی بيان واقعيات جنگ است میتوان از اين خاطرات برای نوشتن فيلمنامه و ساخت فيلم، جهت مقابله با تهاجم فرهنگی و برنامههای ماهواره استفاده كرد.
وی بر نقش سينما و تلويزيون جهت پيشبرد اهداف فرهنگی تاكيد و تصريح كرد: از آنجا كه تاثير تصوير(سينما و تلويزيون) بيش از كتاب میباشد، خاطرات آزادگان میتواند به صورت فيلم در سينما و تلويزيون به نمايش درآيد و نسل امروز واقعيات جنگ را به راحتی ببينند و لمس كنند.