به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گيلان، «محمد حسنپور» معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گيلان در نهمين جلسه تخصصی كارگروه اجتماعی كه در استانداری گيلان روز گذشته، سوم دیماه برگزار شد، با اشاره به جشنهای اسلامی و ملی ايرانيان از جمله نيمه شعبان، اعياد شعبانيه، مبعث رسول اكرم(ص)، ميلاد ائمه اطهار(ع) گفت: بسياری از افراد در جامعه مراسم عروسی خود را متقارن با اين اعياد برگزار میكنند اما نمیدانند چگونه از اين مناسبتها بايد بهره لازم را ببرند و در برخی موارد نيز مشاهده میكنيم كه اين جشنها با اعياد اسلامی هيچ مناسبتی ندارد.
وی بر احيا و بازنگری جشنهای بومی و ايرانی تاكيد كرد و گفت: با احيای جشنها و نيز بازیهای محلی و بومی، بسياری از مسائل و مبتذلات كه در جامعه وجود دارد، حل خواهد شد.
حسنپور با بيان اينكه مردم از برگزاری جشنهای ملی و بومی استقبال میكنند، افزود: حضور مردم در اين جشنها، تضمينكننده سلامت جامعه است.
وی شركت مردم در برگزاری جشنها، گراميداشتها و اعياد را بهترين حسن پايداری جشنهای ملی اسلامی بيان كرد.
معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گيلان تصريح كرد: در برگزاری جشنهای محلی و بومی اسلامی، بايد سازوكارهای لازم جهت اجرا و تاثيرگذاری اين جشنها تدوين شود تا همه آحاد جامعه بهره لازم را ببرند.
وی سازمانهای ارشاد اسلامی، ميراث فرهنگی، تربيت بدنی، حوزه هنری و صداوسيما را از جمله سازمانهای تاثيرگذار در رسيدن به نتيجه مطلوب احيا و بازنگری جشنهای بومی و ايرانی بيان كرد.
حسنپور بالا بردن نشاط اجتماعی را از مهمترين اهداف بهروز كردن جشنهای بومی و اسلامی و احيای فرهنگ بومی قلمداد كرد و گفت: ايجاد كميتهای خاص به اين منظور لازم است.
وی در پايان از بين رفتن فرهنگ بومی و ملی را يكی از نگرانیهای سازمان ملل دانست.