کد خبر: 1472258
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰

کتاب «تعزیه در گیلان» منتشر شد

گروه هنر: هم‌زمان با فرا رسیدن ماه محرم، کتاب «تعزیه در گیلان» در دو مجلد از سری کتاب های دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان به همت حوزه هنری استان منتشر شد.

محمد پرحلم، معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، کتاب «تعزیه در گیلان» در دو مجلد از سری کتاب های دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان به همت حوزه هنری استان منتشر شد، اظهار کرد: کتاب «تعزیه در گیلان»  از سری کتاب های دانش نامه فرهنگ و تمدن گیلان به نویسندگی فرامرز طالبی و عزت الله صمصام، همزمان با فرارسیدن ماه محرم  به همت حوزه هنری گیلان  توسط انتشارات فرهنگ ایلیا منتشر شد.

پرحلم تصریح کرد: فرامرز  طالبی  در سال ۱۳۲۹ از یک خانواده گیلانی در تهران به دنیا آمد، تحصیلات مقدماتی را در رشت گذراند و درسال ۱۳۵۳ در رشته  تاریخ از دانشگاه  تهران فارغ التحصیل  شد، از سال های نوجوانی به ادبیات روی آورد و نخستین داستانش در سال ۱۳۴۸ در مجله فردوسی به چاپ رسید.

وی ادامه داد: او نمایشنامه نویسی و کارگردانی تئاتر را از دانشگاه شروع کرد، بعدها به شکل حرفه ای به نمایشنامه نویسی، داستان نویسی و پژوهش روی آورد، از جمله آثار او کتاب های رحمان  در راه (داستان) مسیو یعنی ویولون (داستان) شب طویل طلوع (نمایشنامه)، آوای جنگلی (نمایشنامه)، زندگی و آثار گریگور یقیکیان، شناخت نامه اکبر رادی، تاریخ ارمنیان گیلان، تئاتر گیلان (دوجلد) و در جستجوی هویت انسانی (مجموعه مقالات) است.

پرحلم اضافه کرد: عزت الله صمصام سال ۱۳۲۶ در رشت به دنیا آمد، پدرش عنایت الله صمصام یکی از بزرگترین شخصیت های تعزیه در ایران و گیلان بود،عزت الله از کودکی به سرپرستی پدر وارد تعزیه شد و تا جوانی به این کار ادامه  داد، پس از خدمت سربازی به پژوهش در ادبیات تعزیه(شعر آئینی) و موسیقی تعزیه پرداخت و موسیقی تعزیه را نخست نزد پدر و پس از آن از ابوالقاسم سالاری  و  محمدحسین دلخوش آموخت، سپس در تهران نزد اسماعیل مهرتاش و در شیراز نزد حسین بیات آموزش موسیقی دید، در آغاز انقلاب وی کارشناس تعزیه در اداره ارشاد  اسلامی رشت شد و در سال ۱۳۷۵ گروه تعزیه سوره را در حوزه هنری گیلان مدیریت کرد.

این کارشناس فرهنگی در خصوص خلاصه ای از پژوهش های چاپ شده در  این کتاب گفت: بسیاری بر این اعتقادند که تعزیه بخشی از میراث معنوی  دیلمیان بوده است، بر اساس بررسی های صورت گرفته، ۲ تعزیه نامه از دوره دیلیمان در موزه مادرید نگه داری می ‌شود، در صورت انتشار این تعزیه نامه ها، تاریخ تعزیه در ایران به ناچار بازنگری خواهد شد.

پرحلم تصریح کرد: در این کتاب روند تاریخی تعزیه گیلان براساس منابع مکتوب  و نیز  منابع شفاهی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و نیز گروه های تعزیه خوان و شخصیت های به نام تعزیه گیلان معرفی شده اند.

captcha