کد خبر: 2310128
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۷

هنر مفيد ارتقای فرهنگی و اجتماعی جامعه را به ارمغان می‌آورد

گروه فرهنگ و هنر: معاون فرهنگی حوزه هنری گيلان گفت: حوزه هنری در استان‌ها با تمركز بر توليدمحوری، توانسته گامی بزرگ در جهت اعتلای فرهنگ و هنر جامعه و حمايت از هنرمندان بردارد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان محمد پرحلم معاون فرهنگی حوزه هنری گيلان صبح امروز در جمع خبرنگاران استان با ارائه گزارشی از فعاليت‌های سال گذشته حوزه هنری گيلان گفت: حوزه هنری همواره خود را متولی هنر انقلاب می‌داند و در استان‌ها با تمركز بر توليد محوری توانسته گامی بزرگ در جهت اعتلای فرهنگ و هنر جامعه و حمايت از هنرمندان بردارد.
با اشاره به اينكه حوزه هنری گيلان از جمله استان‌های پيشرو در توليد آثار فاخر هنری در سطح كشور است افزود: در سال گذشته جشنواره هايی از جمله سومين جشنواره قصص قرآن را برگزار كرديم كه در نهايت با تجليل از نفرات برگزيده، دو كتاب در اين جشنواره رونمايی شد و همچنين برگزاری نمايشگاه‌های عكس، پوستر، خوشنويسی و نقاشی از ديگر فعاليت‌های اجرايی حوزه در سال گذشته بود.
وی با بيان اينكه كتاب‌های متنوعی در قالب‌های اشعار گيلكی، آيين‌های گيلانيان، تاريخ تئاتر گيلان و ... در سال گذشته به همت حوزه هنری گيلان انتشار يافته تصريح كرد: يكی از بزرگترين توليدات حوزه هنری در حوزه كتاب، انتشار دانشنامه‌های فرهنگ و تمدن گيلان است كه تاكنون 44 جلد از اين دانشنامه‌ها به چاپ رسيده و تا سال آينده حداقل 10 جلد ديگر نيز چاپ می‌شود و به علاقه‌مندان فرهنگ و تمدن گيلان عرضه می‌شود.
پرحلم افزود: امسال نيز سه فرهنگ لغات گيلكی به همت دكتر جهانگيری، دكتر ستوده و محمد بشرا در دست انتشار است و به علاقه‌مندان ارائه می‌شود.
وی به جمع‌آوری و ثبت تاريخ شفاهی حوزه جنگ و دفاع مقدس استان اشاره كرد و افزود: به دنبال كسب موفقيت كتاب «يك وجب و چهار انگشت» در كتاب سال دفاع مقدس، كار جمع‌آوری تاريخ شفاهی آزادگان 8 سال دفاع مقدس از استان گيلان آغاز شده و انشاء‌الله تا پايان ماه جاری، 8 كتاب ديگر از اين مجموعه كتاب‌ها شامل خاطرات آزادگان شهرستان‌های آستانه اشرفيه، شفت، لاهيجان و انزلی به چاپ می‌رسد.
پرحلم تصريح كرد: ثبت و ضبط تاريخ شفاهی گيلان در حوزه‌های ديگری همچون تئاتر، موسيقی فولكلور و تاريخ شفاهی ادبيات گيلان نيز از جمله ديگر فعاليتهايی است كه توسط جوانان مشتاق گيلانی با گفت‌وگو و تحقيق و پژوهش از پيشكسوتان اين عرصه‌ها در استان در حال انجام است.
معاون فرهنگی حوزه هنری گيلان در ادامه به برگزاری جشنواره «از ايده تا بداهه» در حوزه هنری گيلان اشاره كرد و افزود: اين جشنواره تخصصی بازيگری تئاتر به ابتكار حوزه هنری گيلان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان تا 5 خرداد مهلت دارند جهت حضور در اين جشنواره ثبت‌نام كنند.
وی آمادگی حوزه هنری گيلان را در حمايت از گروه‌های نمايشی خيابانی برای اجرا در سراسر استان اعلام كرد و افزود: در 9 تا 13 ارديبهشت تئاتر «مكتب‌خانه يحيی» به كارگردانی حامد اخباری به روی صحنه می‌رود و اميدواريم با استقبال مردم رو به رو شود.
وی همچنين در ادامه به توليد چند فيلم كوتاه و داستانی از سوی هنرمندان گيلانی با حمايت حوزه هنری اشاره كرد.
معاون فرهنگی حوزه هنری گيلان در پايان با تاكيد بر اينكه هنر مفيد، هنری است كه ارتقای فرهنگی و اجتماعی جامعه را به ارمغان آورد گفت: زمانی موفق می‌شويم جوانان ايران اسلامی را به سلاح فرهنگی مجهز كنيم كه با تلاش هنرمندان و مسئولان و با شناخت قالب‌های متنوع، جذاب و مطابق با فرهنگ ايرانی اسلامی در توليد آثار فاخر هنری گام برداريم.


captcha